Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Hogyan alakul át a használt készülékek iránti kereslet a jövőben?

(Témakör létrehozásának dátuma: 09-03-2025 10:32 AM)
756 Megtekintések
Adriennka
Samsung Expert
Beállítások

A hosszabb szoftveres támogatás és a fenntarthatósági törekvések hatására a használt mobiltelefonok piaca jelentős átalakuláson mehet keresztül. A felhasználók egyre inkább felismerik, hogy egy régebbi, de még támogatott és jól karbantartott készülék is kiváló alternatíva lehet az új telefonokkal szemben. Ez több irányból is befolyásolja a keresletet és a mobilpiac működését.

Ti vásároltatok már használtan készüléket?

1. Növekvő érdeklődés a prémium használt készülékek iránt

Mivel az okostelefonok egyre hosszabb támogatási időszakot kapnak (pl. 5-7 év szoftverfrissítés), a régebbi prémium kategóriás modellek vonzóbbá válhatnak a vásárlók számára. Egy 2-3 éves csúcskategóriás készülék még mindig kiváló teljesítményt nyújthat, miközben ára jelentősen alacsonyabb, mint egy új modellé.

2. A fenntarthatósági szempontok előtérbe kerülése

A környezettudatos vásárlók egyre inkább keresni fogják a használt vagy felújított készülékeket, hogy csökkentsék az elektronikai hulladék mennyiségét. A gyártók és a viszonteladók is reagálhatnak erre, például hivatalosan felújított modellek értékesítésével, garanciával és újrahasznosított anyagokkal.

3. Újrahasznosítási és csereprogramok elterjedése

A gyártók várhatóan erősíteni fogják a készülékcsere-programokat, ahol a felhasználók beszolgáltathatják régi telefonjaikat kedvezményekért vagy kreditért. Ezek a használt készülékek áteshetnek egy hivatalos felújítási folyamaton, majd újra piacra kerülhetnek, ezzel is növelve a keresletet.

4. Kisebb szerep a középkategóriás új modelleknek

Ha a használt prémium telefonok egyre népszerűbbé válnak, az új középkategóriás modellek iránti kereslet csökkenhet. A vásárlók inkább egy régebbi, de csúcskategóriás telefont választanak, amely jobb anyaghasználattal és fejlettebb kamerarendszerrel rendelkezik, mint egy új, de gyengébb hardverrel szerelt középkategóriás készülék.

A használt telefonok piaca egyre dinamikusabbá válik, mivel a hosszabb szoftveres támogatás és a fenntarthatósági trendek miatt egyre többen választják a felújított vagy használt prémium készülékeket. A gyártók erre várhatóan csereprogramokkal, hivatalos felújított modellekkel és új üzleti modellekkel reagálnak, ami a jövőben még tovább növelheti a másodlagos mobilpiac jelentőségét.

6 Válaszok
SzabolcsSensej
Helping Hand
Beállítások
Ez egy nagyon érdekes téma😊
Én személy szerint soha nem vennék használtan készüléket,jobb az a tudat és a gyakorlatban is hogy kibontás pillantatától én használom a telefont,és ha már anyagiak,nyilván meg is bízok a termékben annyira hogy ne keljen a használt piacon nézelődnöm :smiling-face:
Anno középkategóriával kezdtem a samsunggal-hogy megismerjem maga a rendszert,használat,hasznos funkciókat-majd 2016 tól csak is S szériát vegtem és 3-4-5 évig ki is szolgált 🔥
Nyilván a hosszú support még ráadás is,már a közép kategóriában is,de ezért van ilyen alsó-közép-és csúcskategória...hogy az ember kedve szerint kiválasztja ami az ő igenyeit kiszolgálja 😊
0 tetszik
GTamás
Samsung Members Star ★★
Beállítások
szuper összefoglaló és nagyon jó téma 😊

én még nem vettem használtam mobilt és nem is tervezem. egyrészt én szeretem az újdonságokat kipróbálni, nekem a telefonok a hobbim, bármilyen furcsa is 😅 másrészt én is szeretem tudni, hogy mi történt a készülékkel, nem kell aggódnom, hogy mit kapott az előző tulajtól

viszont nagyon szuper állapotban mindig tovább adom valakinek (családban, vagy eladom). viszont akinek ez nem hobbija, teljesen valós opció lehet, használtam venni egy jó állapotú mobilt

én egészen alsókategóriával kezdtem, amikor bejöttek az okostelefonok, aztán 2019-ben vettem meg az S9+-t és azóta mindig S vagy Z szériás telefonokat használok elsődlegesen
0 tetszik
Iduska
Journeyman
Beállítások
Én vettem már használt telefont, nem volt vele semmi gondom. 2016-ban vettünk 1 SAMSUNG J5,-öt és 1 SAMSUNG J+6-ot. A J5 ma is kifogástslanul működik, a J6+ is dupla SIM-mel; az is működik, csak gyenge az aksija, ami nem csoda, hiszen 1 évig 2020-ban azon tanultam. Kis memória bővítés nem ártana nekik, de amúgy rendben működnek. Tavaly 2024 májusában vettem egy SAMSUNG A15 15G-s telefont, hát nem tudom, hogy hályszor voltam vele a Telekomnál, hogy csináljanak vele valamit, mert nem úgy működik, ahogy kellene... jelenleg is probléma van vele, igyekszem megcsináltatni... A régiek sokkal megbízhatóbbak voltak, mint a mostani közel 1 éves...
puszatka
First Poster
Beállítások
Milyet érdemes venniszeerinted??
0 tetszik
Mark V
Samsung Expert
Beállítások

Szerintem így, hogy sokáig támogatott készülékek vannak és kevesebb az éves fejlődés ezért több idő mire a vásárlók új iránt érdeklödnek.

0 tetszik
Papi55
First Poster
Beállítások
Én már vettem és nem bántam meg.Teljesen jó volt minden működött rajta.Még évekig használtam.
0 tetszik