Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Platba S24 Ultra

(Téma vytvořeno: 14-04-2024 11:54 PM)
497 Zobrazení
cincila
Apprentice
Možnosti
Máte zkušenost s platbou S24 Ultra? Co platba, to pin i 35 Kč. Nic proti zabezpečení... Hledala jsem v nastavení peněženky i telefonu, ale nenašla jsem jinou možnost. Na S22+ i platba přes 2 tisíce šla mimo pin. A ano, vím, že při platbě musí být telefon aktivní. Už jsem oprášila plastovou kartu 
0 Like
6 Odpovědi
Eazy
Big Cheese
Možnosti
Dobrý večer, nevím, jestli už vešla aktualizací v platnost nová pravidla, která specifikoval Google - jakožto zabezpečovatel plateb. A tedy, že i částky do 500,- budou vyžadovat odemčený telefon, nikoliv pouze rozsvícený, jak tomu bylo doposud...

Galaxy S25 | Galaxy Book4 Pro | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Buds3 Pro | Galaxy Ring
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @cincila

Platby mi fungují naprosto v pořádku na první dobrou a do 500 stačí stále jen rozsvítí displej. Říkám si zda to nemůže být způsobeno konkrétní bankou a implementaci nových pravidel, které zmiňoval kolega výše. 

fajnsnek2
TomiXL
Samsung Members Star ★★
Možnosti
Pekný deň,
ide o zmenu v politike zabezpečenia zo strany Google pre platby, ktorá bola v posledných týždňoch dosť diskutovaná. Po novom si teda platby vyžadujú odomknutie telefónu resp. overenie ak je zvolený slabší spôsob zabezpečenia telefónu. Užívatelia so slabším spôsobom zabezpečenia telefónu si teda musia na zmenu v minimálnych požiadavkách zvyknúť.
Ja takto fungujem už od mojich začiatkov s Google platbami, preto toto je môj postup, ktorý možno niekoho inšpiruje. Používam odtlačky prstov a skener mám ponechaný v nastaveniach na stále aktivovaný. Preto stačí vybrať telefón a netreba nič stláčať len priložiť prst v mieste skenera a telefón sa ihneď odomkne a platba prebehne. Plastová karta nemá šancu, nakoľko tam je krok navyše a to po vybratí penaženky vybrať ešte kartu.

PS. Pre prípad, že som úplne nepochopil otázku a ide o PIN na terminály, tak toto nastavenie je potrebné riešiť s bankou.
Libb
MegaStar
Možnosti

Skoro určitě jste to pochopil správně, také jsem o tom psal. Prostě nově je třeba odemykat před každou platbou. Blbé je, pokud používáte Smart Lock a telefon drží odemknuté hodinky, protože pak je třeba telefon odemknout, zamknout (pořádně, ne jen vypnout displej) a zase odemknout otiskem nebo PINem (nebo gestem atd.). Je to docela slušně otravné a je to jediný okamžik, kdy mně nevadí, že u mého telefonu Smart Lock nefunguje.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

AS77
Student
Možnosti

Stačí telefon odemknout otiskem ze zhaslé obrazovky (i když mám S24 Ultra odemklou SmartLockem Galaxy Watch 6kama) . Nebo na zamykací obrazovce přidržet otevřený zámeček a telefon se zamkne - pak otevřít zase otiskem. Problém je, že mám nastaveno - zvednutím ze stolu se telefon aktivuje a otevření očima zafunguje velmi rychle tzn. hned jsem v systému. Takže nejjednodušší je ta první možnost.

0 Like
cincila
Apprentice
Možnosti
Vy jste to dobře odhadl. Ano, používám Smart Loock na hodinkách. Asi tři roky to nebyl problém, ale nevadí... Než jsem šla k pokladně vypnula jsem v hodinkách Bluetooth, přihlásila se do tlf., a bez pinů zaplatila.
0 Like