Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pause USB Power Delivery

(Temat utworzony: 13-02-2023 06:03 PM)
1036 Wyświetlenia
Jamrug
Navigator
Opcje
W najnowszej aktualizacji Game Booster możecie już wstrzymać ZASIANIE przez USB PD, cokolwiek byście nie siali 😉

image

0 Like
17 Odpowiedzi
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Na jakich telefonach to działa?
0 Like
AndrzejDwo
Voyager
Opcje
u mnie na s23u jeszcze tego nie ma
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Jamrug, Jaką wersję Game Booster oraz jakie urządzenie posiadasz ? Na S23 Ultra oraz S22 Ultra nie widzę jeszcze tej funkcji.

0 Like
Jamrug
Navigator
Opcje
Urządzenie to S22+, branding Plusa, OneUI 5.1Screenshot_20230213_230443_Game Booster.jpg
maderos
Pioneer
Opcje
Działa świetnie. S23 - ten mały.
0 Like
AndrzejDwo
Voyager
Opcje
Znalazłem i przetłumaczyłem całkiem ciekawy post z pewnego zagranicznego forum, ktorego nazwa jest tutaj zakazana xD
Osobiście jeszcze nie sprawdzałem bo nie posiadam owej ładowarki, ale zainteresowanym polecam spróbować:

"1: Aby pojawiła się ta opcja, potrzebna jest odpowiednia ładowarka *obsługująca PPS*. Musiałem podłączyć telefon do mojej oryginalnej ładowarki Samsunga, oraz wejść do ustawień Game Booster z poziomu gry. Wejście w ustawienia Game Boostera poza grą, nawet z ładowarką Samsung, nie spowoduje pojawienia się tej opcji. Kiedy już się pojawi, będziesz ją widzieć przez cały czas.

2: Jednym ze sposobów potwierdzenia posiadania odpowiedniej ładowarki jest podłączenie telefonu, a następnie przejście do ustawień, pielęgnacji urządzenia, baterii. Powinien wskazywać, że podłączona jest superszybka ładowarka (jeśli jest napisane szybka ładowarka, nie obsługuje PPS i prawdopodobnie nie będzie z tym działać, a jeśli jest napisane „ładowarka”, to musisz zdobyć nową ładowarkę xD)

3: Upewnij się, że opcja szybkiego ładowania jest włączona (w ustawieniach, bateria, ustawienia baterii)"

EDIT: sprawdziłem na moim s23u z 25 watową ładowarką EP-TA800 i faktycznie działa jak w opisie.

pozdrawiam
_adam
Student
Opcje
Ten tryb jest bezużyteczny. Działa tylko z oryginalnymi ładowarkami podłączonymi bezpośrednio do telefonu i nie działa w trybie DEX. Czyli generalnie jak chce podłączyć pada po kablu i zasilanie przez stację dokującą to nie działa. A jak chce podłączyć do monitora, żeby pograć na dużym ekranie to też nie działa, pomimo że ekran ładuje telefon i wyświetla obraz w trybie DEX. Dodam że ekran daje 120 W więc to nie problem braku mocy. Słabo...
0 Like
Jamrug
Navigator
Opcje
Czyli jest bezużyteczny tylko w Twoim scenariuszu. W moim nie jest. Pada mam bez kabla i używam oryginalnych ładowarek. Przydaje się kiedy chce dokończyć grę bez katowania baterii. W takiej chwili nawet nie myślę odpalać DeXa przy 20% baterii.
0 Like
Puro83
Explorer
Opcje
Mam s23u od prawie roku. Brakuje mi funkcji power deliwery jako szybkiego skrótu... Żeby ta funkcja była możliwa podczas oglądania YouTube, albo filmu np z netflixa. Również podczas używania telefonu jako routera

Powinno się moc ja włączać w każdej sytuacji korzystania dłużej z telefonu.

Apeluje byśmy wszyscy razem walczyli o Power Deliwery beż ograniczeń 😁

Edit:
Źle się wyraziłem w poście. Miałem na myśli wstrzymanie ładowania baterii podczas używania telefonu oglądając np film na telefonie, lub używając telefonu jako routera. 
image