dátum: 22-06-2021 12:27 PM
Sziasztok!
Már olvashattátok részemről a Galaxy A22 termékcsaládnak a bemutatkozó írásait, melyben külön-külön összefoglaltam, hogy mit tud az LTE, és mit az 5G modell. Akadnak azonban olyan dolog, amikre direkt nem tértem ki, mert úgy gondoltam, majd egy összefoglaló cikk keretében kapósabb lehet. Most elhoznék Nektek egy listát, amelyek a valós különbségeikre fog építkezni:
1) A tömeg
Ha könnyebbik terméket szeretnétek magatoknak tudni, akkor a 4G változatra tegyétek a voksotok, ugyanis 186 grammot nyom, míg az 5G 200 gramm fölé kúszik. Egészen pontosan 203-at tartanak nyilván, ami még a Galaxy S21+ 5G-nél is nehezebb lett.
2) Kijelző formaterv
A Samsung ebben az árszegmensben két féle kijelző formatervvel áll a felhasználók elé. Az egyik az Infinity-V, a másik az Infinity-U. Előbbivel rendelkezik a Galaxy A22 5G, míg utóbbival a Galaxy A22 4G. Melyik a jobb? – Igazából nincs a kettő között nagy differencia, észre se vettem volna, ha az egyik infógrafikája nem hívja fel a figyelmem rá.
3) Optikai képstabilizátor
A fenti kettőhöz képest már egy lényegesebb eltérést hoz a főkameráik tulajdonsága. Ha csak a száraz specifikációt vesszük alapul, akkor 48MP-en, f1.8-as értékkel készülhetnek a remek fotók. Igen ám, viszont az LTE változat el lett látva optikai képstabilizátorral, melynek remegésmentesebb videókat, és élesebb fotókat (alacsony fény adottságok mellett!) készíthettek. Semmiképpen sem elhanyagolható tulajdonság.
4) Hátlapi kamerasziget
Ha a hátoldalra pillantotok, akkor észrevehetitek, hogy a kameraszigeten 4db kör található – banálisan fogalmazva. Az LTE modellnél a LED vaku az említett terület alatt, míg az 5G-nél a kiemelkedésen foglal helyet. Ergo, előbbinél egy szenzorral több kap helyet, ami valójában a makrokamera volna. Ha szeretsz miniatűr, apró dolgokat fotózni, akkor ne az 5G-s válaszd!
5) Kijelző mérete és típusa
Lehet vitatkozni azon, hogy a Super AMOLED vagy a TFT a jobb, viszont megannyi készüléket használtam már előbbivel, így számomra nincs kérdés. Egyébként, mind a kettő támogatja a 90Hz-es képfrissítést, csak szólók! Az LTE modell picivel kisebb, hiszen csak 6.4 inches és a felbontása is csak HD+-os, ellenben a Samsung kijelzőkével szerelt. Ezzel szemben a házon belüli versenytársnál 6.6 inchet, FHD+ felbontást és TFT panelt lehet felsorakoztatni.
+1) Szelfikamera
Zárószó gyanánt még egy különbség, hiszen az 5G-s változatnál az előlapon „csak” 8MP-es érzékelő, míg az LTE modellnél 13MP-es foglal helyet. Utóbbinak f2.2-es a fényértéke, míg előbbinek f2.0-ás, tehát megint egy „ki tudja, melyikkel járnánk jobban” tény.
Természetesen akadnak még különbségek, de szerintem ez az az 5+1, amit érdemes mindenképpen szem előtt tartani, azon kívül, hogy a Galaxy A22 5G már 5G képes hálózati csatlakozásra is képes.
Üdv.:
K
dátum: 22-06-2021 12:59 PM
Szia,
Köszi az infót
dátum: 26-06-2021 03:59 PM
Köszi könnyen átlátható összehasonlítás lett.
dátum: 30-06-2021 08:16 AM
Szia Krisztián!
Köszi az összehasonlítást. Én a 4G verziót választanám!
Üsv. AndrasK