Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

SW politika Samsungu

(Téma vytvořeno: Pátek)
648 Zobrazení
CL1FF3X
Journeyman
Možnosti
Jaký máte názor na politiku samsungu ohledně SW za posledních pár let? Je sice krásné, že Samsung postupem času navýšil počet velkých aktualizací na 7 generací androidu, ale je otázkou, kdy se tyto aktualizace dostaví. Jsem dlouholetý fanoušek Samsungu, ale od řady S22 mi připadá, že se vydali na cestu jablečným sadem. Konkrétně minimální počet HW změn v nové generací modelů a zvýraznění SW jako hlavního "selling pointu". Vlastnil jsem S21 a byl jsem překvapen jak rychle tento telefon obdržel One UI 6 a to i přes svůj věk. Na jaře jsem přešel na S24 Ultra a říkal si, že by mi telefon mohl aspoň 5 let konečně vydržet s těmi adekvátními aktualizacemi. Jenže jak má přijít jeho první velký cyklus, tak ejhle android 15 v nedohlednu, nechali si vše pro nové modely, které jsou prakticky jen kopie stávajících modelů S24 + One UI 7. Už mě nebaví, jak si nechávají tyto privilegia pro novou řadu, aby se vůbec prodávala. Menší náplast je beta testing, ale to pouze pro pár vyvolených zemi, kde bohužel nespadá Česko ani Slovensko. Reálně, co jim brání to otevřít všem jak to mají v applu? Chápu, že to nejde pro všechny modely najednou, kvůli vlastnictví androidu Googlem, ale aspoň pro tu loňskou, či předloňskou řadu by to šlo urychlit a povolit beta verzi ve všech zemích. To samé platilo do nedávná i o aplikaci goodlock. Nedává mi to prostě smysl. Každým rokem mi dává Samsung čím dál tím vice důvodu, proč přejít na jinou značku, která si cení svých zákazníků a fanoušků více. Opravdu se snažím najít ten důvod, proč to takhle Samsung dělá, ale už si dále nejde nalhávat, že jde pouze o zvýšení prodejů S25. No nezbývá než doufat, že se Samsung polepší a nedá mi další podněty k přechodu. S24 U je výborný telefon, takže to zkusím se samsungem a jeho inovacemi ještě vydržet. 

28 Odpovědi
owljackob
Troubleshooter
Možnosti
Trochu mě zarazilo, že Samsung nejspíše vydá únorovou bezpečnostní aktualizaci bez opravy bezpečnostní chyby, která je aktivně zneužívána, a tedy oprava bude nejspíše až v březnu.
0 Like
Bocond
Journeyman
Možnosti
Pochopil jsem správně, že dnes 7. února měla být vydána velká aktualizace na S25 Ultra, nebo jsem to špatně pochopil? Každý o tom mluvil. Nebo když mi přišel telefon 4.2., tak už je aktualizace obsažena? Díky. Nechtěl jsem kvůli tomu zakládat nové téma.
Ifen
Voyager
Možnosti
Je to smutné,nu.🙈🌹Ale dnes spustil ofiko prodej S25tek a také update firmwaru zatím nikde. Kdy čekáte, že dorazí? 😂
owljackob
Troubleshooter
Možnosti
Já jsem to také tak pochopil, ale zatím jsem ohledně toho chladný – uvěřím, až tu aktualizaci uvidím.
0 Like
owljackob
Troubleshooter
Možnosti
Doufám, že brzy – je tam poměrně dost nepříjemností.
JeoCZ
Hotshot
Možnosti
Zdravím Vás, chápu Vaše pocity. Bohužel je to tak, že už od OneUI 6.1.1 má Samsung opravdu zpoždění, nový Android vycházel vždy kolem konce roku, nyní nám vyšlo v pozdním podzimu právě zmíněné OneUI 6.1.1 (resp. 6.1 na nesklápěcích mobilech) založené ještě na původním A14. Ale je to opravdu tak zásadní? Mně osobně tedy přijde, že poslední aktualizace funguje naprosto perfektně, obzvláště na S24 a nemyslím si, že je nutné vydávat cokoliv na přesný termín, když to ještě není doladěné. Alespoň u toho Applu mi to vadí, kdy mi sice přijde nová verze macOS přesně po roce, ale mnohdy bych si raději počkal na větší změny, více vylepšní nebo celkovou dotaženost.
Nechci se Samsungu zastávat, ale stejně tak si nemyslím, že to je kvůli prodejům S25. Ty startují dnes a uvidíme, v jakém stavu bude A15 alias OneUI 7 na nich. Aby se nejednalo o stále nějaký nedodělaný software, to bych snad raději počkal s S24...
JeoCZ
Hotshot
Možnosti
Obávám se, že to může být jako často, tedy postupně vydávána pro různé země. Každopádně pro odvážné lze asi stáhnout ze Sammobile: https://www.sammobile.com/news/first-galaxy-s25-plus-ultra-firmware-files-download/
Ultra92
Helping Hand
Možnosti
Existuje niekoľko faktov, ktoré môžu vysvetliť, prečo to trvá tak dlho:

1. Komplexita aktualizácií: Moderné operačné systémy a rozhrania ako One UI 7 sú veľmi komplexné a zahŕňajú množstvo nových funkcií, zlepšení a opráv. Tieto zmeny musia byť dôkladne testované, aby sa zabránilo vzniku problémov po uvoľnení.

2. Testovanie a zabezpečenie kvality: Samsung musí urobiť množstvo beta verzií a testovacích fáz, aby sa zabezpečilo, že nové funkcie fungujú správne a neprinášajú nové problémy. Tento proces môže trvať dlhšie, čím viac funkcií a zmien je zahrnutých v aktualizácii.

3. Rozšírenie podpory: Samsung predĺžil podporu svojich zariadení na 7 rokov, čo znamená, že musia udržiavať a aktualizovať viac modelov než v minulosti. Tento rozsah môže spôsobiť zdržania v uvoľňovaní aktualizácií.

4. Marketingové stratégie: Niektoré zdržania môžu byť spojené s marketingovými stratégiami, napríklad aby sa zvýšila záujem o nové modely, ako je napríklad Galaxy S25. Avšak, tieto stratégie by nemali byť jediným dôvodom pre zdržania.

5. Vývojový tím: Samsung má veľký vývojový tím, ale s rastúcou komplexnosťou technológií a zvyšujúcim sa počtom zariadení, môže byť ťažké udržať tempo aktualizácií. Rýchle rozširovanie týmu a zvyšovanie efektivity môže pomôcť zlepšiť situáciu.

6. Komunita a spätná väzba: Samsung tiež berie ohľad na spätnú väzbu od používateľov a komunity. Toto zahŕňa zhromažďovanie a analýzu spätných pripomienok, čo môže prispieť k zlepšeniu kvality a stability aktualizácií, ale aj ich predĺženiu na uvoľnenie.

Ak sa pozrieme na Samsung S24/S25 Ultra samostatne, určite nájdeme telefóny, ktoré sú lepšie v tomto a tamto, niekto má lepší fotoaparát, iný rýchlejšie nabíjanie, väčšiu batériu a pod., avšak celkovo, ako nedávno spomenul aj MKBHD, je to skvelý telefón, ale nie najlepší. Ako celok Vám ponúka skvelý zážitok, ak sa zameriame na konkrétne časti, nájdeme nedostatky.

Vývoj nového HW je skutočne finančne náročný (nie, že by Samsung na to nemal), navyše, ak Samsung vidí v číslach, že jeho mobily sa naďalej predávajú skvele, ako napr. S24 Ultra, ktorá bola najlepšie predávaným vlajkovým androidom v roku 2024, výrobca nemá veľkú potrebu "zbytočne" predháňať konkurenciu novými technológiami. Tu osobne napr. vidím "zaspanie" v oblasti kremíkových batérií a rýchlosti nabíjania.

Mne vždy výrila otázka v hlave, koho Samsung považuje za hlavného rivala, či sú to iné čínske značky alebo jablko, kde sa skôr prikláňam, že ak sa tu niečo objaví, nový model to má tiež (alebo nemá - nabíjačka v balení a pod.). Takže ak chcete inovácie, netlačte len na Samsung, tlačte aj na konkurenciu, ak Apple pridá kremíkové batérie, verte mi, že Samsung ich bude mať vo svojom ďalšom modely.

Ja som tiež fanúšikom Samsungu, nie preto, že je najlepší, ale preto, že je skvelý ako celok. To je aj príčina oneskorenia aktualizácií, áno, trvá to dlho, ale verme tomu, že to bude stáť za to, pár týždňov snáď ešte vydržíme. 😊
danisp1704
Mastermind
Možnosti
Pekný večer,co sa týka softveru na S-25 Ultra,niektorý pouzívatelia majú bug v Home up na Ui7.0(S25 Ultra)niektore modely Ultry majù problém s domovskou obrazovkou,modely sú s bezpečnostnou záplatou z decembra-24,a podĺa článkov z netu a informácii z twittru dostane ju pravdepodobne az ako marcovú -možno niekedy koncom februára,zarazilo to trosku aj mna,len kvôli tomu,že vo februárovom safety uptadu sa opravila velká chyba na zariadeniach,ohladne napadnutia pamäte telefonu.🫣