Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Bixby routine-ok és a helymeghatározás

(Témakör létrehozásának dátuma: 30-11-2022 01:35 PM)
404 Megtekintések
Xmes
Explorer
Beállítások
Üdv!
Van egy problémám a hely alapú rutinokkal (11, 12 és 13-as androidon egyaránt).
Előzetes információ gyanánt: okos órát és hordozható wifi router-t használok, amik a problémám eredendően okozzák.
A telefonokon (A70 és A72) alapból be volt állítva, hogy a helymeghatározás pontosítására a Bluetooth-t és a wifi-t is használhatják.
A probléma: csináltam egy rutint, ami ha otthon vagyok, kikapcsolja az NFC-t, lehallkítja 50%-ra a csengés és az értesítések hangerejét, stb, valamint kapcsolja ki a kijelző biztonsági zárját (ne kérjen jelszót és ujjlenyomatot).
Viszont, amikor pl dolgozni megyek, akkor nálam van az óra és a router is. Amíg otthon vagyok, nincs is semmi gond. Amikor elmegyek otthonról bekapcsol az NFC, a bluetooth, és végre is hajt minden visszavonható műveletet (bekapcsol a kijelző zár is).
Viszont, ha a helymeghatározás pontosítására be van kapcsolva a wifi és bluetooth, akkor időnként (1-2 óránként egyszer) eltalálja a telefon, hogy én akkor most otthon vagyok. Még akkor is, ha fél országgal arrébb vagyok éppen, mint ahol lakom. 
Emiatt kikapcsoltam a wifi-t és a Bluetooth-t a helymeghatározásból, hogy csak a GPS-t használja. Előbb a wifi-t, de a probléma ha ritkábban is, de megmaradt. Aztán a Bluetooth-t is, most már nincs ilyen probléma. Most viszont már az a probléma, hogy a hely alapú rutinok egyáltalán nem aktiválódnak. Egyik telefonon sem, egyik androidon sem.
Van erre valami megoldás? Vagy marad az, hogy vagy nem használom, mert nem indulnak el, vagy akkor is elindulnak, ha 100 km-re vagyok a beállított helytől?

7 Válaszok
RozvM
Samsung Members Star ★★★
Beállítások

Szia,

Galaxy Store-ban nincs frissítés bármelyik Bixby szolgáltatáshoz?

Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!

0 tetszik
Xmes
Explorer
Beállítások
Nincs, egyikre sem.
0 tetszik
RozvM
Samsung Members Star ★★★
Beállítások

Kérlek tudnál küldeni egy teljes, avagy az egész oldalt lefedő képernyőképet a Beállítások➡A telefon névjegye➡Szoftver adatai menüről, mindkét telefon esetében?

Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!

0 tetszik
Xmes
Explorer
Beállítások
A70. Pillanat, és küldöm a másikat is. De mindkét telefonon telepítve van a legutoljára kiadott frissítés. Screenshot_20221202-104302_Settings_202544_1669974183.jpg
Xmes
Explorer
Beállítások
A72.Screenshot_20221202_104539_Settings_1000002886_1669974339.jpg
RozvM
Samsung Members Star ★★★
Beállítások

Ha eltávolítod a helyalapú rutinokat, törlöd a Bixby Routine alkalmazásadatait, újraindítod a készüléket és újból setupolod a dolgokat, akkor sem szűnik meg az említett probléma?

0 tetszik
Xmes
Explorer
Beállítások
Nem, ezt már régebben megcsináltam, nem javult tőle semmi. Utána kapcsoltam ki a helymeghatározásból a wifit és a bluetooth-t.
Sajnos ha ez megoldás lenne, ez a bejegyzés nem létezne.