Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

eSIM előnyei

(Témakör létrehozásának dátuma: 29-09-2023 10:18 AM)
364 Megtekintések
OliverM
Black Belt 
Beállítások

Egyre több készülék támogatja az eSIM használatát, legyen szó akár okos telefonról, táblagépről vagy okos óráról. Az eSIM technológia terjedésével egyre nagyobb lehetőségünk adódik készülékeink kényelmesebb és biztonságosabb használatára, hiszen rengeteg pozitív aspektus tartozik használatához! Azonban még mielőtt rátérnénk a így kapott előnyökre, tisztázzuk: mi is az az eSIM?

What_Is_a_SIM_Card.pngA SIM kártya valószínűleg senkinek nem mond újdonságot. Egy fizikai kártya, amely a készülékbe helyezést követően lehetőséget ad a hálózatra való kapcsolódáshoz, mely következtében telefonálhatunk, hozzáférhetünk mobil internet kapcsolathoz, szöveges üzeneteket küldhetünk, illetve élvezhetjük az adott szolgáltató által nyújtott extrákat! Az eSIM tulajdonképpen ugyan ez, leszámítva a fizikai aspektust: lényegében egy azonosító, amely segítségével ugyan ezekhez a szolgáltatásokhoz nyerhetünk hozzáférést, de mégsem kell egy fizikai kártyát helyezni a készülékünkbe, csupán egy azonosító által hozzáférést biztosítani annak a beállításokon keresztül!

esim.pngEbből már következtethetőek előnyök, ezek közül viszont talán a legfontosabb a megnövekedett biztonság ténye. A fizikai SIM kártya nélkülözésével megszűnik annak a lehetősége, hogy a készülék eltulajdonítása esetén kivehető legyen a kártya, ezzel megszűntetve a telefon megkereséséhez szükséges internet kapcsolatot! Az eSIM eltávolításához hozzáférés szükséges a telefon rendszeréhez, így nem elég egy egyszerű SIM tű, hogy a telefont lekapcsolják a hálózatról! Mindezek felett - ahogy említettem is - nem csak okos telefonok esetén használható ez a technológia, hanem okos órák, és táblagépek esetén is!

Saját készülékemen már egy ideje eSIM szolgáltatást használok, mivel sokkal egyszerűbb beállítani, nem jár különösebb macerával és számomra jóval biztonságosabb mindennapokat eredményez! Kiegészítőből is egy eSIM-es okos óra a terv a közeljövőben, amelyet ezáltal vihetek magammal bárhova a készülék közelségétől függetlenül, fogadhatok hívásokat, és élvezhetem az internet kapcsolatot!

Ezek nyomán tehát mindenkinek csak ajánlani tudom az eSIM használatát! Személy szerint mostmár közel 3 éve használom, továbbá volt már eSIM-es okos órám is - igaz, csak rövid ideig, és nagyon élveztem az ezzel kapott extrákat! Ti használtatok, vagy használtok jelenleg eSIM szolgáltatást? Van esetleg eSIM-es okos órátok, vagy egyéb eszközötök?

5 Válaszok
GTamás
Samsung Members Star ★★
Beállítások
Azt hiszem, hogy 2021-ben a Flip3-nál lett először eSIM-em, azóta is eSIM-et használok. Más eszközöm nincs, ami támogatja.
0 tetszik
AnitaI
Samsung Expert
Beállítások
Szia Olivér! Valóban nagyon praktikus ez a megoldás!
0 tetszik
Geri91
Voyager
Beállítások
Szia! Nekem az S21-esem volt az első eszközöm 2 évvel ezelőtt, amit eSIM-mel használtam már. Az S23-at is így használom, amióta meg van.
0 tetszik
Miki_M
Samsung Expert
Beállítások
Szia! Köszi az összefoglalót. Engem is érdekel ez a téma, már egy ideje.
0 tetszik
KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Szia, Köszi az összefoglalót, én speciel nem várom a fizikai SIM-ek eltűnését!

0 tetszik