Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Hasznos időtöltés

Hasznos időtöltés

BernadettCz
First Poster

Sziasztok!

Két alkalmazást mutatnék be, amelyeket szinte napi rendszerességgel használok már évek óta. Nem is tudnám nélkülük elképzelni az életem, így nagyon örülök, hogy rájuk találtam.

moonly.pngKezdeném a sort a legkedvencebbel, azaz a Mondly French. Ez egy olyan applikáció, amivel egyszerűen tudtok nyelvet tanulni. A névből már lehet következtetni, hogy a francia nyelv a választottam, amivel naponta foglalkozom. Mindössze 5 percet vesz igénybe az agytorna, amelynek keretében új szavakat, kifejezéseket, illetve a már meglévő szókincstáram tudom szinten tartani. Mindennap kaptok leckéket, amelyekkel egy lavina folyamatot indíthattok el, hiszen minél hosszabb ideje csinálod, annál előnyösebb helyen vagy a hasonló sorstársak között. Ha a hét mindegyik napján megcsináltad a leckét, akkor jogosult vagy egy bónusz heti leckére; ha pedig azt is, akkor a hónap fordulóval egy havira. Remekül szinten tartja a tudást, csak ajánlani tudom; és külön örülök annak, hogy nem lehet „csalni benne”, azaz ha megszakad a szériád (pl.: 200 nap után), akkor kezdheted elölről, nincs javítási opciód.

Aki kedvet kapott, az innen tudja letölteni.

A másik applikáció a Samsung Health. A COVID-19 alatt nem igazán akartam kimozdulni, így elővettem, mivel hallottam, hogy különféle edzésprogramokkal van megspékelve, amiket négyfal között lehet végezni. Remek társam volt, ugyanis nem csak a naptáramba helyezte el a regisztrálást követően az edzési ütemtervet, de még le is monitorozza (ez a helyes szó?) az órám segítségével, hogy mennyi kalóriát égettem, milyen intenzitással végeztem az aktuális testmozgást. Külön örültem annak is, hogy egy frissítés után már a női dolgaimat is vezethetem benne, nem kell immáron más programot feltelepítenem.

Üdv.:

Bernadett

Megjegyzés
BeátaV
Beállítások

Szia Bernadett,

Köszi az ajánlást, le is töltöttem a Mondly alkalmazást, elsőre hasonlónak tűnik a duolingóhoz. Már egy ideje rajta vagyok én is a nyelvtanulás témáján, csak a motiváció nem mindig tart velem :smiling-face: Az autodidakta tanulás még annyira nem az erősségem, ezért is örülök, ha új app ajánlások jönnek, így könnyebben megtalálom a hozzám illőt.

Kitartást a franciához!

Üdv.

Betti

Borokaa
Beállítások
Szia
Én a mondly-t jobban bírom mint a duolingo-t, de szerintem te tapaszteltabb vagy mint én ebben az alkalmazásban.
Ha létrehozok egy profilt, akkor az törlődik ha törlöm az alkalmazást?

Ui.: sok sikert a franciához, én is azzal próbálkozom
Patakvíz
Beállítások
Kipróbáltam nagyon tetszik