28-02-2021 04:50 PM – szerkesztés: 28-02-2021 04:50 PM
Sziasztok!
Már jó ideje hangosak a hírek, miszerint most Februárban jön a leginkább várt frissítés az okosórákra.
Ezek a funkciók az EKG és a vérnyomás mérés.
Azonban ez a frissítést csak a Galaxy Watch Active 2 és a Galaxy Watch 3 órák kapták meg.
Nem is olyan rég az én órámra is rátelepült.
Nekem sem kellett sokkal több, fogtam magam és egyből elkezdtem a teszt üzemet.
Először is ahoz, hogy ez a két funkció üzem képes legyen, a Galaxy Store-ból telepítenünk kell a Samsung Health Monitort.
A későbbiek folyamán itt tekinthetjük meg majd a mért eredményeket, illetve a későbbiekben akár ezen az applikáción keresztül is elindíthatjuk a mérést.( Forrás: Saját fotó )
Maga az alkalmazás rendkívül letisztult és átlátható.
A felső sávban tudunk váltani, hogy az EKG vagy éppen a Vérnyomás eredményeit szeretnénk látni.( Forrás: Saját fotó )
( Forrás: Saját fotó )
Miután ezzel megvolnánk, a vérnyomás mérés nem megy, egészen addig, míg be nem kalibráljuk azt.
Szükségünk lesz tehát egy otthoni vérnyomás mérőre, és az óránkra a művelethez, melyet egymás után háromszor kell megismételnünk.
Első körben ki kell jelölnünk, hogy melyik kezünkön hordjuk az órát, majd a másik kezünkre fel kell húzni az otthoni vérnyomás mérőt, az alkalmazás írja, hogy mikor indítsuk el az otthoni eszközt, és ekkor az órán is automatikusan elindul a mérés.
A Health Monitor kérni fogja a mért eredményeket, majd ezután még kétszer ezt a műveletsort meg kell ismételnünk.
Miután ezzel végeztünk, már szabadon használhatjuk az óránkat, anélkül, hogy az otthoni vérnyomás mérőt magunkon hagynánk.
Hát én még párszor csak úgy random megcsináltam, hogy egyszerre mértem a vérnyomásmérővel és az órával, és meglepően közeli értékeket hozott, ami szuper!
Ezután fogtam az órám, és elkezdtem személyre szabni. Kitettem Widget-ként is a két új funkciót, így nem kell külön az applikációból indítanom a méréseket.( Forrás: Saját fotó )
( Forrás: Saját fotó )
A vérnyomást időközönként nem árt újra kalibrálni, olyan 3-4 hetente, hogy tényleg a lehető legpontosabb eredményeket tudja hozni, hiszen az óra maga nem minősül orvosi eszköznek, ezért csak megközelítő értékeket hoz.
Még valamire nem árt odafigyelni! Saját tapasztalataim alapján, a fém szíj bezavarja az EKG mérést, ezért azt tanácsolom, hogy amikor el szeretnénk indítani ezt a funkciót, kérlek cseréljetek ki rajta a szíjat.
Ti próbáltátok már?
Mi a véleményetek?
Szép napot!
Üdv,
Móni
dátum: 28-02-2021 10:25 PM
Próbálni nem próbáltam még, de láttam működés közben. Végre megkaptuk ezt a funkciót, meg is ugrottak az okosóra eladások. Sokaknak ez döntő szempont volt.
Köszi a cikket amúgy, kifejezetten informatív volt!
dátum: 01-03-2021 11:33 PM
Szia!
Remek funkció bár sajnálom, hogy csak Galaxy felhasználóknak érhető el, annak ellenére, hogy az órák más márkákkal is kompatibilisak.
dátum: 08-03-2021 08:19 PM
dátum: 08-03-2021 09:25 PM
Szia!
Először frissítsd le az óra szoftverét a Galaxy Wearable-n keresztül.
Utána Widgetként ki tudod rakni az EKG vagy Vérnyomás funkciót az órára, ami tovább irányít a Health Monitor letöltéséhez a telefonodon.
Én így csináltam amikor telepítettem. 🤗
Üdv,
Móni
dátum: 19-03-2021 05:53 PM
dátum: 26-03-2021 12:17 AM
Szia Mónika!
Köszi szépen a tesztet! Így sokkal áttekinthetőbb a használata.
Üdv. AndrasK
dátum: 22-05-2021 11:58 PM
Teszteltem a funkciókat a hivatalos megjelenés előtt, nagyon vártam, hogy hivatalosan is megkapjuk.
Használom is heti rendszerességgel őket.
dátum: 25-05-2021 08:15 AM
Szia,
Pont a hétvégén segítettem fateromnak beállítani, mert egyedül nem ment neki.
Vicces volt, de nagyon jól működik.
dátum: 18-09-2021 06:14 PM