Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Hogy védjük készülékünket?

(Témakör létrehozásának dátuma: 23-12-2020 10:40 PM)
364 Megtekintések
OliverM
Black Belt 
Beállítások
Sziasztok!

Ebben a cikkben készülékeink védelméről lesz szó, pontosabban mondva, hogy hogyan is tudjuk megvédeni eszközeinket az esetleges károktól? Mindenkit érint a kérdés, hiszen hibát mindannyian követünk el, előfordul, hogy leesik a telefon, és manapság mindegyik készülék hívható akár üvegszendvicsnek is!

Tehát rátérve a kérdésre: milyen módszerekkel enyhíthetjük ezen esetek kimenetelét?

1. Tokok
Tudom, mindenki ismeri, de ezen belül is van többféle: sima szilok, kemény műanyag, katonai védőtok, vékony soft plastic, szénszálas, fém és műanyag keret és elő-, hátlap, és a többi. Ezek közül akkor a legegyszerűbb a döntés, ha el tudjuk dönteni, pontosan mire is van szükségünk: csak a karcok ellen védjen, vagy a törés ellen is?

Ha csak karcok ellen védenénk készülékünket, érdemes olyan tokot vásárolni,For-Samsung-Galaxy-Note-20-Case-Note-20-Ultra-PC-Anti-skid-Ultra-Slim-Hard-Bumper.jpg_q50.jpg ami vékony, emiatt a szilikonos tokok majdnem teljesen elvetésre kerülnek, és maradnak a vékony műanyagok, vagy a szénszálas tokok. Erre az igényre is van választék bőven, ráadásul a felhozatalra jellemző vékonyság miatt a készülék használatát nem igazán befolyásolja az ilyen tok alkalmazása!

s-pdpxl.file.jpegAbban az esetben, ha törés ellen védenénk telefonunkat, érdemesebb a vastagabb, esetleg strapabíróbb anyagokból készült tokokat használni, ezek közül is kiemelten ajánlom a szilikonokat, hiszen nem dobják meg vészesen a készülék vastagságát, de annál inkább védenek törés vagy repedés ellen!

Személy szerint én nem aggódom, hogy összetöröm készülékem, nálam valahogy még sosem fordult elő, nem is igazán szoktam leejteni. Ezek miatt én a vékony tokok híve vagyok, hiszen karcok ellen mégis védenem kell, illetve valami minimális protekció mindig jól jön :).

2. Fóliák
Ebben az esetben három fő kategória különböztethető meg:
-műanyag,
-üveg,
-gumi.

A műanyag fólia csak enyhe karcok ellen véd, általában ez gyárilag is megtalálható a készüléken! Érdemes rajta hagyni, ha nem szoktuk leejteni készülékünk, sokat tud védeni a hétköznapi használat alatt!

Az üvegfólia szintén nem újdonság, nagyon régóta van a piacon, és sokan66078.jpg használják előszeretettel! Az egyetlen problémám mindig is az volt vele, hogy nagyon sok az olcsó vacak hamisítvány, és az ára nem mindig árulkodik erről a tényről. Ha belefutunk egy rossz minőségű darabba, akkor hamar elválik a fólia a kijelzőtől, vagy akár a legkisebb ütésre is reped, törik. Jóval nagyobb védelmet ad, mint a műanyag, de egye darabok hagynak kívánni valót maguk után.

A gumifólia lenne szerintem a legjobb: ajánlja az üveg védelmét, annyi különbséggel, hogy nem törik fizikai behatás ellenére sem! Jelenleg is ezt használom, és nagyon meg vagyok elégedve vele! Eddig még csak a Media Markt üzletekben találkoztam vele, de érdemes kipróbálni, főleg, hogyha korábban már csalódtunk más típusú fóliákban! :smiling-face:

Dióhéjban ennyi, remélem hasznosnak találjátok ezt a kis összefoglalót, ajánlót! Készülékünk védelme nagyon fontos, ezekkel a kis tippekkel talán egyszerűbb lesz kiválasztani a nektek megfelelő tartozékot :). 

Ti milyen tokot használtok, és milyen fóliát? :smiling-face:
0 tetszik
5 Válaszok
RozvM
Samsung Members Star ★★★
Beállítások

Szia!

Az A7 (2018) telefonomon és a már nem használt Galaxy Mini-men egy flip tok van összesen, mindkettő tökéletesen védi eddig a készülékeket.

A hátránya viszont az, hogy egyes felhasználási formáknál (pl.: egykezes kinyitás) elég megterhelő tud lenni, így az új A71-em esetén már egy szimpla hátlapi tokot vettem, illetve üvegfóliát vennék, de lassan már 2 hete nem tudja az Experience Store hogy hol van a termékem (és hogy egyáltalán létezik-e), amit csak Győrből (Miért van készlethiány egy alig 1 éve megjelent okostelefon tartozékaiból?) tudtam berendelni. Szóval jó a buli, de kezdem már unni. 😃

Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!

0 tetszik
MarciK
Samsung Expert
Beállítások

Szia!

Én a Note 20 Ultrán egy kvadrat tokot használok, fólia nélkül. 

A telefon mindig zsebben van, semmi nincs mellette és a GG7 eléggé jónak bizonyul eddig. 1,5 hónap után is karcmentes!

0 tetszik
KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Sziasztok!

Szerintem, nem én leszek a védelem királya, ugyanis a Galaxy S10-emre csak egy szilikontokot pattintottam. Az üvegfóliában egyáltalán nem hiszek, mert olyan eset még nem történt, hogy nem a sarkára, hanem vizszintesen a kijelzőre esett a telefonom, így a rajta lévő gyári fóliát nyüstölöm. Szerintem a legjobb, ami rákerülhetett.

Üdv.:

Krisz

0 tetszik
AndrasK
Samsung Expert
Beállítások

Szia Olivér. 

Én is hive vagyok a fóliának és a tokoknak. Ha tok akkor ütésálló, vagy gyáro szilikon tok. Emellett egy jó minőségű üveg fólia szuper lehet. És ha van rá lehetőség biztosítast kössön az ember. Üdv. AndrasK

0 tetszik
AnitaI
Samsung Expert
Beállítások

Szia Olivér!

Köszi a cikket!

Én egy szilikon Gyári Samsung tokkal és a gyári telefon fóliával védem a készülékemet!

Üdv.:

AnitaI.

0 tetszik