Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Bixby rutinok használata

(Témakör létrehozásának dátuma: 28-03-2019 03:53 PM)
1166 Megtekintések
AdamM
Voyager
Beállítások

A Bixby Routines intelligensen elemzi használati mintáit és szokásait mindennapi feladatai és alkalmazásai automatizálásához. Automatikusan megadhatja a beállításokat, vezérelheti az alkalmazásokat, optimalizálhatja az akkumulátor-teljesítményt, és még sok mást.

A rutinokat manuálisan is beállíthatja, attól függően, hogy hol van és mit csinál.

Például létrehozhat egy „jó éjszakát” rutint, hogy egy bizonyos időpontban a telefon hangja elnémuljon, az éjszakai üzemmód bekapcsoljon, és a zárolt képernyőn megjelenő parancsikonok megváltozzanak.

Bixby-rutinok bekapcsolása

1. Húzza le az értesítési panelt, és csúsztassa el balra.
2. Koppintson a Bixby-rutinok ikonra a bekapcsoláshoz.

Koppintson a Bixby rutinok ikonra a bekapcsoláshoz

Javasolt rutin bekapcsolása

Egy rövid, legfeljebb 14 napos tanulási időszak után a Bixby elkezdhet néhány megfelelő rutint ajánlani az Ön számára.

1. Egy értesítés jelenik meg a kezdőképernyőn, és megkérdezi, hogy kíván-e új rutint indítani. Érintse meg az értesítést.
2. Ez elviszi a Bixby rutinok oldalára, ahol megjelenik az „Javasolt” rutin.
3. Érintse meg az ajánlott rutint.
4. Szükség esetén ellenőrizze és állítsa be a beállításokat, majd érintse meg a „Rutin mentése” elemet.
5. A rutin mentésre kerül, és most megjelenik a „Saját rutinok” lapon.

Előre beállított rutin alkalmazása

1. Húzza le az értesítőpanelt, és csúsztassa balra.
2. Érintse meg a „Bixby-rutinok” elemet az ikon alatt.
3. Érintse meg a „Részletek” gombot.
4. Érintse meg a „Javasolt” fület, és válassza ki az egyik beállítást az előre beállított listából.

Ajánlott Bixby rutinok listája

5. Állítsa be a „Ha” és az „Utána” beállításokat az Ön igényei szerint.
6. Érintse meg a „Rutin mentése” gombot.
7. A rutin mentésre kerül, és most megjelenik a „Saját rutinok” lapon.

Egyéni rutin létrehozása

1. Húzza le az értesítési panelt, és csúsztassa balra.
4. A saját rutin hozzáadásához érintse meg a képernyő tetején található „+” szimbólumot.

Hozzon létre egyéni Bixby rutint, Plusz ikon

5. Cserélje ki az „1. rutin"-t egy új névvel.
6. Érintse meg a „+” ikont a „Ha” feltételek kiválasztásához, majd érintse meg a „Tovább” gombot.

Bixby rutinok, válassza a „Ha” feltételt

7. Érintse meg a „+” ikont a „Utána” műveletek kiválasztásához, majd érintse meg a „Kész” gombot.

Bixby rutinok, válassza a „Majd” feltételt

8. A rutin mentésre kerül, és most megjelenik a „Saját rutinok” lapon.

Egy rutin kikapcsolása

1. Húzza le az értesítési panelt, és csúsztassa balra.
4. Válassza ki a „Saját rutinok” fület.
5. Csúsztassa el a kapcsolót a kikapcsolni kívánt rutinok kikapcsolásához.

Ha a rutin már fut, ideiglenesen kikapcsolhatja az alábbi lépéseket követve:

1. A rutin megjelenik az értesítési panelen. Húzza le az értesítőpanelt, és bontsa ki az értesítést.
2. Érintse meg a „Leállítás” gombot.

Kérjük, vegye figyelembe: Ez csak kikapcsolja a rutin egy példányát. A rutin végleges kikapcsolásához a fent leírt kapcsolón keresztül ki kell kapcsolnia azt.

Nektek melyik a kedvenc rutinotok?
1 Válasz
AdamSzabo
Voyager
Beállítások

Nemrég ismerkedem a funkcióval, de néhány nap használat alatt már egészen jól kitalálta, hogy mikor szoktam alváshoz készülődni. Illetve a helyadatok alapján könnyen létre lehet hozni egy otthoni, vagy munkahelyi profilt.

Én például egy olyan rutint csináltam, hogy este amikor ráhelyezem a vezeték néküli gyorstöltő állványra, bekapcsolja a Bluetooth-ot, és rákapcsolódik a hangrendszerre, amint ez sikerült, elindítja a Spotify-t. Pontosabban ezt két külön rutinnal lehetett csak megcsinálni, de ez lényegtelen (Rutin1: Ha: Tölt és Otthon vagyok -> Utána: Bluetooth be, Rutin2: Ha: Tölt és Bluetooth kapcsolat a hangszóróval -> Utána: Zene lejátszása Spotify-on).

Szerintem az tudna még nagyot dobni rajta, ha Bixby Quick Commandokat is lehetne vele elindítani, mivel azokkal egyelőre sokkal több beállítás elérhető. Bár gondolom ez idővel majd változik. Például nem csak azt lehet megmondani, hogy indíts el a zenelejátszást, hanem azt is, hogy milyen konkrét zenét vagy albumot. Vagy például be lehet vele kapcsolni az Energiatakarékos üzemmódot, míg a rutinokkal konkrétan nem.

Az tök jó, hogy be tudom állítani neki, hogy otthon hol szoktam parkolni, megadom az időt, hogy mikor szoktam munkába indulni, akkor automatikusan beállítja úticélnak a munkahelyemet, bekapcsolja a Bluetooth-t, csatlakozik az autóhoz, és elindítja a kedvenc zenéimet.

Vagy ha tudom, hogy el alkalmazás zavaróan hangos szokott lenni, akkor be tudom állítani, hogy az elindításakor vegye le a hangerőt.

Nekem nagyon tetszik, hogy lényegében be tudod programozni a telefonodat rengeteg funkcióra, amiket ő magától jókor és jó helyen beállít. Szerintem már így is remekül használató, de bízom benne, hogy idővel bővülni fog az elérhető funkciók tárháza.