dátum: 04-06-2023 07:37 PM
Sziasztok!
Az elmúlt években sokkal nagyobb hangsúlyt kapott a szoftveres támogatás, amivel a gyártók kicsit arra játszanak, hogy a megbízhatósági faktorjukat tetőzzék. Ugyanis, ki ne akarnak olyan okostelefont vagy tabletet vásárolni, amely hosszú évekig kiszolgálja a felhasználóját. Legalábbis úgy vagyok az egésszel, hogy inkább Én unjak rá előbb, mint avuljon el a használt kütyü.
A Galaxy Világa oldala foglalkozott még év elején azzal, hogy az okostelefon gyártók közül a Samsung kimagasló ilyen téren, hiszen az Oppo és a OnePlus társaságában ők hárman szolgáltatnak 4 főszoftver update-et, illetve a megjelenéstől számítva 5 évnyi biztonsági frissítési utánpótlást a felsőkategóriás készülékeiknél. Fontos, hogy a csúcskategóriáról van szó, amely alatt a legalább 200 ezer forintos ársáv és a feletti zónát tessék értelmezni. Esetünkben a Galaxy S- és a Galaxy Z-termékcsaládot, amely mellé azért bizonyos Galaxy A-szériás modellek is becsatlakoznak.
Szintén a Galaxy Világa adta a cikk inspirációt, hiszen minap jelent meg egy összesítés arra fókuszálva, hogy mely 2023-as termékek, milyen támogatási ciklussal rendelkeznek. (Bővebben itt tessék olvasni róla.)
Mutatnám, miként néz ki a felállás:
4 fő szoftver + 5 évnyi biztonsági frissítésre jogosult modellek:
2 fő szoftver + 4 évnyi biztonsági frissítésre jogosult modellek:
A fenti listán szereplő modellek majdnem mindegyike Android 13-mal debütált – leszámítva egyet, de annál jeleztem. Ehhez kell hozzáadni a +2 vagy +4 főszoftvert. A biztonsági frissítést pedig a megjelenés hónapjától kell nézni, onnantól +4 vagy +5 év. Természetesen, ha valami olyan rés bukkanna fel, amit mindenképpen javítani kell, az később is orvosolni fogják. Láttunk már rá példát.
Mit szóltok ehhez a helyzetjelentéshez? Szerintetek frankó-e, hogy a középkategóriától felfelé már legalább 4 fő Android frissítés kapnak a Galaxy készülékek?!
Ha van rá igény, az előző modellekre is kitérek, csak írjátok meg.
Üdv.:
K
04-06-2023 08:49 PM – szerkesztés: 04-06-2023 08:58 PM
dátum: 04-06-2023 10:33 PM
Én is úgy vagyok vele, hogy ha hosszabb ideig támogatott, akkor a gyártó nem akarja annak a használatát későbbiekben ellehetetleníteni, mondjuk belassulással.
dátum: 05-06-2023 08:28 AM
Szia,
Köszi hogy leírtad őket.
dátum: 06-06-2023 08:04 PM
Remélhetőleg a továbbiakban is a Samsung marad a dobogó tetején! 🙂
Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!
dátum: 07-06-2023 11:07 AM
dátum: 07-06-2023 02:56 PM
dátum: 07-06-2023 06:06 PM
dátum: 07-06-2023 06:17 PM
dátum: 09-06-2023 05:23 PM