dátum: 09-04-2023 11:45 PM
Sziasztok!
Az inflációt, ami világszerte jelen van, szerintem minden pénztálca megérzi. Azonban van két dolog, amivel nem tudsz mit kezdeni: az egyik, hogy a szűkség úr; a másik pedig, hogy a gyermekednek a legjobbat szeretnéd. Hosszú éveken át úgy voltam vele, hogy részletfizetésre nem veszek semmilyen terméket, mert jobb egybe letudni; ha pedig nincs rá éppen, és nem lételem, akkor várathat magára.
Mielőbb mélyebben belefolynék a nevetségesnek tűnő esetembe, kérdezném a kötelezőt, amire várnám válaszaitokat, miszerint Ti vásároltatok már okostelefont, tabletet, vagy más hozzákapcsolódó terméket részletre? – ha igen, mi volt az, és melyik csatornán adtad be a derekad?
Folytassuk…
Szóval ott tartottam, hogy nem vagyok egy részletre vásárlós felhasználó. Az tény, hogy amit meg akarok vásárolni, arra elkezdek gyűjteni, meghúzom a gatyamadzagot és összejön. Oké, vannak nagyobb projektek, ahova egyedül vagy a párommal ilyen fronton kevesek vagyunk, de most ne házban gondolkozzunk, inkább elektronikai cikkben.
Történt az esetemben az, hogy a Telekomnál bementem reklamálni, mert a lecserélt optikai net Wi-Fi-n keresztül nem hozta azt a sebességet, mint az elődje DSL-en. Aztán mivel már 15 év legalább Telekomos vagyok, és nem óhajtok máshoz átmenni, mert a számomhoz ragaszkodom, a költözés pedig macera; illetve annyira nincs éppenséggel a szolgáltatók között különbség (értsd: minőségben és árban), így „mindegy hol vagyok” alapon rákérdeztem, hogy van-e Galaxy SmartTag+ kütyüjük, mert ha mondjuk 0%-os THM-be 10 havi futamidőbe beleépíthető a havidíjamba, akkor élnék a lehetőséggel.
Volt. Éltem vele.
A poén az egészben, hogy 15 ezer forintos tételről beszélek, ám most valahogy fordult a kocka az elveimnél, mert alapvetően nincs szükségem rá; de régóta vágytam már egyre. Okát nem tudom, inkább kíváncsi vagyok a működésére, mennyire jó, meg ilyesmi. Egybe nem fizettem volna ki – még ha lenne is rá; de úgy, hogy nem kerül többe, és kvázi 1.500 ft-tal több lesz havonta, megugrottam.
Tévét, Xbox-ot és társait nem fogok venni, de kiegészítőkre szeretek költeni, így még ha valahol ironikus is az összeg, valahol örülök a lehetőségnek, amire igent mondtam.
Üdv.:
K
dátum: 10-04-2023 06:00 AM
dátum: 10-04-2023 09:20 AM
dátum: 10-04-2023 09:04 PM
dátum: 10-04-2023 09:05 PM
dátum: 10-04-2023 09:22 PM
10-04-2023 09:25 PM – szerkesztés: 10-04-2023 09:39 PM
dátum: 10-04-2023 09:35 PM
dátum: 10-04-2023 09:36 PM
dátum: 11-04-2023 08:49 AM
Szia,