Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

USB docking hub tethering

(Téma vytvořeno: 03-04-2024 06:14 PM)
343 Zobrazení
VLKOR
Helping Hand
Možnosti
Dobrý den, 

nově jsem si pořídil k PC dokovací stanici.

image

Moje představa byla taková, že dokovací stanicemi bude telefon nabíjet (připojen do zásuvky) a zároveň si jeden kabel vytáhnu do PC a přes něj spustím tethering (sdílení mobilního internetu do PC). Bohužel se mi v tomto rozložení nedaří zprovoznit. Co mě překvapilo je to, že i když připojím samotný telefon z hubu do PC, možnost sdílet internet přes USB je šedá a nejde tedy zapnout.

Máte někdo s tímto zkušenosti, popřípadě můžete doporučit hub, který toto umí?

Předem děkuji za rady a přeji hezký večer.

4 Odpovědi
Moshe
Helping Hand
Možnosti
Zdarec, mám také jeden dock station, ale nevyužívam jej na net.
Mám k němu připojený veliký 43'' LCD, klávesnici, myš, čtečku, externí SATA dock 🙂 a ještě mi zbyde pár USB portů 😂

K tématu:

tohle řešení, jak připojit PC přes smart je univerzální zejména pro Linuxáky ✌️, ale samozřejmě i pro Mac nebo window$ uživatele.
Univerzální je proto, protože je blbuvzdorné, není nijak nákladné, zvlášť když nemusíš kupovat nějakou WiFi kartu se strachem, jestli na Linuxu budu pro ni ovladače.

Princip je v tom, že si na smartu aktivuješ hotspot.
A k PC si pořídíš WiFi router ALE ☝️ router musí mít jednu funkci, přes kterou vlak nejede - musí mít IP klienta ! (funkce routeru).
To znamená, že může také signál přijímat přes WiFi.
💡 A samozřejmě router k PC připojíš přes RJ-45 💡

V nastavení routeru musíš už jen zadat login/heslo, které si nastavil v hotspot nastavení. 💡

Momentálně nejsem u PC a já sám bohužel nemám zkušenost s USB - shared connection.

Ať se daří 👊
TomiXL
Samsung Members Star ★★
Možnosti

Pekný deň, 

pri priamom pripojení telefónu k PC cez USB kábel Vám USB tethering funguje?

0 Like
VLKOR
Helping Hand
Možnosti
Ano, bez problému.
0 Like
TomiXL
Samsung Members Star ★★
Možnosti

Skúsil by som teda ešte jednu vec.

Choďte do nastavení / informácie o telefóne/ informácie o softvéri/ niekoľko krát ťuknite na položku číslo zostavy pokiaľ sa Vám neodomkne vývojársky režim.

Následne choďte do nastavení/ vývojársky režim/ a vpravo hore dajte hľadať položku Predvolená konfigurácia USB/  v danom menu potom nastavte Zdieľanie pripojenia cez USB.

Pokiaľ sa Vám to ani potom nepodarí rozbehnúť, bude pravdepodobne potrebné poobzerať sa po inom technickom riešení. Bohužiaľ ja väčšinou používam hotspot, takže Vám iný podobný stojanový hub neporadím, jedine nejaké už z vyššie spomenutých riešení.