Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

RAM Plus és a Samsung

(Témakör létrehozásának dátuma: 24-01-2022 07:57 PM)
3754 Megtekintések
GyulusA
Black Belt 
Beállítások

A RAM Plus funkció és a jelenleg támogatott Samsung eszközök

Screenshot_20220124-181351_Device care.jpg

A tavalyi év egyik slágerjének számított a mobiltelefonok memóriájának kérdésköre. Azért is, mert ezúttal nem csak a hardveres megoldások kerültek előtérbe (6 vagy 12 GB RAM), hanem a szoftveres megoldások. Tehát az okostelefonok memóriájának növelése szoftveres frissítések által. Ez a megoldás a RAM Plus megnevezést kapta, melyet számos tech óriás alkalmaz jelenleg is a termékeinél, köztük a Samsung is.

A Samsung háza tájékán először a Galaxy A52s 5G-nél debütált a fent említett funkció A528BXXU1AUH9 buildszámmal Indiában, majd szép sorban a többi országban/régióban is. Magyarországon hivatalosan a 6 GB fizikai memóriával kapható az A52s 5G. Ezt a fizikai memóriát hivatott bővíteni a RAM Plus további 4 GB virtuális RAM-al, melyet a rendszer automatikus hozzáad a fizikálishoz. Ez a virtuális memória a készülék tárhelyéből kerül át (a mi esetünkben ez 128 GB), így már 10 GB memória áll a rendelkezésünkre. Természetesen a téma azóta is megosztó, főként a tech-újságírók körében, hogy ténylegesen mennyire lehet hatékony az ilyen jellegű átcsoportosítás. Saját véleményem szerint a középkategóriás készülékeknél, főleg ahol „csak” 4 vagy 6 GB RAM áll rendelkezésre igenis hasznos újítás lehet, főleg a megterhelőbb multitasking felhasználásnál, vagy játékok futtatásánál.

Íme a lista a jelenleg támogatott (2021 január) Samsung Galaxy mobilokról, melyek támogatják a RAM Plus, virtuális RAM funkciót:

• Samsung Galaxy A52,
  • Samsung Galaxy A72,
  • Samsung Galaxy M32,
  • Samsung Galaxy A52 5G,
  • Samsung Galaxy A52s 5G,
  • Samsung Galaxy Z Fold 3 5G,
  • Samsung Galaxy S21 5G, S21+ 5G, S21 Ultra 5G,
  • továbbá elérhető már az S20 család készülékein is, amennyiben a One UI 4 béta verziója telepítve van az eszközön: Samsung Galaxy S20, Galaxy S20+, Galaxy S20 Ultra.

Amennyiben tapasztalnátok, hogy újabb Galaxy készülék kerülne a támogatott eszközök listája közé, nyugodtan jelezzétek komment formájában a cikk alatt. Ti mit gondoltok a virtuális memóriáról? Klassz megoldás, vagy csak átmeneti megoldás?

17 Válaszok
Anonymous User
Nem alkalmazható
Beállítások
Az első okostelefonomban (Nokia N70) még 32 MB !!! RAM volt.
SilvesterCorben
Explorer
Beállítások
Sziasztok, nekem 2022.01.17.-én kapott szoftverfrissitéssel együtt érkezett meg a Rám Plus : Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G. - re...
Szerintem egy igen jó lépés volt ez, tetszik nagyon... 😁
0 tetszik
Tiborko
SuperStar
Beállítások

Szia,

Köszi az összefoglalót. :face-with-tears-of-joy:

0 tetszik
Barni_125
Pioneer
Beállítások
Tableteknél, a Tab S7 széria (az FE-vel együtt) megkapta a ram plust.
0 tetszik
ViviB
Samsung Expert
Beállítások
Szia!
Én először nagyot néztem, amikor erről hallottam, de amúgy szerintem tök jó, hogy erre lehetőség van. 😊
0 tetszik
GTamás
Samsung Members Star ★★
Beállítások
Köszi az összefoglalót.

Szerintem a Flip 3 is támogatja, legalábbis nálam kiírja, de itt a listában nem látom. 🙂

Szerintem nem rossz dolog, főleg a középkategória esetén gondolom hasznosnak. Mindig jól jön egy kis rásegítés. 🙂Screenshot_20220125-123036_Device care.jpg
0 tetszik
Adriennka
Samsung Expert
Beállítások
Szerintem ez egy nagyon jó lehetőség
0 tetszik
mjoko
Pioneer
Beállítások
Sziasztok ezt most készítettem mert észre vettem hogy néha megakad a telefonom .A kérdés az hogy ez így ebben a formában nem kevés a szabad felhasználható memória ?
2,8 szabad
6Gb/2,4Gb használatban
Lefoglalt798Mb
RAM PLUS(virtuális memória)4Gb

A52s5g telefonom van
0 tetszik
GyulusA
Black Belt 
Beállítások
Ezt a bizonyos megakadást milyen helyzetben, alkalmazás használatakor tapasztalod?
0 tetszik