24-01-2024 01:04 PM - upraveno 24-01-2024 05:19 PM
Zdravím Vás Samsung Members,
většina z nás dnes netrpělivě očekává doručení nového modelu Galaxy S24 Ultra nebo některý z menších modelů řady Galaxy S24 ,někteří šťastlivci jej již doma rozbalují a nastavují. Já na svůj kus jako většina z Vás ještě čekám, ale již mi s předstihem dorazilo příslušenství. Proto jsem se rozhodl se v dnešním článku podělit o to co jsem pořídil:
Spigen Hybrid Ultra Clear
Balení pouzdra
Pohled na pouzdro
Toto pouzdro používám již velice dlouhou dobu, myslím, že od dob Galaxy S10+,a s novým modelem už automaticky beru tento kryt. Osobně se mi líbí, že v něm vynikne design telefonu, ale poskytuje solidní ochranu telefonu. Nevýhodou jako u většiny TPU krytů je postupné žloutnutí, která postihuje zejména okraje krytu – lze pořídit i variantu s černým okrajem, která na žloutnutí tolik netrpí. Pořídíte například zde:
https://www.alza.cz/spigen-ultra-hybrid-crystal-clear-samsung-galaxy-s24-ultra-d9380462.htm
Folie originál Samsung
Již od dob S22 Ultra, kdy již nebyla nainstalována folie z výroby jsem si oblíbil folie přímo od Samsungu. Musíte si ji nainstalovat sami, ale i na zahnutých S22 Ultra a S23 Ultra držela poměrně solidně, instalace díky dodávané sadě je poměrně jednoduchá a dá se zvládnout i bez zanesení prachu. Její největší předností je asi dobrá tvrdost folie, takže použití pera SPEN nezanechává stopy a jeho použití je hladké a přesné. Nevýhodou bude asi pro většinu z Vás cena, která v oficiální doporučené výši 890 Kč není příliš atraktivní. Lze třeba trochu pohledat:
Fólie byla automatickou volbou minimálně do začátku, nicméně se těším, že díky rovnému displeji letos po dlouhé době opatřím telefon tvrzeným sklem, ale žádné vybrané zatím nemám.
Jaké pouzdro či ochranu displeje používáte na Vašem zařízení Vy? Podělte se v diskusi pod článkem.
Odkaz na originální pouzdra od společnosti Samsung přikládám níže:
Hezký den
fajnSnek 🐌
o 24-01-2024 05:28 PM
Ahoj, ohledně pouzdra, o tom žádná, na tohle jsi mě kdysi naučil 👌 a jiné už nesnesu. Akorát jsme to v Alze asi vykoupili 😀, takže buď počkat nebo shánět jinde. Dobrá zpráva je, že sedí i s nalepeným sklem, nic nedrhne, nijak neomezuje ani sklo ani fólii.
Ohledně ochrany displeje, já už svou titanovou cihličku doma mám a šel jsem cestou skla PanzerGlass, které mně moc pěkně nalepili přímo na prodejně. Dobré je, že pocit z dotyku je o hodně lepší, než u fólie 👍. Odlesky jsou horší, než u samotného displeje, ale pořád dobré. Co je ale hodně špatné, je reakce čtečky otisků prstů 😒. Palec na pravé ruce jsem měl velké problémy registrovat, ukazováčky a levý palec relativně v pohodě, ale s S23 Ultra, na které jsem měl fólii a kde stačilo o čtečku pomalu jen lehce zavadit a už mě poznala, se to nedá srovnávat. Podle prodavačů, kteří S24 už týden používají, se to za asi 2 dny zlepšilo, tak tomu ještě dám šanci, ale pokud je pro vás čtečka otisků hodně důležitá, hodně sklo zvažte. Případně napište zkušenosti s jiným sklem, pokud zkusíte jiný model.
o 24-01-2024 06:07 PM
o 24-01-2024 09:13 PM
o 24-01-2024 09:41 PM
Záleží, co od toho čekáte. Ano, ta tvrdá fólie nechrání před nárazem. Mně telefon zatím nespadl a kdyby náhodou, mám Care+. U té gelové mně vadí, že se odlepuje (to u rovného displeje nemusí být tak zlé) a hlavně, že jsou v ní vidět stopy po použití S Penu.Pokud jste měl S23 - ne Ultra, mohlo to být zajímavé, ale výrazy jako "je blbost" bych používal opatrněji; ne každý čeká to samé, co vy
btw sklo šlo dolů a teď tam mám fólii určenou pro S22 Ultra, sedí prakticky přesně.
o 24-01-2024 09:45 PM
25-01-2024 07:58 PM - upraveno 25-01-2024 08:01 PM
o 25-01-2024 08:03 PM
o 25-01-2024 08:27 PM
o 02-02-2024 09:30 AM
Díky za tip, zkusím, koupil jsem originál clear case od Samsungu a budu vracet. Celá spodní část je odhalená a tím je telefon zcela nechráněn, což jaksi u ochranného obalu je vada poněkud podstatná.