15-06-2022 07:14 PM – szerkesztés: 15-06-2022 07:15 PM
Először is leszögezném, hogy nem hiszek abban a kifejezésben, hogy nyári forma, de az a tapasztalatom, hogy ilyenkor mindenki kicsit elkezd jobban odafigyelni az étkezésére és törekszik a számára áhított bizonyos strand forma felé.
Ehhez segítségül hívtam egy pár appot ami könnyen letölthető play áruházból ingyenesen és segít nyomon követni az étkezéseinket és az elfogyasztott mennyiségeket, hogy tisztában legyünk vele, hogy mennyire szalad el esetleg az a bizonyos ló.
Hozzátenném, hogy biztosan millió egy applikáció van én azokat teszem közzé amiket valamennyire ismerek vagy már próbáltam is komolytalan éveim alatt bizonyos céllal.
1.Yazio
Először is mióta én utoljára használtam kapott egy ráncfelvarrást, szép és animált az alkalmazás.Vannak benne fizetős és ingyenes funkciók. Én csak az ingyenes részeket használtam.
Ami nagyon nagy pozitívuma, hogy van benne vonalkód olvasó rész, szóval ha valamit behamiztál csak beolvasod a vonalkódot és az alapján felvezeted a terméket az adott étkezéshez, de tudsz saját ételeket is bevinni amit az összetevők alapján kiszámol neked. Azonban az adatbázis hatalmas és nagyon sok étel benne van amiket nem is gondolna az ember.
A fizetős funkciók az étrendeket tartalmazzák vagy esetleg az ételeknek ilyen extra infóit, mint a nyomelemek.Itt is tűzhetünk ki célokat magunk elé és ha irreális elvárásaink vannak az app figyelmeztet.
Kezdőként kicsit sok információt kínál, de ha pici időt nagy segítség lehet az étkezéseink nyomon követésében. Szerintem ha valaki fizetni akar érte ár/érték arányban az egyik legjobb választás, de ha nem akkor az ingyenes időszak korlátlan a meghatározott funkciókra én ezekkel teljesen elvoltam.
Összességében mindkettő jó döntés és hasznos segítség lehet, ha el akarunk valamerre indulni, itt már csak az a kérdés, hogy a szebb de komplikáltabb Yazio vagy a teljesen magyar fejlesztésű, egyszerűbb de puritánabb Kalóriabázis mellett döntünk.
Szerencsére mindkettő elérhető Samsung készülékeinkre
Hozzáteszem a napi aktivitás méréséhez az óráink is rengeteget segítenek és még csak nem is kell egy adatbázisban pötyögnünk.
Adri