Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Inteligentní psaní

(Téma vytvořeno: 12-07-2020 08:06 PM)
821 Zobrazení
vorlicekpavel
Journeyman
Možnosti
Čau všichni mám na vás dotaz. Někdy minulý týden proběhla aktualizace klávesnice atd... a od té doby se telefon nechce učit nová smlouva. Třeba jednoduché "Čus" mi prostě ne a ne napsat. Píšu slajdováním po klávesnici a nikdy nebyl problém. Taky zmizely moje oblíbené a časté formulace typu : " Ahoj lásko už jedu..." nevíte někdo jak znova zapnout funkce učení a pamatovani si častých kombinací slov? Díky moc
0 Like
8 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Hezký večer  @vorlicekpavel

Tento problém bude patrně souviset s tím, že Samsung od 13.4.2020 přestal synchronizovat osobní slovník z klávesnice na Samsung Cloud. Tzn, že pokud jste přešel na nový model telefonu Samsung Galaxy, stačilo synchronizovat data klávesnice z Cloudu, a Vaš slovník byl dostupný na novém zařízení.

Nicméně termíny, které jsem již několikrát zadal mi telefon v doporučeních nabízí. Možná bych zkusil v Nastavení -> Aplikace -> Klávesnice vymazat data a pak zkusit zda si klávesnice nová slova pamatuje.

fajnsnek2
0 Like
vorlicekpavel
Journeyman
Možnosti

Dobrý den,

děkuji mnohokrát za info v čem by mohl být problém. Nicméně zařízení S9+ používám již rok a půl, změnou telefonu za jiný model to tedy nebude. Rovněž jsem nenašel popisovanou možnost Nastavení-Aplikace-Klávesnice a vymazat data. Prošel jsou také možnosti v Samsung Cloud a nikde žádné možnosti co se týče klávesnice či slovníku... 😞 Nevíte ještě nějaký způsob, jak naučit telefon si znovu pamatovat zadávaná slova a potažmo i jejich časté kombinace? Děkuju mnohokrát!

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

V nastaveních klávesnice je slovník, mrkněte, jestli tam ta slova jsou.  Dokonce je možnost nastavit si zkratky, já třeba napíšu je "tc" a nabídne se mně věta "Moje telefonní číslo je ******, mohu poprosit o Vaše?" - používám ji velice často :smiling-face:

Jinak ta změna, kterou kolaga popisuje, se stala na úrovni serverů, bohužel 😞 Ovšem také mysím, že by se to neměl projevit takto, "jen" na novém telefonu budete muset vše učit znovu.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

vorlicekpavel
Journeyman
Možnosti

Dobrý den, díky za další tipy, nicméně ve slovnících jsem seznamy mých slov nenašel. Pokud došlo v dubnu ke stopnutí synchronizace ze strany Samsungu a následné nedávné aktualizaci celé aplikace, tak bych se i divil kdyby tam ta slova zůstala v paměti. Nicméně už jsem se spojil s technickou podporou a jim i po aktualizaci také všechna slova z paměti zmizela, nicméně učení fungovat nepřestalo, tak jako u mě. Předali můj "podivuhodný případ" dál na vývojáře, tak uvidíme... určitě ale moc děkuju za Vaši pomoc 😉

fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@vorlicekpavel Já to bohužel nemohu plně ověřit, protože jsem zrovna přešel na nový telefon, takže já jsem vzhledem k ukončení zálohy klávesnice na Samsugn Cloud nucen slovník znovu učit,  ale učení opravdu funguje. 

Jediné co mě napadá je zkusit v Google Play odinstalovat aktualizace, a pak znovu aktualizovat. 

fajnsnek2
vorlicekpavel
Journeyman
Možnosti

Díky, nicméně defaultní klávesnice Samsung není v telefonu zastoupená jako klasické jiné aplikace, ale jako přednastavený "software" a tudíž jí ani v Google Play nenajdu a ani ji nemohu z telefonu odinstalovat a znovu nainstalovat, je tam prostě napevno nahraná. Lze ji jen omezeně editovat. Už jsem jí vynuloval data i paměť a obnovil původní nastavení, nicméně ani po těchto krocích se "neučí a nepamatuje" ... asi přejdu na Gboard od Googlu a bude problém vyřešen, nicméně bych se rád někdy seznámil s tím, co je opravdu příčinou této nefunkčnosti...a tovární nastavení telefonu kvůli tomu dělat nebudu, to si raději zvyknu na trochu jinou klávesnici od Googlu. Ale je mi to opravdu divné, že všem se i po aktualizacích klávesnice znovu naučila častá slova a kombinace, ale u mě prostě ne 😉 Díky za snahu mi pomoci, cením si toho !!!

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Osobně můžu GBoard doporučit, vyhovuje mně víc, než ta vestavěná, a to i přesto, že na mém G Suite účtu nefunguje synchronizace (ale učení ano)¨.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB

Libb
MegaStar
Možnosti

https://eu.community.samsung.com/t5/galaxy-s20-s20-s20-ultra/samsung-keyboard-not-remembering-words/... 

Zde někdo řeší stejný problém, asi to bude jen chyba v aktualizaci. Zkusím to nareportovat.

0 Like