dátum: 29-07-2022 04:56 PM
Ha készülékünkre szeretnénk védelmet vásárolni az előlapra, több lehetőségünk is adott, amelyek között igencsak nehézkes lehet a döntés, ha még sosem kellett foglalkoznunk a helyzettel. Üzletekben hallhatunk üveg, zselé és műanyag fóliákkal is, illetve bizonyos gyártók egyes készülékeikre gyárilag is tesznek fóliát. Mik a különbségek? Melyiket érdemes választani?
Műanyag fóliák
Az esetek többségében ilyennel akkor találkozhatunk, amikor készülékünkre a gyártó helyezte fel a védelmet. Samsung okos telefonok esetében pl. gyakori, hogy a doboz felbontása után ezzel a fóliával találkozunk készülékünkön, illetve gyári kellékként külön is beszerezhetőek interneten, vagy helyi boltokon keresztül. A műanyag fóliának nem sok védelmi szerepe van ( ahogy ez gondolható is ), hiszen leginkább csak enyhe, vagy közepesen mély karcok ellen fogja védeni készülékünket, leejtés vagy ütődés esetén viszont nem. Akkor érdemes ezt a fólia típust választanunk, ha készülékünket általában enyhén használjuk csak, és nem szoktuk leejteni, így nem féltjük a súlyosabb környezeti behatásoktól!
Üveg fóliák
Ezek a legelterjedtebb típusú fóliák, legtöbben ezzel találkozhattatok már! Egyszerre funkcionális leejtés, ütés, és karcok ellen is, tehát a legfunkcionálisabb az összes közül! Személy szerint is ezt szoktam javasolni, saját készülékemen is ezt szoktam használni, jelenleg is ez van felrakva, és remekül végzi feladatát ( tehát a telefon képernyőjének védelmét
)! Ebből is találhatunk többféle variációt, különböző keménységűeket, fénytorzítást alkalmazót, amely csak előröl enged betekintés a kijelző tartalmára, oldalról viszont nem, és még sok más félét is!
Zselé fólia
Definíciója szerint valahol a műanyag és az üveg között helyezkedne el, funkciójában viszont egy kicsit más: habár véd karcok és ütés, leejtés ellen is, a legtöbb zselé alapú fólia karc esetén önmagától regenerálódik, leejtéskor pedig védi a készüléket, viszont az üveggel ellentétben nem szorul utána cserére, mivel nem reped meg, vagy törik be! Egyetlen negatívuma, hogy általános értelemben kicsit költségesebb a többinél, tapintása pedig kevésbé jó érzés, inkább mondanám “gumis” -nak, de ez csak személyes preferencia kérdése!
Ti melyik típusú fóliát használjátok, és milyen készülékre? Volt olyan, ami a múltban nagyon bevált?
dátum: 29-07-2022 07:30 PM
dátum: 31-07-2022 12:19 AM
dátum: 01-08-2022 10:32 AM
dátum: 13-08-2022 08:08 PM
Szia!
Én a gyári fóliákat szoktam preferálni, ha van elerhető