Am vazut aceasta intrebare de atatea ori, am vazut atatea răspunsuri (unele bune, altele dezastru) incat m-am gandit sa fac un mic articol despre asta (nu tin minte sa fi vazut ceva similar pe Samsung Members) si sa explic anumiti factori si de ce nu este bine sa folosesti un anumit mod de a sterge ecranul.
De la inceput va spun ca nu vreau sa creez polemici si nici sa intru in detalii legate de protectia ecranului, folii de protectie, etc. Las asta la alegerea fiecaruia.
Pentru toti cei carora le este lene sa citeasca tot va fac un sumar mai jos intr-o singura fraza
NICIODATA NU STERGETI ECRANUL TELEFONULUI DECAT CU O LAVETA DE MICROFIBRA (sau ceva similar) SI APA
(evident daca telefonul nu rezista la apa nu il bagati sub jet ci se inmoaie laveta putin).
Este destul de mare? Se vede si in fundul clasei? APA. NU alcool (nici izopropilic), NU spirt, NU nush ce solvent de la mamica, acetona, detergenti de spalat geamuri, sticla, vase, chiuvete. Nu folositi servetele pt ochelari sau de curatat ecrane de...de orice fel. Nu folositi nimic altceva decat apa si atat.
OK. Acum ca v-am suparat si o sa incepeti sa spuneti "cum dom'le ca eu sterg cu <insert your thing here> si merge perfect". EXACT "merge". Nu am zis ca în cazul în care se folosește altceva decat apa nu va mai merge telefonul. Va merge la fel de bine. Dar veti distruge stratul de protectie aplicat din fabrica (care va pot asigura ca exista chiar si la telefoane de buget).
Toate telefoanele si in special cele scumpe vin cu ecranul protejat de un strat care are multe proprietati printre care cea mai importanta: este OLEOFOB.
Da, oleofob nu aquafob si asta inseamna ca respinge grasimea nu doar apa (protectiile aquafobe au efect limitat asupra grasimii sau uleiurilor).
De aceea telefonul vostru nou nout scos din cutie are ecanul imaculat chiar si după ce l-ati atins de multe ori si va mirati cum "ia uite ca nu se pun amprentele pe el". De aia nu se pun. Pt ca amprentele de fapt sunt formate din grasime printre altele si un strat de protectie de genul asta nu va permite asa usor aparitia lor pastrand ecranul curat.
Ok, acum ca am vazut ce e cu stratul, sa vedem si cat tine. Pai....depinde. De cine? DE VOI.
In mod normal o astfel de protectie poate tine luni de zile, la unele tel premium poate si peste 1 an. Evident nu va mai fi ca in prima zi dar...va fi. V-ati prins nu? Aplicati sau curatati ecranul cu diverse solutii si acea protectie se va duce in cateva saptamani.
Ce putem face? Pai cam nimic. Exista diverse solutii pe piata care ofera tratament oleofob sau aquafob si care sunt ok. Da, chestiile alea cu nano-coating chiar functioneaza. Unele sunt doar reclama de ele dar sunt si firme serioase care ofera produse bune. Din pacate majoritatea sunt aquafobe nu oleofobe asa incat protectia la atingerea cu degetele va fi mai slaba.
FUSSO este un produs cunoscut in intreaga lume si ofera cred una din cele mai bune protectii OLEOFOBE. Este singurul de care stiu, din pacate nu se gaseste in Romania. Daca il gasiti online este alta poveste.
O alternativa buna este Aquashield care este (surprinzator) firma Romaneasca. Produsul ofera protectie AQUAFOBA, nano tehnologie si sustin ca imbunatateste rezistenta la zgarieturi, cazaturi, etc ridicand duritatea ecranului la nivel 9H. Mai exista si de la Spigen un lichid similar care este bun si mai sunt si altele.
Toate de mai sus sunt tratamente ce se aplica si tin in general luni bune dar tineti minte ca niciunul nu va fi ca cel din fabrica si nici nu aveti cum sa aplicati unul similar.
De aceea este importanta sa il pastrati cat mai mult timp.
Sper ca nu v-am plictisit prea tare. Bafta si sa aveti ecrane...cristal
________________________________________
Growing old is mandatory...growing up is optional
Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare