Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 
Ugrás a megoldásra MEGOLDVA

Eredeti témakör:

Galaxy S20+ 5G / zöld pixelsáv jelent meg a kijelzőn

(Témakör létrehozásának dátuma: 28-08-2023 02:31 PM)
1429 Megtekintések
Members_vbmQVBt
Apprentice
Beállítások

Sziasztok,

pár napja normál használat mellett egy zöld pixelsáv jelent meg a telefonom kijelzőjén. Egy kis keresgélés után nagyon sok felhasználó megegyező panaszára bukkantam. Nincs törve a telefon, nem kapott vizet sem.

Az egyik fórumon még egy service guide-ot is találtam, ami alapján a szerviz téritésmentesen cseréli a készülék kijelzőjét az akksival együtt a garanciaidőn túl is.

https://r2.community.samsung.com/t5/Galaxy-S/Samsung-is-repairing-Galaxy-S20-line-on-display-issue-f...

https://r2.community.samsung.com/t5/Galaxy-Note/samsung-india-is-offering-free-screen-replacement-fo...

Members_vbmQVBt_0-1693225699780.png

Members_vbmQVBt_0-1693227489016.png

Az emlitett hibás kijelző téritésmentes cseréjében bizom, mint ahogy az megtörtént több felhasználónál is már garancián túli készülékeknél. Egyértelmű, hogy ez egy szériahiba amiről a felhasználó nem tehet.

1 Megoldás

Elfogadott megoldások
Megoldás
AxelBog
Samsung Members Star ★★
Beállítások
Szia.
Szervizzel kellene ezügyben felvenni a kapcsolatot.
A megoldást illetően pedig azzal számolni lell, hogy lehet indiában téritésmentesen cseréltek kijelzőt gariidőn túl, viszont a hazai képviselet máshogy járhat el az ügyben

Megoldás megtekintése az eredeti bejegyzésben

16 Válaszok
Tiborko
SuperStar
Beállítások

Szia

Tudnál küldeni képet a készülék szoftver adatairól?

Köszönöm

0 tetszik
Members_vbmQVBt
Apprentice
Beállítások

Szia Tiborko,

frissitettem a bejegyzést a szoftveradatokkal.

Köszi!

0 tetszik
Members_vbmQVBt
Apprentice
Beállítások

Szintén egy cikk, mint ami az én készülékemnél jelentkezett. - https://www.sammobile.com/news/galaxy-s20-note-20-green-pink-lines-screen-replacement-free/

0 tetszik
Megoldás
AxelBog
Samsung Members Star ★★
Beállítások
Szia.
Szervizzel kellene ezügyben felvenni a kapcsolatot.
A megoldást illetően pedig azzal számolni lell, hogy lehet indiában téritésmentesen cseréltek kijelzőt gariidőn túl, viszont a hazai képviselet máshogy járhat el az ügyben
StarAroundABlackHole
Helping Hand
Beállítások
Szia!
A pixelcsík viszonylag gyakori probléma az amoledes kijelzők esetében, márkától függetlenül és a csatlakozó hibájától a kijelző kosszal, vízzel, hővel vagy fizikai ütéssel való sérülésén kívül nem mindig teljesen egyértelmű, hogy mi okozza. Ha zavar és meg szeretnéd javíttatni, akkor csakis a magyar Samsung márkaszervizt tudod felkeresni, akik a kijelző cseréjével oldják meg a problémát. Ezek a kijekzők, főleg a prémium kategóriás hajlított oldalúak viszont nem az olcsó kategóriába tartoznak, így egyedül a beszerzésük 70-100 ezer forintot is igénybevehet a javítási költségeken kívül. A végső árat csak a szervizben tudják megmondani, de számítani kell rá, hacsak nem kedvezményes valami oknál fogva, hogy ez a procedúra nem egy olcsóság.
StarAroundABlackHole
Helping Hand
Beállítások
Gyorsabb voltál, mint a válaszok aktualizálása :))
Members_vbmQVBt
Apprentice
Beállítások

Szia.
Ezzel tisztában vagyok, pénzügyi döntés. Viszont ezzel a lépéssel úgymond elszánja magát a gyártó, hogy felvállal bizonyos költségeket az ügyfélelégedettség érdekében. A felhasználók egy része ez miatt biztos jó véleménnyel van és márkahű marad. A másik része meg negativan éli meg a dolgot, amennyiben csak szimplán földrajzi elhelyezkedés miatt nem kapja meg ezt a "megbecsülést".

0 tetszik
Members_vbmQVBt
Apprentice
Beállítások

Szia,
Igen, ilyen például az akksi felfúvódás a mobil eszközökben is (telefon, laptop, tablet, stb..) Márkától független, viszont a több gyártó oldalról volt projekt, ahol ezt cserélték/javitották mivel gyártástechnológiából adódóan bizonyos tényezők mellett előjött a jelenség. Ami nem feltétlenül az ügyfél hibájából történt, de akár standard felhasználás mellett is előjött.
Értelemszerűen a készülék kb jelenlegi értéke egy kijelzőcsere :smiling-face:

0 tetszik
StarAroundABlackHole
Helping Hand
Beállítások
Értem, hogy mire gondolsz és jó gondolat a gyártói csere, de a piacgazdaság sajnos nem így működik. Mivel az AMOLED elég elterjedt már egészen az alsó középkategóriáig is és bár a múltban előfurdulhattak ilyenek, nem hiszem, hogy jelenleg néhány kevés kivétellel ajánlana ingyenes javítást erre a specifikus problémára gyártó, ugyanis nem igazán különbözik semmilyen másik alkatrésznek a meghibásodásától, az ez ellen lévő védelem pedig a garanciális gondozás, ami a képernyőre vonatkozva is ugyanúgy érvényes egészen annak lejárati idejéig.
0 tetszik