dátum: 28-02-2024 10:06 AM
Készülékeink védelme kiemelten fontos minden eszközünk esetében, legyen szó akár táblagépünkről, okos telefonunkról vagy óránkról, vagy egyéb, hordozható készülékünkről! Legtöbb esetben minden ilyen készülékre több féle és fajta fólia érhető el, függően attól, hogy milyen anyagból készült, van-e bármilyen különleges tulajdonsága, milyen vastag, és hasonlók. Ezeket figyelembe véve tehát nem mindegy, hogy adott készülékre melyiket választjuk, és nem is biztos, hogy preferenciánk fog győzni, hanem, hogy a fóliával felvértezett készülékünket szeretnénk-e S Pennel használni, avagy sem?
Ennek egyik oka, hogy bizonyos fóliák felhelyezését követően az S Pen használata korlátozódhat, hiszen úgy van tervezve, hogy bizonyos távolság esetén ( amely a toll hegye és a kijelző között lép fel ) működik minden funkció optimálisan, tehát egy kiemelkedően vastag üvegfólia korlátozhatja a toll használhatóságát! Alap esetben a felhasználók döntő többsége üvegfóliát szokott használni minden ilyen eszközére, ez a legbeváltabb és legelterjedtebb fóliatípus. Szinte minden üvegfólia esetében tökéletesen működik az S Pen, tehát az üvegfólia egy biztos választás, ha nem ultra vastag fóliát szeretnénk használni!
Egy másik faktor a tollhegy kopása, vagy a használat korlátozása, amely bizonyos felületű fóliák esetében léphet fel, ilyen pl. a mattosított fólia, vagy gumifólia, amiből találhatunk olyat is, ami “nem tollbarát”. Az S Pen elsődleges üveg, vagy sík műanyag felületre van tervezve, így elképzelhető, hogy bizonyos textúrázott, vagy gumírozott felület koptathatja a hegyet, vagy megnehezítheti a használatot! Több olyan esettel is találkoztam, ahol ilyen típusú fólia lett felhelyezve egy táblagépre, és utólag derült ki, hogy nehezebb vele így az írás vagy rajzolás, ezért zavaró, azonnali cserére szorul! Ha van lehetőségünk, vásárlás előtt érdemes ezeket az aspektusokat megvizsgálni, esetleg kipróbálni a fóliát, mielőtt még rábólintunk, hogy még véletlenül se essünk bele ebbe a hibába!
Zárásként megemlíteném, hogy minden esetben a gyártói kijelző védő fólia a legjobb választás, hiszen ebben az esetben biztosan nem csökken a funkcionalitás, és nem is fog kopni a toll hegye! Természetesen sok más fóliát is használhatunk, de érdemes utána olvasni, esetleg kipróbálni is! Ti használtok S Pen-es eszközt? Ha igen, van rajta fólia? Milyen? Mik a tapasztalatok? Válaszaitokat kíváncsian várom!
dátum: 28-02-2024 04:38 PM
dátum: 28-02-2024 08:41 PM
Nekem még anno hydrogél fólia volt az S21U-mon, egy kis GSM boltban rakattam rá. Gyűlöltem, mert az S-Pen hegye nyomot hagyott és látszódott rajta a korábbi rajzom. 😃 Rövid időn belül megszabadultam a fóliától.
dátum: 28-02-2024 10:58 PM