Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Fontos a szoftverfrissítés, vagy olykor mellőzhető?

(Témakör létrehozásának dátuma: 26-03-2023 11:49 PM)
936 Megtekintések
KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Sziasztok!

Ismételten egy elmélkedést tárnék elétek, mert kíváncsi vagyok a véleményetekre. Aki nem szeretné az álláspontjaimat elolvasni, annak egyből az arcába vágnám a kérdésem, miszerint: Fontos számotokra az, hogy a meglévő készüléketek minél tovább legyen Android főszoftverrel, valamint biztonsági frissítéssel támogatva?

(Az alapötletet a Galaxy Világa egyik régebbi cikke adta, melyben kifejtik, melyek azok az okostelefon gyártók, amelyek kimagasló szoftvertámogatással próbálják maguk mögé állítani az érdeklődőket.)

FrRir3DX0AAG5Zj.jpg

Kezdeném először a feketelevessel. Anno a szűz Androidra esküdtem. A Galaxy Nexus után LG Nexus 5-re váltottam, mert valamiért az volt annak idején a fejembe, hogyha ráhúzunk a főoperációs rendszerre bármit, akkor az elsz@rodik. Miután belevetettem magam a Samsung világába, egyre inkább kezdtem kedvelni a Touchwizt, mint felületet; de igazából a One UI hozta az első áttörést, ami után már senki se tudott meggyőzni arról, hogy van jobb. (Teszem hozzá, IOS-t is próbáltam tablet formájában, de számomra idegen – informatikus vagyok, a nyitottságot szeretem.) A Galaxy S10 és az Android 12 találkozásánál történt az, hogy nemet mondtam először egy fő szoftverfrissítésre. Egyszerű oka volt mindennek: nem támogatta tovább a Gear VR-t, amit a mai napig heti rendszerességgel használok és élvezek.

Van szoftver és a szoftver között különbség, hiszen pl.: a Galaxy S21+ 5G az Expert Raw alkalmazással nem kommunikál még külső telepítés formájában sem; míg egy Galaxy S20 Ultra 5G meg igen; csak mert abban jobb a főérzékelő kamera terén.

Jelenleg ott tartok, hogy annyira nem érint meg, ha kijön egy update, mert igazából ha jól működik a készülék, elégedett vagyok azzal az üzemidővel, amit nyújtani tud; akkor nincs okom a frissítés feltételére. Másrészről, informatikusként tudom, hogy ezeket érintetlen felületre a legokosabb feltenni, nem pedig agyon frissítettre, amelynek temp nyomai hátra maradnak.

Én speciel örülök annak, hogy a csúcskategóriában 4+5 évnyi fő és biztonsági frissítést kapok; de az is biztos, hogy nem szeretnék 4 évig használni egy flagship terméket, mert aki egyszer belekóstol a jóba, az tudja, hogy generációnként érezhetőek a változások, amelyet a fentebbi DxOMark üzemidő összehasonlításával szeretnék legjobban prezentálni.

Köszi, hogy elolvastad!

Üdv.:
K

16 Válaszok
Nyck
Troubleshooter
Beállítások
Szerintem jó dolog, hogy egy terméket sokáig támogat a gyártó. A biztonsági frissítéseket fontosnak tartom, főleg, hogy sokan használják fizetésre is a telefonjaikat.
A 4-5 évnyi támogatás mondjuk annak jó, aki ennyi időt kihúz egy telefonnal (sajnos én sem ezt a tábort erősítem 😅) vagy a második tulajdonosnak, aki használtan vesz pl. egy flagshipet.
VDavid_
Black Belt 
Beállítások
Amennyiben security mehet, ha funkció frissítés akkor várok pár hetet, mert előzőleg megszívtam, tiszta bug volt.
0 tetszik
Tiborko
SuperStar
Beállítások

Én alig várom a frissítéseket. :smiling-face:

0 tetszik
Mark V
Samsung Expert
Beállítások

Én ezzel is ahogy windowson mindig várok vele, telefonon még csak buggba futottam mikor rögtön frissítettem, de gépen már jártam úgy , hogy vesztettem adatot..

0 tetszik
Attila_HUN
Helping Hand
Beállítások
Én is eddig 2 évente cseréltem a telefonjaimat. Az elszálló árak és a minimális fejlesztések miatt szerintem már nem indokolt évente vagy 2 évente váltani. Pont ezért választottam az S21 Ultrát, mert a Samsung tavaly jelentette be, hogy az S21 ultrától kezdve kitólja a a csúcs telefonok szoftveres támogatását. Én nagyon örülök neki, így rá érek akár 3-4 évente váltani, ezzel is teszek a környezetért. 😀
ViviB
Samsung Expert
Beállítások
Alapvetően örülök, hogy több ideig frissülnek, de igaz, hogy kb kétévente váltok telefont, a frissítésekkel meg általában várok, nehogy valami bug legyen még benne.
0 tetszik
GyulusA
Black Belt 
Beállítások
Én szinte mindig aznap leszedem őket .
0 tetszik
AnitaI
Samsung Expert
Beállítások

Szia Krisztián! 

Fontos! 

0 tetszik