dátum: 26-03-2023 11:49 PM
Sziasztok!
Ismételten egy elmélkedést tárnék elétek, mert kíváncsi vagyok a véleményetekre. Aki nem szeretné az álláspontjaimat elolvasni, annak egyből az arcába vágnám a kérdésem, miszerint: Fontos számotokra az, hogy a meglévő készüléketek minél tovább legyen Android főszoftverrel, valamint biztonsági frissítéssel támogatva?
(Az alapötletet a Galaxy Világa egyik régebbi cikke adta, melyben kifejtik, melyek azok az okostelefon gyártók, amelyek kimagasló szoftvertámogatással próbálják maguk mögé állítani az érdeklődőket.)
Kezdeném először a feketelevessel. Anno a szűz Androidra esküdtem. A Galaxy Nexus után LG Nexus 5-re váltottam, mert valamiért az volt annak idején a fejembe, hogyha ráhúzunk a főoperációs rendszerre bármit, akkor az elsz@rodik. Miután belevetettem magam a Samsung világába, egyre inkább kezdtem kedvelni a Touchwizt, mint felületet; de igazából a One UI hozta az első áttörést, ami után már senki se tudott meggyőzni arról, hogy van jobb. (Teszem hozzá, IOS-t is próbáltam tablet formájában, de számomra idegen – informatikus vagyok, a nyitottságot szeretem.) A Galaxy S10 és az Android 12 találkozásánál történt az, hogy nemet mondtam először egy fő szoftverfrissítésre. Egyszerű oka volt mindennek: nem támogatta tovább a Gear VR-t, amit a mai napig heti rendszerességgel használok és élvezek.
Van szoftver és a szoftver között különbség, hiszen pl.: a Galaxy S21+ 5G az Expert Raw alkalmazással nem kommunikál még külső telepítés formájában sem; míg egy Galaxy S20 Ultra 5G meg igen; csak mert abban jobb a főérzékelő kamera terén.
Jelenleg ott tartok, hogy annyira nem érint meg, ha kijön egy update, mert igazából ha jól működik a készülék, elégedett vagyok azzal az üzemidővel, amit nyújtani tud; akkor nincs okom a frissítés feltételére. Másrészről, informatikusként tudom, hogy ezeket érintetlen felületre a legokosabb feltenni, nem pedig agyon frissítettre, amelynek temp nyomai hátra maradnak.
Én speciel örülök annak, hogy a csúcskategóriában 4+5 évnyi fő és biztonsági frissítést kapok; de az is biztos, hogy nem szeretnék 4 évig használni egy flagship terméket, mert aki egyszer belekóstol a jóba, az tudja, hogy generációnként érezhetőek a változások, amelyet a fentebbi DxOMark üzemidő összehasonlításával szeretnék legjobban prezentálni.
Köszi, hogy elolvastad!
Üdv.:
K
dátum: 27-03-2023 04:56 AM
dátum: 27-03-2023 07:46 AM
dátum: 27-03-2023 08:24 AM
Én alig várom a frissítéseket.
dátum: 27-03-2023 10:40 AM
Én ezzel is ahogy windowson mindig várok vele, telefonon még csak buggba futottam mikor rögtön frissítettem, de gépen már jártam úgy , hogy vesztettem adatot..
27-03-2023 11:10 AM – szerkesztés: 27-03-2023 11:11 AM
dátum: 27-03-2023 12:34 PM
dátum: 27-03-2023 12:57 PM
dátum: 27-03-2023 05:09 PM
Szia Krisztián!
Fontos!
dátum: 27-03-2023 05:55 PM