Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Milyen szoftver támogatással rendelkeznek a portfólióban lévő készülékek?

(Témakör létrehozásának dátuma: 04-06-2023 07:37 PM)
3184 Megtekintések
KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Sziasztok!

Az elmúlt években sokkal nagyobb hangsúlyt kapott a szoftveres támogatás, amivel a gyártók kicsit arra játszanak, hogy a megbízhatósági faktorjukat tetőzzék. Ugyanis, ki ne akarnak olyan okostelefont vagy tabletet vásárolni, amely hosszú évekig kiszolgálja a felhasználóját. Legalábbis úgy vagyok az egésszel, hogy inkább Én unjak rá előbb, mint avuljon el a használt kütyü.

A Galaxy Világa oldala foglalkozott még év elején azzal, hogy az okostelefon gyártók közül a Samsung kimagasló ilyen téren, hiszen az Oppo és a OnePlus társaságában ők hárman szolgáltatnak 4 főszoftver update-et, illetve a megjelenéstől számítva 5 évnyi biztonsági frissítési utánpótlást a felsőkategóriás készülékeiknél. Fontos, hogy a csúcskategóriáról van szó, amely alatt a legalább 200 ezer forintos ársáv és a feletti zónát tessék értelmezni. Esetünkben a Galaxy S- és a Galaxy Z-termékcsaládot, amely mellé azért bizonyos Galaxy A-szériás modellek is becsatlakoznak.

Szintén a Galaxy Világa adta a cikk inspirációt, hiszen minap jelent meg egy összesítés arra fókuszálva, hogy mely 2023-as termékek, milyen támogatási ciklussal rendelkeznek. (Bővebben itt tessék olvasni róla.)

in-feature-you-re-taken-care-of-from-here-535725400

Mutatnám, miként néz ki a felállás:

4 fő szoftver + 5 évnyi biztonsági frissítésre jogosult modellek:

• Galaxy S23 Ultra 5G
  • Galaxy S23+ 5G
  • Galaxy S23 5G
  • Galaxy A54 5G
  • Galaxy A34 5G
  • Galaxy A24 5G – ez a modell még csak Vietnámban mutatkozott be.

2 fő szoftver + 4 évnyi biztonsági frissítésre jogosult modellek:

• Galaxy A14 5G – kérdőjeles, mivel információik szerint a 2 fő helyett 3-ra hivatott.
  • Galaxy A14 LTE
  • Galaxy A04s – ez a modell Android 12-vel debütált

A fenti listán szereplő modellek majdnem mindegyike Android 13-mal debütált – leszámítva egyet, de annál jeleztem. Ehhez kell hozzáadni a +2 vagy +4 főszoftvert. A biztonsági frissítést pedig a megjelenés hónapjától kell nézni, onnantól +4 vagy +5 év. Természetesen, ha valami olyan rés bukkanna fel, amit mindenképpen javítani kell, az később is orvosolni fogják. Láttunk már rá példát.

Mit szóltok ehhez a helyzetjelentéshez? Szerintetek frankó-e, hogy a középkategóriától felfelé már legalább 4 fő Android frissítés kapnak a Galaxy készülékek?!

Ha van rá igény, az előző modellekre is kitérek, csak írjátok meg.

Üdv.:
K

11 Válaszok
T_Andras_Viktor
SuperStar
Beállítások
Szempont nekem a szoftver támogatás, ezért váltok A54-re.
(Ez az egyik ok)
Szerintem is jól döntött a Samsung hogy a középkategóriás széria is csatlakozott a hosszú szoftvertámogatásra.
0 tetszik
KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Én is úgy vagyok vele, hogy ha hosszabb ideig támogatott, akkor a gyártó nem akarja annak a használatát későbbiekben ellehetetleníteni, mondjuk belassulással.

Tiborko
SuperStar
Beállítások

Szia,

Köszi hogy leírtad őket. 

0 tetszik
RozvM
Samsung Members Star ★★★
Beállítások

Remélhetőleg a továbbiakban is a Samsung marad a dobogó tetején! 🙂

Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!

GTamás
Samsung Members Star ★★
Beállítások
Azért az A04s és az A14 modellek 4 éves biztonsági frissítése is elég kemény. Arról nem beszélve, hogy már a 24-től is 4+5 évet biztosít a Samsung. Ez mindenképp elismerésre méltó.
T_Andras_Viktor
SuperStar
Beállítások
Adnám ha az A14 3 androidot kap😃
0 tetszik
GTamás
Samsung Members Star ★★
Beállítások
Szerintem a jövőben az A1X szériánál is lesz még növekedés,ha tippelnem kellene.
T_Andras_Viktor
SuperStar
Beállítások
Így legyen🙂
0 tetszik
Zéti
Pioneer
Beállítások
Én is szerintem lassan váltok A34-re (a12-ről)