Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Hard reset szakszerűen! ...illetve néhány jó tanács!

(Témakör létrehozásának dátuma: 28-07-2021 04:57 PM)
8036 Megtekintések
KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Sziasztok!

Gondolom akadnak olyan fórumozók, akik vagy maguk, vagy ismeretségükben valaki úgy lekódolta az okostelefonját vagy tabletjét, hogy azt nem tudta sehogy feloldani?! Munkakörömben rengetegszer találkozom a jelenséggel, ami azért lehet bosszantó, mert ha ténylegesen nincs megoldás a feloldásra, akkor a készüléken tárolt adatok mennek a levesbe. Ha pedig semmilyen felhő alapú tárhelyre se történt szinkronizálás, akkor sajnos tényleg buktunk mindent.

Van az a mondás, hogy a pillanat nem pótolható, csak megörökíthető. Ha pedig ezt elmulasztjuk vagy a tároltat elvesztjük, akkor sajnos marad a bosszankodás.

Mielőtt elárulnám a megoldást, azt azért javasolnám, hogy látogassatok el a findmymobile.com oldalára, ahol a Samsung fiókotokkal bejelentkezve távolról hátha fel tudjátok oldani a készüléket. Mint azt már korábban írtam, van lehetőség a kód levételére, ha az adott készülék hozzá van kapcsolva a Samsung accountotokhoz, illetve aktív (Wi-Fi vagy mobilinternetes )hálózaton keresztül el is lehet érni.

Tételezzük fel, hogy nincs! Miután megbarátkoztunk a gondolattal, hogy mindent elvesztünk a készüléken, egy eléggé fura folyamatot kell végig csinálni ahhoz, hogy újra legyen egy használható termékünk, aminél már odafigyelünk a képernyőzárra.

Révén, hogy a kikapcsoláshoz is már képernyőfeloldás szükséges, így gyorsnak kell lenni, hogy a kívánt Android menübe kerüljünk!

1. Első lépés, hogy adatkábellel csatlakoztasd a készüléket a PC-dhez, laptopodhoz – mint ha fotókat szeretnél róla lementeni.
  2. Ha ez megtörtént, akkor a [HANGERŐ LE] + a [BEKAPCSOLÓGOMB] együttes nyomásával egy újraindítást kísérlünk meg. Nagyjából 7-10 másodperc után aktiválódik.
    (Megjegyzés: a műveletet akkor szokta a szoftver bevenni, amikor a kijelző aktív.)
  3. FONTOS: ha érzékeled, hogy megtörtént az újraindulás, egyből válts a [HANGERŐ FEL] + [BEKAPCSOLÓGOMB] párosra, amíg el nem jutsz ide:

(Ha újra felállna az operációs rendszer, akkor (1) vagy lassú voltál, (2) vagy a készüléked régebbi, és még be kell vonnod egy plusz gombot! Ám kommentben tudunk segíteni, inkább írj ide!)

unnamed.jpg

Beléptél az úgy nevezett: factory reset menübe, ahol a hangerő fel/le gombokkal tudsz fel és le mozogni; míg a bekapcsológombbal [ENTER]-t nyomni.

Két dolgot kell megcsinálnod:

1. „wipe data/factory reset” szövegre lépj rá, és aktiváld (bekapcsológombbal); majd várd meg, hogy lefusson a folyamat.
  2. „wipe cache partition” a következő, ahol a sok nem közül a „YES”-t válaszd ki és várj, hogy lefusson.

Miután mindkettő lefutott, nyomj a legelső (reboot system now) opcióra és várj, hogy felálljon a rendszer. (Sokat, akár több percet is fog dolgozni a háttérben a szoftver, de végeredményben az a köszönő felirat fogad, mint amikor először bekapcsoltad a frissen vásárolt készüléked.)

Általánosságban ez segíteni szokott a készülék "visszaszerzésében" (hogy újra tudjuk használni), ám van az úgy, hogy az elején már belépünk a google fiókunkba, ilyenkor igényli az akkor betáplált google fiókba történő bejelentkezést. Ha már nem tudjátok, hogy mivel aktiváltátok, akkor viszont muszáj lesz egy Samsung márkaszervízet felkeresnetek, ahol a garanciaszelvényével és a számlájával bizonyítva újrahúzzák a rendszert rajta 5-8 ezer forint fejében.

Zárásként, ha megengedtek egy tanácsot: ne felejtsétek el a feloldó képernyőzárat!

Remélem tudtam új infót átadni! Ha tetszett a cikk, dobj egy lájkot, iratkozz fel RÁM, és találkozunk legközelebb.

Üdv.:
Krisz

9 Válaszok
BenceV
Navigator
Beállítások

Köszönjük, hasznos cikk. Ha elakadnék jó lesz puskázni belőle. 

KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Legalább Én is tudom a vásárlóimnak mutogatni, hogy ha netalántán nem menne nekik, és nem vagyok ott, akkor mi a teendőjük! Igazi hiánypótló szerintem!

0 tetszik
Tiborko
SuperStar
Beállítások

@KrisztianK 

Szia,

Köszi a kis guide-ot, nagyon jó lett. 

0 tetszik
NikolettS
Samsung Expert
Beállítások

Szia!

Hasznos cikk! Köszönjük!

0 tetszik
OliverM
Black Belt 
Beállítások

Hasznos infók, én is többször alkalmaztam már a fent leírtakat, sokszor jól jött :smiling-face:

0 tetszik
AndrasK
Samsung Expert
Beállítások

Köszi Krisz. Régi telefonoknál azért sokszor jól tud jönni.

Üdv. AndrasK

0 tetszik
oláh007
First Poster
Beállítások
Köszi
0 tetszik
Igike
First Poster
Beállítások
Szia ! Nekem Samsung Galaxy S20 Ultra 5G készülékem van és elége lassú. Viszont nem tudok belépni a ressetbe mind amitt mutatsz is képen. Már probáltam töbszőr mièrt lehet ez?? Válaszod köszi előre is!!!
0 tetszik
GmbHungari
First Poster
Beállítások
Samsung galaxy note 10 én hogy kell
0 tetszik