Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Bicicleta OMEGA Duke

(Subiect creat la: 06-05-2024 11:41 AM)
602 Vizualizări
NaikkoN
MegaStar
Opțiuni
Întreb și eu poate sunt cunoscători in Comunitate despre bicicleta marca OMEGA Duke.
Dacă știți ceva despre aceasta firma de bicicleta , am văzut că e full Shimano, cadru in aluminiu ,etc
Am gasit-o local la 700 lei ,impecabila (cica) și măr bate gândul să o iau pentru face ceva mișcare împreună cu copilul 
Ce ziceți merita ?? 

image

Poza e de atenție că și modelul găsit.
62 Răspunsuri
Cosmin79
MegaStar
Opțiuni
Eu zic că la prețul acela se merită..nici nu aș sta pe gânduri să nu o cumpăr
NaikkoN
MegaStar
Opțiuni
O fi ok că și firma sau ceva de genul că nu mă pricep deloc
Cosmin79
MegaStar
Opțiuni
Cat timp e în garanție, eu nu mi-aș bate capul în locul tău.
0 Aprecieri
NaikkoN
MegaStar
Opțiuni
Nu cred că e in garanție...
Cosmin79
MegaStar
Opțiuni
Imposibil ,trebuie sa aibă, orice produs are garanție
0 Aprecieri
NaikkoN
MegaStar
Opțiuni
E după olx
Cosmin79
MegaStar
Opțiuni
Atunci nu știu ce sa zic..
0 Aprecieri
Alex1704
SuperStar
Opțiuni
Salut !
Bicicleta ar fi ok la acest preț, dar trebuie sa fi atent la câteva detalii, cum ar fi piesele dupa bicicleta, ba chiar și cadrul.
La cadru verifica sa nu aibă ceva fisuri, în special prin colturile cadrului ( adică acolo unde este sudura)
Nu uita sa verifici rotile.
Ridica de bicicleta in sus și vezi dacă una din roti are opt. ( janta este strâmbă și se apropie ce cadru)
Daca nu are nici opt, poți verifica dacă are un joc pe undeva.
Cum sa o faci?
Simplu:
1. Apuci cu mana bine de fiecare cauciuc și îl miști în fata și în spre tine. ( stai îl lateral)
Dacă nu prezintă jocuri sau dacă se simte ceva puțin de aprox 2-3 mm, poți trece mai departe liniștit.
După ce verifici rotile, treci la ghidon.
Strângi frana fata și te împingi în fata.
Daca nu se simte nimic, înseamnă că este într-adevăr într-o stare buna.
Apoi urmează o tura cu bicicleta. Verifici ca frânele sa tina bine, sa schimbe bine schimbatoarele, sa vireze ușor și fără zgomote.
Daca face toate astea.., BINGO, ai nimerit una buna :smiling-face:
NaikkoN
MegaStar
Opțiuni
Wow mersi , asta o sa fac
Cosmin79
MegaStar
Opțiuni
Foarte bine spus,dar ce e nou e nou..zic eu..la pretul acela găsește și nouă....
0 Aprecieri
Alex1704
SuperStar
Opțiuni
Dar, dar la 700 lei noua, nu prea poți găsii nimic ok.
Nici măcar la 1000 lei.
La 1000 lei era parca rockrider st520 care nu este prea sfânt.
Eu am avut B'twin 340, este ok pentru deplasări prin oraș dar nu se mai găsește, sincer as înlocui cu st 520 de la rockrider dar parca are specificatii mai slabe. Poate doar mi se pare.
Un Xc50 de 3800 lei, ala a fost mai ok, echipare decenta, dar geometria cadrului.....
Și în prezent un Cube Acid Ginger cu 12 pinioane.
Asta nu are concurent la prețul asta.
Bine...., poate doar ceva full suspension.
Alex1704
SuperStar
Opțiuni
Chestia cu săritul lanțului când era noua, este specific acestor biciclete. Inclusiv daca reglezi schimbătorul.
GeorgePreda
Legend
Opțiuni
Nu uita, bicicleta să dețină acte de proveniență. In caz contrar, in cazul in care ești oprit pe stradă de poliție și îți cere acte la ea și nu deții, ți se poate reține conform legilor in vigoare.
NaikkoN
MegaStar
Opțiuni
Serios !! Să-l întreb dacă are acte la ea. Ms mult
GeorgePreda
Legend
Opțiuni
Îți spun din proprie experiență, doar mi s-a adus la cunoștință de către domnii polițiști logic, neavând acte de proveniență, poate fii considerată a fii furată.
GeorgePreda
Legend
Opțiuni
O copie e binevenită, nu trebuie neapărat să ții originalul după tine (la asta nu te-ai gândit)
Și până la urmă este normal să deții acte asupra ta, bicicleta ca și mașina sau motoscuter, bicicletă electrică, este mijloc de transport pe drumurile publice, ceea ce înseamnă că trebuie să ai acte doveditoare că îți aparține de drept. Și bineînțeles trebuie să îți funcționeze toate cele pe ea , iar ca și biciclist să fii echipat regulamentar (cască, vestă.reflectorizanta).
Se pare că omiți unele detalii foarte importante, ori din necunoștință ori ai omis..
GeorgePreda
Legend
Opțiuni
Cred că mă iei la mișto recunoscând legile.. eu nu vorbesc de "câți respectă" ..eu vorbesc pe lege, dacă nu cunoști nu răspunde pe lângă subiect. Dacă nu crezi informează -te din alte surse, că nu costă..doar eventual timp. . Ești penibil de enervant cu întrebări ce n-au legătură cu realitatea. Dacă nu cunoști, înțeleg să întrebi dar nu vii cu întrebări gen , "vrei și RCA".. se pare că tu cu bicicleta ai mers doar prin parc nu pe stradă.. cine merge in trafic cu bicicleta are nevoie de cele stipulate de mine mai sus. Mi-ar place să te oprească poliția în trafic sa vad ce le răspunzi (probabil tot la mișto) când îți vor cere actele la bicicletă, cartea de identitate și să fii echipat corespunzător.. Nu dorești să porți, este alegerea ta , dar nu uita că viața ta poate fii salvată în caz de accident în trafic. Personal îți recomand să mergi mai in zone aerisite, nu în trafic, necunoscund regulamentul..fie chiar și pentru biciclete
Mi-am luat 2 minute din timp și îți las sa lecturezi liniștit din lege, apoi sa te abții să vii cu întrebări la.misto
Apropo, legea nu spune că este recomandare, așa cum crezi tu , "că este recomandat "
Lecturare plăcută, nu e o rușine să întrebi când nu cunoști, însă este rușinos să faci mișto in necunoștință de cauză.
https://lege5.ro/Gratuit/geydembrha/reguli-pentru-alti-participanti-la-trafic-regulament?dp=gmydcnjv...
GeorgePreda
Legend
Opțiuni
Tu cu legea in față spui că "cum vorbesc eu" ..ai citit legea? Mă refer la ce link -ul trimis. Crezi că banda pentru biciclete te scuză pentru a purta acte, pentru tine sunt ca un sac de cartofi in spate dacă porți actele după tine după cum zici. De asemenea legea nu spune că ai opțiuni să porți ori nu , cască de protecție și vestă reflectorizantă chiar și pe benzile de circulație destinate bicicliștilor nu numai în trafic .. După tine , mai degrabă dorești să îți rupi gâtul "Doamne ferește" in loc să porți echipament... pe premiza , mie nu are ce să mi se întâmple că merg pe bandă .. legea încearcă să te protejeze să nu pățești ceva neprevăzut când spune să porți echipamentul corespunzător și de asemenea să ai bicicleta in stare bună, asta incluzând frâne și elemente de semnalizare corespunzătoare.
E alegerea ta ce faci dar din punctul meu de vedere din primul comentariu lăsat mi-am dat seama că ești pe lângă subiect. Mergi cu autobuzul mai bine, e spre binele tău că acolo nu ai nevoie de echipament de protecție. Sănătate să ai și grijă cu bicicleta, chiar și aia doar cu pedale, cum spui tu , tot trebuie să te supui legilor chiar dacă ți-e greu sa o respecți. De aceea sunt atât de multe accidente și tragedii in trafic, mulți ce gândesc ca tine , "mie nu are ce mi se întâmpla"
Citește legea înainte să ieși din casă cu bicicleta, fie și cu pedale, ai niște obligații care dacă nu le respecți într-o bună zi, o să ai neplăceri mai mult sau mai puțin cu urmări.
0 Aprecieri
GeorgePreda
Legend
Opțiuni
Nu știu cum o sa fii tu fixat când o să dai cu capul de ciment fără cască, o să îți aduci aminte că nu ești singurul pe stradă, bandă , trafic etc și nu este obligată firma de închiriere să-ți asigure ție echipament de protecție că la rândul ei nu are vreo asigurare de sănătate încheiată cu tine că în caz de accident pe unde umbli tu cu bicicleta să-ți acopere spitalizarea prin asigurare.... Sunt destule cazuri cu accidente de biciclete dar tu Batman Batman, crezi că dacă tu nu dai peste nimeni, altul nu dă peste tine . Așa și cu ursul, dacă tu nu mănânci ursul nici ursul nu o sa te mănânce pe tine, după logica ta.
De asemenea închiriind o bicicletă nu ai tu treabă cu actele, ci firma respectivă ce ți-a închiriat -o . Și stai liniștit că primăria știe cui a închiriat contractul de închiriere biciclete în oraș. Bingo.
Faci niște afirmații fără să le găndesti, doar să te contrazici, așa cum faci de atâta timp. Repet, spre binele tau , deplasează te mai bine cu autobuzul, taxi, etc .. nu iei multe necunoscute in calcul când te urci pe o bicicletă, lasă pe alții ce cunosc mai bine la ce riscuri se supun înainte de a urca pe ea in orice locație și condiții ce se impun în momentul când folosești o bicicletă. The end ..
0 Aprecieri
GeorgePreda
Legend
Opțiuni
Cu bicicleta nu doar te poți plimba, îți poți face și treburile în același timp. Fiecare privește situația din propria perspectivă.