dátum: 28-07-2021 04:57 PM
Sziasztok!
Gondolom akadnak olyan fórumozók, akik vagy maguk, vagy ismeretségükben valaki úgy lekódolta az okostelefonját vagy tabletjét, hogy azt nem tudta sehogy feloldani?! Munkakörömben rengetegszer találkozom a jelenséggel, ami azért lehet bosszantó, mert ha ténylegesen nincs megoldás a feloldásra, akkor a készüléken tárolt adatok mennek a levesbe. Ha pedig semmilyen felhő alapú tárhelyre se történt szinkronizálás, akkor sajnos tényleg buktunk mindent.
Van az a mondás, hogy a pillanat nem pótolható, csak megörökíthető. Ha pedig ezt elmulasztjuk vagy a tároltat elvesztjük, akkor sajnos marad a bosszankodás.
Mielőtt elárulnám a megoldást, azt azért javasolnám, hogy látogassatok el a findmymobile.com oldalára, ahol a Samsung fiókotokkal bejelentkezve távolról hátha fel tudjátok oldani a készüléket. Mint azt már korábban írtam, van lehetőség a kód levételére, ha az adott készülék hozzá van kapcsolva a Samsung accountotokhoz, illetve aktív (Wi-Fi vagy mobilinternetes )hálózaton keresztül el is lehet érni.
Tételezzük fel, hogy nincs! Miután megbarátkoztunk a gondolattal, hogy mindent elvesztünk a készüléken, egy eléggé fura folyamatot kell végig csinálni ahhoz, hogy újra legyen egy használható termékünk, aminél már odafigyelünk a képernyőzárra.
Révén, hogy a kikapcsoláshoz is már képernyőfeloldás szükséges, így gyorsnak kell lenni, hogy a kívánt Android menübe kerüljünk!
(Ha újra felállna az operációs rendszer, akkor (1) vagy lassú voltál, (2) vagy a készüléked régebbi, és még be kell vonnod egy plusz gombot! Ám kommentben tudunk segíteni, inkább írj ide!)
Beléptél az úgy nevezett: factory reset menübe, ahol a hangerő fel/le gombokkal tudsz fel és le mozogni; míg a bekapcsológombbal [ENTER]-t nyomni.
Két dolgot kell megcsinálnod:
Miután mindkettő lefutott, nyomj a legelső (reboot system now) opcióra és várj, hogy felálljon a rendszer. (Sokat, akár több percet is fog dolgozni a háttérben a szoftver, de végeredményben az a köszönő felirat fogad, mint amikor először bekapcsoltad a frissen vásárolt készüléked.)
Általánosságban ez segíteni szokott a készülék "visszaszerzésében" (hogy újra tudjuk használni), ám van az úgy, hogy az elején már belépünk a google fiókunkba, ilyenkor igényli az akkor betáplált google fiókba történő bejelentkezést. Ha már nem tudjátok, hogy mivel aktiváltátok, akkor viszont muszáj lesz egy Samsung márkaszervízet felkeresnetek, ahol a garanciaszelvényével és a számlájával bizonyítva újrahúzzák a rendszert rajta 5-8 ezer forint fejében.
Zárásként, ha megengedtek egy tanácsot: ne felejtsétek el a feloldó képernyőzárat!
Remélem tudtam új infót átadni! Ha tetszett a cikk, dobj egy lájkot, iratkozz fel RÁM, és találkozunk legközelebb.
Üdv.:
Krisz
dátum: 28-07-2021 05:46 PM – utolsó szerkesztés: 29-07-2021 08:09 AM , Tiborko
Köszönjük, hasznos cikk. Ha elakadnék jó lesz puskázni belőle.
dátum: 28-07-2021 09:17 PM
Legalább Én is tudom a vásárlóimnak mutogatni, hogy ha netalántán nem menne nekik, és nem vagyok ott, akkor mi a teendőjük! Igazi hiánypótló szerintem!
dátum: 29-07-2021 08:10 AM
dátum: 31-07-2021 12:37 PM
Szia!
Hasznos cikk! Köszönjük!
dátum: 31-07-2021 07:18 PM
Hasznos infók, én is többször alkalmaztam már a fent leírtakat, sokszor jól jött
dátum: 02-08-2021 07:35 PM
Köszi Krisz. Régi telefonoknál azért sokszor jól tud jönni.
Üdv. AndrasK
dátum: 26-09-2022 03:31 AM
dátum: 06-07-2024 09:29 PM
dátum: 30-07-2024 01:06 PM