Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 
Ugrás a megoldásra MEGOLDVA

Eredeti témakör:

Garanciális javítás VS karbantartási mód értelme

(Témakör létrehozásának dátuma: 26-10-2022 04:45 PM)
283 Megtekintések
tt1991
Pioneer
Beállítások

Sziasztok,

nemrég olvastam, hogy a oneUI5-el érkezik a karbantartási mód, vagyis hogy a szervízben leadás előtt bekapcsolható legyen egy karbantartói fiók, amin keresztül a szervíz a személyes dolgohoz nem fér hozzá.

Számomra ez eléggé érdekes, tekintve, hogy akárhányszor kell garanciális javítást kérni, azonnal törölnek mindent a telefonról. Ez egy olyan telefon esetén, amibe nem tehető sd kártya, és 500GB vagy 1TB-os tárhellyel rendelkezik, eléggé fájó pont. Hiszen az adatok lementése ekkora mennyiségben nem egyszerű.

Eleve nem értem, hogy a szervíz miért kell töröljön minden adatot a telefonról? Illetve ha bejön az új funkció, várható lesz, hogy a jövőben ez az eljárás metváltozik?

A válaszokat előre is köszönöm.

1 Megoldás

Elfogadott megoldások
Megoldás
RozvM
Samsung Members Star ★★★
Beállítások

Szimplán a GDPR miatt.

A karbantartási mód annyiban változtat, hogy elkülöníti a személyes adataidat, azonban a készülék konfigurálását és beállítását szabaddá teszi, mivel egy külön profilt hoz létre (hasonló a vendég módhoz, de több jogosultságot ad).

Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!

Megoldás megtekintése az eredeti bejegyzésben

6 Válaszok
VDavid_
Black Belt 
Beállítások
Szia, A szervíz csak akkor és abban az esetben töröl adatot ha a telefon már semmiben nem menthető. Meg ha már fel se lehet oldani. A szervíz mód pedig egy nagyon hasznos funkció, már nem egyszer történt így adat kiszivárogtatás, hogy a szervizelő hozzáfért a képekhez/ adatokhoz. És nem is minden esetben törlik az adatokat.
tt1991
Pioneer
Beállítások
Nekem minden esetben azzal kezdték, hogy az adattörlést kötelező megtenniük és nekem kell gondoskodnom az adatok mentéséről. 😞
0 tetszik
VDavid_
Black Belt 
Beállítások
Milyen esetekben illetve eredeti samsung márkaszervízben?
0 tetszik
tt1991
Pioneer
Beállítások
Eredeti szervíz és az online support jelezte nekem, amikor ott próbáltam első körben érdeklődni. Jelenleg kamera fókusz gondom van, így nem is lenne értelme törölni adatokat.
0 tetszik
tt1991
Pioneer
Beállítások

Egész pontosan az alábbi információkat kapom:

A márkaszerviz általi kivizsgálás során a készüléket visszaállítják alaphelyzetbe, ezért javasolt előtte egy adatmentést végezni. 

0 tetszik
Megoldás
RozvM
Samsung Members Star ★★★
Beállítások

Szimplán a GDPR miatt.

A karbantartási mód annyiban változtat, hogy elkülöníti a személyes adataidat, azonban a készülék konfigurálását és beállítását szabaddá teszi, mivel egy külön profilt hoz létre (hasonló a vendég módhoz, de több jogosultságot ad).

Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!