Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Ez jegyezd le - A Note család történelme

(Témakör létrehozásának dátuma: 31-05-2020 11:59 PM)
347 Megtekintések
JozsefZs
Samsung Expert
Beállítások

Sziasztok!

Aki engem ismer tudja, hogy hatalmas Note Fan vagyok, nagyjából ez a készülék amire azt tudom mondani, hogy kompromisszummentes a használata számomra. Most az én kis szerelmeimről hoztam nektek egy történelmi visszatekintést :smiling-face: Próbálok majd mindenre kitérni, de itt a fő verziókról lesz szó és a kitérőkről annyira nem, például: Note 3 Neo, Note 10 Lite stb.

Kezdjük is a nagypofájú öreggel a Note-al, ami az N7000 kóddal azonosítható:

Ő volt aki megteremtette a phablet elnevezést a maga 5,3”-os kijelzőméretével (igen ma már a kompaktnak nevezett A40 is 5,9”, de akkoriban 2011-ben ez már hatalmas volt), ami eleinte elég megosztó volt. Sokan nem gondolták, hogy szükséges ekkora kijelző egy telefonra. A technológia már itt is Amoled volt a felbontás pedig egyszerű HD. Összesen 2500 mAh volt az akkumulátor, valamint egy 8MP-es kamera díszelgett a hátlapon. A tárhelyben 1/32GB volt a maximum és a processzor egy 45nm!!!-es kétmagos Exynos volt. Hát erre visszatekintve jó nagyot ugrottunk ezalatt a 10 év alatt :smiling-face: A nagy kijelző segítségével az osztott képernyős megjelenítés már itt is megtalálható volt a funkciók között. Az S-Pen természetesen itt is jelen volt már, jegyzetelhettünk, csinálhattunk képernyőjegyzetet, valamint volt kivágás funkció is, ami manapság az intelligens kijelölés névre hallgat. Kezdő ára: 650$

samsung-galaxy-note-1-n7000-pre-owned

A következő a sorban a Note 2, aki az N7100 kódnevet viselte:

Folytatásban növelve lett a kijelző. Itt már 5,5” a méret a felbontás maradt HD és a technológia is Amoled. Nagyjából minden lényeges dolog duplázva lett, itt a maximum elérhető a 2/64GB-os verzió volt, valamint már egy 4 magos Exynos lapka dolgozott a készülékben. Az akkumulátor mérete átlépte a 3000-et, pontosan 3100mAh-t tuszkoltak a cserélhető telepbe. Ez volt az első Note amelyben megjelent a B20, tehát széleskörű 4G elérés megoldott volt. Az S-Pen megkapta az „Air View” elnevezésű funkciót. Röviden úgy lehet megfogalmazni, hogy itt már nem kellett a tollal érinteni a kijelzőt ahhoz, hogy tudja a telefon hova mutat a toll, így gyors betekintéseket adva például a galériában szereplő képekbe. Induló ára: 650$

samsung-galaxy-note-2-1

Térjünk át a Note 3-ra ezen belül is az N9005-re, ami a 4G-s verzió volt:

Szintén újítások érkeztek főleg a kijelző és a kamera érintett ebben. A kijelző nem meglepő módon tovább nőtt, de már FullHD felbontást kapott. A kamera 13MP-es felbontást kapott és megjelent a videózás tekintetében a 4K rögzítés lehetősége. Mindez 2013-ban elég nagy dolognak számított. A RAM tovább növekedett most már 3GB áll rendelkezésre, a processzor, pedig a Snapdragon 800-as volt a maga 28nm-ével. Az akku tovább hízott 3200 mAh-ra. Anyaghasználatban egy kellemesebb műanyagot kapott a hátlap különleges textúrával. Induló ára szintén 650$

223850527.samsung-n9005-galaxy-note-3-16gb

Most jön az egyik kedvencem a sorban a Note 4, aki az N910F kóddal érkezett hazánkba:

A kijelző mérete nem változott ám a felbontás tovább emelkedett a ma megszokott 1440p-re. Benne egy 8 magos Exynos teljesített szolgálatot. A kamera felbontás tovább nőtt és már 16MP, valamint kapott egy optikai képstabilizátort is. A különlegessége a készüléknek, hogy ebben debütált az ujjlenyomatolvasó. Ez még nem a mai érintős ujjlenyomat volt, hanem le kellett húzni az ujjunkat a főgombon. Megjelent a gyorstöltés is így már 15W-al lehetett tölteni a 3220 mAh-s telepet. A kezdő ár emelkedett: 700$

samsung_galaxy_note_4

Amikor azt írtam nem lesz kitérő kicsit hazudtam, mivel muszáj megemlíteni a Note Edge-et is.

Ő volt az első készülék a Samsung kínálatában, amelynek lekerekített dizájnt álmodtak meg, igaz csak az egyik oldalon. Egyszerre érkezett a Note4-gyel, a specifikációk nagyjából megegyeznek a kijelző méret kivételével, ami 5,6”. Ára akkoriban kifejezetten borsos: 950$

294315555.samsung-n915f-galaxy-note-edge-32gb

A Note 5 nem érkezett hazánkba hivatalosan, helyette egy S6 edge+ volt a vígasz.

A Note 5 volt az első nem levehető hátlapos és ezáltal nem cserélhető akkumulátoros Note. Cserébe megkaptuk a vezeték nélküli töltési képességet, valamint az ujjlenyomat felismeréshez elég volt érinteni a főgombot. Az S-Pen itt megkapta a kényelmesség jegyében a pattintós mechanizmust így gombnyomásra ugrott elő a toll a készülékből. Az anyaghasználat prémium lett az egész készüléket a fém és üveg kombinációja borította. Az S-Pen funkciók továbbá bővültek a kikapcsolt kijelzőre való írás lehetőségével, amit ma „Screen off Memo” néven ismerhetünk. Induló ára: 700$

357419417.samsung-galaxy-note-5-n920i-32gb

A következő állomás egy remek készüléket és egy borzasztó kimenetelt taglal. Ez itt a Note 7 részlege, ami szerintem az egyik legjobb Note valaha az incidens ellenére.

Nem szeretném részletezni a problémát a készülékkel szerintem mindenki hallott már róla. Ennek ellenére ez a készülék előjele volt egy nagy ugrásnak a Samsung életében. Megjelent az IP68-as védelem, az íriszszkenner, az USB-C. Ide már a megújult Dual Pixeles 12MP-es kamera került, valamint egy fejlett 14nm-es Exynos processzor. A belső tárhely 64GB volt, ami a manapság is divatos 1TB-ig volt bővíthető. A távirányításon kívül az S-Pen akkoriban már tudta azt, mint a mai készülékekben is tud. Vele együtt megjelent a Gear VR legújabb változata is. A probléma után Dél-Koreában kiadták a készüléknek a javított Note FE verzióját is. Induló ára: 850$

note_fe_6

Jöjjön az Infinity Display időszaka, ez itt a Note 8:

A Note 8 kijelzőben, kamerában tárhelyben, sebességben igazából mindenben felülmúlta az elődeit. Az Infinity Display 6,3”-ra növekedett. Ez az első két kamerás Samsung mobil és egyből a piacon elsőként Kettős optikai képstabilizátorral érkezett. Megjelent a Samsung okos asszisztense a Bixby is. leginkább a 2 kamera kiszolgálása érdekében megkapta a készülék a 6GB RAM-ot is. A processzor továbbfejlődött és egy 10nm-es egység került bele, amiben a Samsung szintén világelső volt akkoriban. Az előző év miatt a mérnökök az akkumulátorral vigyázva inkább kisebb 3300 mAh-ás telepet terveztek a készülékbe, de ezt már a Samsung 8 lépéses akku tesztelésével. Induló ára: 950$

200513042027_samsung_galaxy_note_8_n950_64_6_dualsim_black_04

A Note 9 a távirányítós Note-ok korát indította:

Az S-Pen megkapta a Bluetooth támogatást, így távkioldóként használhattuk a kameránál vagy akár prezentációt is léptethettünk vele. A tárhely és a memória is bővült, a legkisebb csomagban 6/128GB-ot kaptunk, de elérhető volt a 8/512GB-os verzió is. A bővíthetőség megmaradt. A kijelző 6,4”-ra nőtt valamint a multimédiás képességeiben tovább fejlődött a készülék. Itt már egy sztereó hangszórót építettek a készülékbe Dolby Atmos támogatással. Megjelent továbbá a gyors vezeték nélküli töltés lehetősége is. A kamerában az S9-ben debütált Duál Rekesz-es megoldást kapta így kiemelkedve a versenytársak közül. Kezdő ára: 1000$

200515045713_samsung_galaxy_note_9_n960_128_6_blue_02

Elérkeztünk a jelenhez a Note 10 családhoz.

A Note 10-nél történt meg először, hogy a Samsung kettő verziót is bemutatott. A Note 10-et és a Note 10+-t. Úgy gondolták, hogy akiknek egy kompaktabb készülék szükséges, de szeretnék mégis az igazi Note élményt azoknak kiadnak egy kisebb variánst. A kisebb egy 6,3”-os FullHD kijelzőt takar. A „+” variáns pedig 6,8”-os mérettel mutatkozott be.

Kamerák tekintetében 3-at és 4-et kapunk, már elérhetővé vált az ultraszéles kamera a Note szériában is, valamint a + verzió kapott egy ToF 3D-s kamerát is az AR előjeleként. Megjelent a 960 fps sebességű szuper lassítás is. Az ujjlenyomat olvasó a hátlapról visszamászott az előlapra, de már a kijelző alatt teszi a dolgát. Az akkumulátort nem spórolták ki, 3500 mAh a kicsiben és 4300 mAh a nagyban, valamint a töltés is 25W-ra növekedett a + esetében pedig elérhető a 45W-os sebesség is. Az S-Pen most már varázspálcaként is funkcionál, hiszen már a mozdulatokat is követi. A tárhelyet nem aprózták el 12/256GB a legkisebb elérhető verzió én személy szerint, pedig egy 12/512GB-os Note 10+ boldog tulajdonosa vagyok :smiling-face:

galaxy_note_10_%C3%A1r

Köszönöm, hogy végigolvastad :smiling-face:

Üdv,

Józsi

2 Válaszok
RozvM
Samsung Members Star ★★★
Beállítások

Én köszönöm az írást, jó volt a TouchWiz-es érából kicsit nosztalgiázni. 🙂

Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!

0 tetszik
gako147
Journeyman
Beállítások

Köszi a jó kis összefoglalást...nekem a Note3 volt az első Note-om, ami még mindig megvan, és üzemképes. Nagyon szerettem, szerintem teljesen időtálló a design is, nagyon szép és megbizható darab. És hát azóta is Note használó vagyok, úgyhogy meggyőzött a Note család.