dátum: 27-09-2020 06:42 PM
Sziasztok!
Sok összefoglaló, termékismertető taláható az interneten a különféle Samsung tabletekről: TAB S6, TAB 7, TAB S7+, és a többiek. Ezek alapján meg tudjuk határozni, hogy melyik táblagép miért jobb mint a másik, vagy miért jobb az összesnél! Viszont emlékszem, amikor én vásároltam a tabletemet, első kérdésként felmerült bennem, hogy kihasználnám-e? Mégis mit csinálnék vele, már van egy laptopom is? Mire jó egy tablet?
Erre a kérdésre szeretnék egy többrétegű választ adni, hogy mégis mi mindenre lehet jó, ha egy kiemelkedő teljesítményű Samsung tabletet választunk!
1. Munka
Alap esetben már okostelefonunkon is képesek vagyunk elvégezni olyan folyamatokat, mint pl. az e-mailezés, dokumentumszerkesztés, meetingeken való digitális részvétel, stb. Ezekre a célokra alkalmasabbnak minősül egy laptop, hiszen egy nagyobb billentyűzettel könnyebben gépel az ember, és jobban átlát egy munkalapot egy nagyobb kijelzőn.
Valahol az okostelefon, és a laptop közé ékelődik be a tablet: kisebb mint a laptop, nagyobb mint az okosotelefon. Hordozhatóbb, mint a laptop, és emellett egyes Samsung tabletek esetében elérhető a billentyűzetes tok is, amivel már teljesen laptop funkcionalitású eszközt kaphatunk!
Ezt a cikket pl. egy TAB S6-ról írom éppen, egy Bluetooth-os billentyűzet segítéségvel! Mivel a táblagépem hordozhatóbb, könyebb, kisebb, mint a laptopom, ezért inkább ezt cipelem magammal! Ha nem otthoni környezetben vagyok, a tabletemet szívesebben használom mindenre :).
2. Iskola
Jelenleg az online oktatás a hétköznapok szerves részét képezi, nappali tagozatos hallgatóként érdemes úgy részt venni az órákon, hogy jegyzetelni is tudjunk az előadás követése közben. Mivel a TAB S6 és S7/S7+ rendelkezik toll támogatással, és a toll a készülék tartozéka a dobozban, sokkal nagyobb lehetőségeket rejt, mint
egy laptop, vagy okostelefonunk!
Én személy szerint ezt úgy oldom meg, hogy felezett kijelzőben kiteszem a Teams alkalmazást a bal oldalra, jobb oldalra pedig a Squid elnevezésű, jegyzetelése kifejlesztett alkalmazást. Ezzel a módszerrel egy eszközön tudom követni, és jegyzetelni az óra anyagát, nincs szükség egy nagyobb laptopra, és egy külön füzetre, tollra. Mindemellett, mivel a tablet hordozhatóbb, bárhol tudok foglalkozni az iskolával, kis túlzással akár a buszon, villamoson, vonaton is!
3. HobbiEzen pont alatt személy szerint specifikusan a fotózásra, azon belül is a képszerkesztésre gondolok. Számomra fontos, hogy a képeimet minél hamarabb tudjam megszerkeszteni, és a kész terméket nem sokkal a fotózás után át is tudjam adni.
Jelenleg egy TAB S6-ot használok a mindennapokban, és fotózáshoz kimondottan sokat segít a hordozhatóság, az AMOLED kijelző, és a rendelkezésemre álló programok tömkelege!
A kijelző miatt nem kell azon aggódnom, hogy nem fogom látni a tartalmat akár erős napsütésben, ileltve nem kell félnem attól, hogy a képeim színkorrektsége nem ugyan az lesz másik kijelzőn!
Elsődlegesen az Adobe Lightroom alkalmazást használom, visznont ha csak kisebb módosításokat kell elvégezni, bárkinek tudom ajánlani a Snapseed applikációt is!
4. Szórakozás
Akár film- és sorozatnézéshez, zenehallgatáshoz, játékhoz is ideális egy táblagép! Mivel gyakorlatilag csak egy kijelzőt kell fognod a kezedben, sokkal kényelmesebb a tartalomfogyasztás, mint mondjuk egy laptopon! A Samsung tabletek kiemelkedő minőségű kijelzőinek, és nagy méretű akkumulátorjainak köszönhetően kimagasló, és hosszan tartó élményben lehet részünk!
Személy szerint én legtöbbször kettő alkalmazást használok: Netflix és Spotify. Film- és sorozatnézésre a TAB S6 szinte tökéletes a látvány, üzemidő, és hangzás miatt, zenehallgatásnál pedig meglepően hangos tud lenni a 4 darab beépített AKG hangszóró!
Röviden ennyit szerettem volna írni nektek, remélem segített ez a kis összefoglaló, és ezzel is könyebb lesz dönteni, ha valaki a jövőben egy tabletre szeretne beruházni!
Ti leginkább mire szoktátok haszálni a táblagépeteket? Milyen készüléketet van?
dátum: 27-09-2020 07:33 PM
Kedves Olivér,
Köszönjük, hogy felhasználó szempontból is bemutattad nekünk a tableteket. Sokan lebecsülik őket, hogy se nem telefon se nem számítógép pedig nagyon hasznos, kompakt készülékek.
dátum: 28-09-2020 12:57 PM
Szia Olivér!
Én tanuláshoz használom leginkább a tabletemet! Most a koronavírus alatt nagy szerepet kapnak ezek az eszközök. Rendszerint használom a Teams alkalmazást, mert ezen tartják a tanórákat!
Nagyon kényelmes egy billenytűzetes tokkal!
Üdv. AndrasK
dátum: 30-09-2020 12:20 PM
Szia Olivér!
Én is egy S6-ot használok, teljesen meg vagyok vele elégedve, nem is tervezem lecserélni. Nekem csak a 120hz ami hiányzik belőle, de ezért nem fogok egyelőre váltani. Még pár évig hű társam lesz ez a tablet!