Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Mire is lehet használni egy Samsung tabletet?

(Témakör létrehozásának dátuma: 27-09-2020 06:42 PM)
814 Megtekintések
OliverM
Black Belt 
Beállítások

Sziasztok!

Sok összefoglaló, termékismertető taláható az interneten a különféle Samsung tabletekről: TAB S6, TAB 7, TAB S7+, és a többiek. Ezek alapján meg tudjuk határozni, hogy melyik táblagép miért jobb mint a másik, vagy miért jobb az összesnél! Viszont emlékszem, amikor én vásároltam a tabletemet, első kérdésként felmerült bennem, hogy kihasználnám-e? Mégis mit csinálnék vele, már van egy laptopom is? Mire jó egy tablet?

Erre a kérdésre szeretnék egy többrétegű választ adni, hogy mégis mi mindenre lehet jó, ha egy kiemelkedő teljesítményű Samsung tabletet választunk!

1. Munka
Alap esetben már okostelefonunkon is képesek vagyunk elvégezni olyanScreenshot_20200927-155904_Chrome.jpg folyamatokat, mint pl. az e-mailezés, dokumentumszerkesztés, meetingeken való digitális részvétel, stb. Ezekre a célokra alkalmasabbnak minősül egy laptop, hiszen egy nagyobb billentyűzettel könnyebben gépel az ember, és jobban átlát egy munkalapot egy nagyobb kijelzőn.

Valahol az okostelefon, és a laptop közé ékelődik be a tablet: kisebb mint a laptop, samsung_tablet_screenshot_20200612110614_1_original_560x313_cover.jpgnagyobb mint az okosotelefon. Hordozhatóbb, mint a laptop, és emellett egyes Samsung tabletek esetében elérhető a billentyűzetes tok is, amivel már teljesen laptop funkcionalitású eszközt kaphatunk!

Ezt a cikket pl. egy TAB S6-ról írom éppen, egy Bluetooth-os billentyűzet segítéségvel! au-galaxy-ef-dt860-ef-dt860ujegww-standinggray-178612121.jpegMivel a táblagépem hordozhatóbb, könyebb, kisebb, mint a laptopom, ezért inkább ezt cipelem magammal! Ha nem otthoni környezetben vagyok, a tabletemet szívesebben használom mindenre :).

2. Iskola
Jelenleg az online oktatás a hétköznapok szerves részét képezi, nappali tagozatos hallgatóként érdemes úgy részt venni az órákon, hogy jegyzetelni is tudjunk az előadás követése közben. Mivel a TAB S6 és S7/S7+ rendelkezik toll támogatással, és a toll a készülék tartozéka a dobozban, sokkal nagyobb lehetőségeket rejt, mint160372s.jpg
egy laptop, vagy okostelefonunk!

Én személy szerint ezt úgy oldom meg, hogy felezett kijelzőben kiteszem a Teams alkalmazást a bal oldalra, jobb oldalra pedig a Squid elnevezésű, jegyzetelése kifejlesztett alkalmazást. Ezzel a módszerrel egy eszközön tudom követni, és jegyzetelni az óra anyagát, nincs szükség egy nagyobb laptopra, és egy külön füzetre, tollra. Mindemellett, mivel a tablet hordozhatóbb, bárhol tudok foglalkozni az iskolával, kis túlzással akár a buszon, villamoson, vonaton is!

3. Hobbi
SamsungGalaxyTABS6_review_theviennablog-17.jpegEzen pont alatt személy szerint specifikusan a fotózásra, azon belül is a képszerkesztésre gondolok. Számomra fontos, hogy a képeimet minél hamarabb tudjam megszerkeszteni, és a kész terméket nem sokkal a fotózás után át is tudjam adni.

Jelenleg egy TAB S6-ot használok a mindennapokban, és fotózáshoz kimondottan sokat segít a hordozhatóság, az AMOLED kijelző, és a rendelkezésemre álló programok tömkelege!

A kijelző miatt nem kell azon aggódnom, hogy nem fogom látni a tartalmat akár erős napsütésben, ileltve nem kell félnem attól, hogy a képeim színkorrektsége nem ugyan az lesz másik kijelzőn!

Elsődlegesen az Adobe Lightroom alkalmazást használom, visznont ha csak kisebb módosításokat kell elvégezni, bárkinek tudom ajánlani a Snapseed applikációt is!

4. Szórakozás
Akár film- és sorozatnézéshez, zenehallgatáshoz, játékhoz is ideális egy táblagép!dsc_3357-1500x998.jpg Mivel gyakorlatilag csak egy kijelzőt kell fognod a kezedben, sokkal kényelmesebb a tartalomfogyasztás, mint mondjuk egy laptopon! A Samsung tabletek kiemelkedő minőségű kijelzőinek, és nagy méretű akkumulátorjainak köszönhetően kimagasló, és hosszan tartó élményben lehet részünk!

Személy szerint én legtöbbször kettő alkalmazást használok: Netflix és Spotify. Film- és sorozatnézésre a TAB S6 szinte tökéletes a látvány, üzemidő, és hangzás miatt, zenehallgatásnál pedig meglepően hangos tud lenni a 4 darab beépített AKG hangszóró!

Röviden ennyit szerettem volna írni nektek, remélem segített ez a kis összefoglaló, és ezzel is könyebb lesz dönteni, ha valaki a jövőben egy tabletre szeretne beruházni! 

Ti leginkább mire szoktátok haszálni a táblagépeteket? Milyen készüléketet van?

3 Válaszok
VivienE
Troubleshooter
Beállítások

Kedves Olivér,

Köszönjük, hogy felhasználó szempontból is bemutattad nekünk a tableteket. Sokan lebecsülik őket, hogy se nem telefon se nem számítógép pedig nagyon hasznos, kompakt készülékek. 

0 tetszik
AndrasK
Samsung Expert
Beállítások

Szia Olivér! 

Én tanuláshoz használom leginkább a tabletemet! Most a koronavírus alatt nagy szerepet kapnak ezek az eszközök. Rendszerint használom a Teams alkalmazást, mert ezen tartják a tanórákat!

Nagyon kényelmes egy billenytűzetes tokkal! 

Üdv. AndrasK

0 tetszik
MarciK
Samsung Expert
Beállítások

Szia Olivér!

Én is egy S6-ot használok, teljesen meg vagyok vele elégedve, nem is tervezem lecserélni. Nekem csak a 120hz ami hiányzik belőle, de ezért nem fogok egyelőre váltani. Még pár évig hű társam lesz ez a tablet!

0 tetszik