dátum: 30-04-2021 11:29 PM
Sziasztok!
Korábban gyakori kritika volt a Samsungokkal és általánosságban az Androidos készülékekkel szemben, hogy elég hamar elavulnak és nem kapnak 1-2 évnél hosszabb szoftveres támogatást.
Ez mostanság már nem feltétlenül annyira releváns, hiszen a készülékek erősebbek, valamint a frissítési irányelvek is változtak.
Teljesítmény
A mostani készülékek teljesítménye már megfelelhet bárki számára, bármilyen kategóriában. Például egy A52 már fel tudja venni a harcot nyers erőben egy S8, S9-el is, de ez így van rendjén a technológia folyamatosan fejlődik és ez idővel a középkategóriában is meglátszik. Már nincs a “Pocket Neo-szindróma”, hogy előbb lemerül a készülék, mint, hogy betöltene egy alkalmazás. A Samsung ezt a kategóriát el is engedte, már a belépő szinten is korrekt hétköznapi teljesítményt kapunk.
Biztonsági frissítések
Az idei év nagy bejelentése között, volt, hogy a gyártó kitolja a biztonsági frissítéseket 4 évre, minden 2018 utáni készüléken.
Konkrétabb listát is közzétett egyébként a Samsung, íme:
Ezek a készülékek 4 éven keresztül biztosan megkapják a legfrissebb biztonsági csomagot, de lehet, hogy tovább is.
Főverzió frissítés
Az alábbi készülékek a 4 éves biztonsági frissítéseken kívül 3 évig legalább megkapják a legújabb Android főverziót is:
Galaxy S széria:
Galaxy Note széria:
Hajlítható kijelzős modellek:
Galaxy A széria:
Tabletek:
Nektek milyen tapasztalatotok van avulás terén?
30-04-2021 11:45 PM – szerkesztés: 30-04-2021 11:46 PM
Jó kis cikk, köszi. Én úgy érzem, hogy ha az ember áldoz a flagship kategóriára akkor nem jön a kaszás az elavulás képében.
dátum: 08-05-2021 08:20 PM
dátum: 09-05-2021 06:19 PM
Szia Józsi!
Szerintem ne avulnak el nagyon sok vásárló jön be úgy a boltokba, h még mindig jó a Samsung telefonja és csak azért cseréli le mert teszem azt leejtette a telót vagy csak dizájnban akar újat úgyhogy szerintem időtállóak
dátum: 22-05-2021 11:14 PM
Remek írás.
Szerencsére a jelenleg használt Note10+-om az idő múlásával nemhogy elavult volna, hanem csak jobb lett, nem is kicsit.
dátum: 24-05-2021 02:35 PM
Szia Józsi!
A Samsung egyre jobban odateszi magát a pjacon. 4 ev frissítés, minőségi telefonok az olcsóbb kategóriában is. Remek párosítás.
Üsv. AndrasK
dátum: 24-05-2021 03:47 PM
Szerintem, azok a felhasználók, akik felsőkategóriás készüléket vásárolnak sokkal könnyebben cserélnek 2-3 év után, vagy akár hamarabb, mint akik középkategóriások. Hamarabb hozzászoknak a jó dolgokhoz, sokkal könnyebben adják be a derekukat. Legalábbis, ha magamból indulok 😁