28-03-2019 03:53 PM – szerkesztés: 28-03-2019 03:55 PM
A Bixby Routines intelligensen elemzi használati mintáit és szokásait mindennapi feladatai és alkalmazásai automatizálásához. Automatikusan megadhatja a beállításokat, vezérelheti az alkalmazásokat, optimalizálhatja az akkumulátor-teljesítményt, és még sok mást.
A rutinokat manuálisan is beállíthatja, attól függően, hogy hol van és mit csinál.
Például létrehozhat egy „jó éjszakát” rutint, hogy egy bizonyos időpontban a telefon hangja elnémuljon, az éjszakai üzemmód bekapcsoljon, és a zárolt képernyőn megjelenő parancsikonok megváltozzanak.
Bixby-rutinok bekapcsolása
Egy rövid, legfeljebb 14 napos tanulási időszak után a Bixby elkezdhet néhány megfelelő rutint ajánlani az Ön számára.
Ha a rutin már fut, ideiglenesen kikapcsolhatja az alábbi lépéseket követve:
dátum: 28-03-2019 07:43 PM
Nemrég ismerkedem a funkcióval, de néhány nap használat alatt már egészen jól kitalálta, hogy mikor szoktam alváshoz készülődni. Illetve a helyadatok alapján könnyen létre lehet hozni egy otthoni, vagy munkahelyi profilt.
Én például egy olyan rutint csináltam, hogy este amikor ráhelyezem a vezeték néküli gyorstöltő állványra, bekapcsolja a Bluetooth-ot, és rákapcsolódik a hangrendszerre, amint ez sikerült, elindítja a Spotify-t. Pontosabban ezt két külön rutinnal lehetett csak megcsinálni, de ez lényegtelen (Rutin1: Ha: Tölt és Otthon vagyok -> Utána: Bluetooth be, Rutin2: Ha: Tölt és Bluetooth kapcsolat a hangszóróval -> Utána: Zene lejátszása Spotify-on).
Szerintem az tudna még nagyot dobni rajta, ha Bixby Quick Commandokat is lehetne vele elindítani, mivel azokkal egyelőre sokkal több beállítás elérhető. Bár gondolom ez idővel majd változik. Például nem csak azt lehet megmondani, hogy indíts el a zenelejátszást, hanem azt is, hogy milyen konkrét zenét vagy albumot. Vagy például be lehet vele kapcsolni az Energiatakarékos üzemmódot, míg a rutinokkal konkrétan nem.
Az tök jó, hogy be tudom állítani neki, hogy otthon hol szoktam parkolni, megadom az időt, hogy mikor szoktam munkába indulni, akkor automatikusan beállítja úticélnak a munkahelyemet, bekapcsolja a Bluetooth-t, csatlakozik az autóhoz, és elindítja a kedvenc zenéimet.
Vagy ha tudom, hogy el alkalmazás zavaróan hangos szokott lenni, akkor be tudom állítani, hogy az elindításakor vegye le a hangerőt.
Nekem nagyon tetszik, hogy lényegében be tudod programozni a telefonodat rengeteg funkcióra, amiket ő magától jókor és jó helyen beállít. Szerintem már így is remekül használató, de bízom benne, hogy idővel bővülni fog az elérhető funkciók tárháza.