Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Bixby disappeared from default assistant list

(Subiect creat la: 05-03-2025 04:09 PM)
455 Vizualizări
mmilic
Journeyman
Opțiuni
Hello. I use a zflip 6 as my main driver for 6 months now. After the latest 6.1.1 update (still not oneui 7) I noticed that I can't select Bixby as my default assistant app. It dissapeared from the list even though it was previously my default assistant, and Google was automatically selected instead. The Side Button Iong press still works for activating Bixby. I got used to this assistant because I usually activate it with my flip closed (unfortunately Google Assistant/ Gemini prompts me to open the lid to continue on the flip). Does this have to do with the future oneui 7? From the new s25 ultra and oneui7 features preview I understand that the side button will activate Gemini.
19 Răspunsuri
ThePositiveMan
MegaStar
Opțiuni
Bună!
Se pare că problema pe care o întâmpini cu Bixby pe Galaxy Z Flip 6 ar putea fi legată de schimbările din actualizarea OneUI 6.1.1 și de faptul că, într-adevăr, OneUI 7 va aduce o serie de modificări semnificative, inclusiv integrarea mai profundă a asistentului Google, Gemini.
Este posibil ca actualizarea OneUI 6.1.1 să fi avut unele modificări legate de modul în care Samsung gestionează asistenții vocali, iar această alegere automată a Google Assistant în loc de Bixby să fie parte dintr-un proces de tranziție către integrarea mai puternică a Gemini în OneUI 7, așa cum ai observat și tu în previzualizările legate de S25 Ultra. Samsung intenționează să facă Gemini (noua versiune a asistentului Google) mai accesibilă și integrată în sistemul lor, iar acest lucru ar putea explica de ce opțiunea de a selecta Bixby ca asistent implicit a dispărut din setări.
De asemenea, posibilitatea de a folosi butonul lateral pentru activarea Bixby indică faptul că Samsung încă păstrează compatibilitatea cu Bixby pentru unii utilizatori, dar se pare că, în viitor, va pune un accent mai mare pe Gemini.
În ceea ce privește viitorul OneUI 7, da, ar putea fi o schimbare semnificativă în modul în care funcționează asistenții vocali pe dispozitivele Samsung. Poți verifica dacă există opțiuni suplimentare în setările de accesibilitate sau de personalizare a butoanelor laterale pentru a reveni la Bixby, dar este posibil ca schimbările să fie deja implementate ca parte din tranziția către noile asistenți.
Ar fi util să aștepți și să vezi cum se comportă dispozitivul după actualizarea completă la OneUI 7, pentru a înțelege mai bine cum se va integra Gemini și ce opțiuni vor fi disponibile pentru personalizare.
EmilianN
Community Manager
Opțiuni

Salutare!

Te rog să ții cont că limba oficială a forumului este limba română.

Pentru a menține forumul accesibil și ușor de utilizat pentru toți membrii, te rog să editezi topicul tău și să îl traduci în limba română.

Înțeleg că uneori pot apărea dificultăți, dar te asigur că există instrumente de traducere online gratuite pe care le poți folosi, cum ar fi Google Translate sau altele similare.

Dacă ai nevoie de ajutor sau ai întrebări, nu ezita să ne întrebi.

Mulțumesc pentru înțelegere și cooperare!

NU UITA!

Împreună putem construi o comunitate Samsung pozitivă și respectuoasă. Împărtășește-ți cunoștințele cu ceilalți, ajută și hai să sărbătorim împreună pasiunea pentru Samsung!
mmilic
Journeyman
Opțiuni
Imi cer scuze pentru postarea in limba nepotrivita. Aveam impresia ca sunt pe serverul in limba engleza. Voi posta ca reply aici varianta tradusa.
3Merlin
Legend
Opțiuni

... sper că nu te-AI șifonat (adică supărat) pentru că te-am luat în balon.
Sunt mulți (... EmilianN îți poate spune numărul exact) first poster-i care folosesc (rom)gleza... toți invocă același pretext: ”N-am văzut indicatorul de graniță!”.
Eu îmi cer scuze pentru că am depașit granița (dar nu limita) bunului simț.

0 Aprecieri
mmilic
Journeyman
Opțiuni
Salut. Folosesc un Z Flip 6 ca telefon principal de 6 luni. După ultima actualizare 6.1.1 (încă nu One UI 7), am observat că nu mai pot selecta Bixby ca aplicație implicită pentru asistent. A dispărut din listă, deși anterior era setat ca asistent implicit, iar Google a fost selectat automat în locul lui.

Apăsarea lungă a butonului lateral încă funcționează pentru activarea Bixby. M-am obișnuit cu acest asistent deoarece îl activez de obicei cu telefonul închis (din păcate, Google Assistant/Gemini îmi cere să deschid clapeta pentru a continua pe Flip).

Are asta legătură cu viitorul One UI 7? Din previzualizarea noilor funcții ale S25 Ultra și One UI 7, înțeleg că butonul lateral va activa Gemini.
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Salut . Nu are legătură cu One UI 6.1.1 sau 7. Am testat pe S24 Ultra și funcționează. Condiția este cea de mai jos.
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Salut. Verifică dacă Bixby voice este activ. Bixby nu a fost înlăturat din One UI
mmilic
Journeyman
Opțiuni
M-am prins care este problema. Ultimul update de pe Galaxy Store a produs asta. Pana la 3.6.40.26 (4 feb) este ok. Trebuie dezinstalate update-urile și reinstalat la versiunea menționată de pe apkmirror.
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Nu cred. Și S24 Ultra are acel update și funcționează. Vezi dacă dezinstalezi actualizările și îl actualizezi din nou din Galaxy Store.
mmilic
Journeyman
Opțiuni
Am încercat acum asta. Cum am updatat la versiunea oficiala de pe Store a dispărut din lista de opțiuni pentru asistenți digitali. Poate e o chestie de Flip? Într-adevăr pe un s23 plus nu am observat aceste probleme.
mmilic
Journeyman
Opțiuni
De curiozitate, ce versiune de bixby apare în Store pentru s24 ultra? M-am uitat acum pe s23 plus și ultima versiune oficiala este 3.3.54.0 (15 feb 2024) iar pe flip 6 îmi apare în store 3.6.50.12 (5 feb 2025). Din ce înțeleg ultima versiune a aplicației care permitea selectarea fără probleme a aplicației ca default ar fi 3.6.40.26 (4 feb 2025).
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Este ceva ciudat. În Galaxy Store nu îmi apărea nicio actualizare, dar când am căutat Bixby apărea versiunea cu 3.6.40 și aveam butonul de actualizare activ. Culmea e că l-a actualizat la 3.6.50 și acum nu mai apare în lista. Cred că e ceva bug pe undeva, dar nu neapărat versiunea de Bixby.
Aceeași versiune o am și pe S25. Poate că este făcută pentru S25 😀

Dar îl poți pune pe ecranul de blocare pe unul din cele două simboluri care apar pe colțurile de jos.
mmilic
Journeyman
Opțiuni
Mai mult pentru comanda vocala cu telefonul foldat mă interesa. Pot sa îl folosesc cu simbol de pe ecranul blocat sau prin apăsarea lunga a butonului si in versiunea 3.6.50, dar ma cam incurca în anumite situații.
Cel mai probabil este un fel de trecere la Oneui7 ma gândesc...
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Dar ar trebui să meargă și cu comandă vocală dacă o configurezi în Bixby
1741204181860.jpg
mmilic
Journeyman
Opțiuni
Atâta timp cât este setat alt asistent nu funcționează.
Edit: Am încercat din nou reconfigurarea vocii. Acum merge chiar și cu Google ca asistent implicit. Până săptămâna trecuta nu funcționa.
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Încearcă acum sa configurezi vocea și sa îl setezi să meargă și cu ecranul blocat. În One UI 7 funcționează ambii asistenți simultan. Iar din câte am văzut după acea actualizare pe S24 Ultra s-a schimbat și aplicația de activare vocală. Nu am acces acum la S24 să testez, dar pe S25 se activează vocal chiar dacă asistentul setat este Gemini. Cred că și la tine ar trebui să fie la fel.
mmilic
Journeyman
Opțiuni
Funcționează ambele acum în același timp. Nu le-aș folosi pe amândouă, dar Gemini și Google-ul (ex: GBoard) in general nu funcționează pe Ecranul secundar la Flip.
0 Aprecieri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Poți să le folosești pe ambele pentru că au avantaje diferite.
0 Aprecieri
3Merlin
Legend
Opțiuni
Bine AI venit în comunitatea Samsung din Oltenia, dragă MMilic!
Îmi plăcu atât de mult accentul tău americănesc încât îți propun un schimb în natură (noi, oltenii, îi spunem TROC... voi, anglofonii îl știți ca BARTER): trimite-mi (prin mesaj privat) asistentul tău vocal (pe care zici că l-AI angajat pe post de șofer) și eu ți-l returnez (peste alte șase luni, "for six month now") vorbind americana (EN US) cu accent oltenesc.
Are you in?
😉
1741188475281.jpg