Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

PanzerGlass sklo

(Téma vytvořeno: 28-01-2024 05:28 PM)
520 Zobrazení
potasm
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Hezký den members,

vzhledem k množícím se dotazům ve vláknech na ochranné sklo pro novou řadu Galaxy S24 jsem se rozhodl napsat svou pozitivní zkušenost.

Hned po návratu z USA mě čekala nová S24 Ultra doma a jelikož už také nemá zaoblený displej, uvažoval jsem nad ochranným sklem. Ale četl jsem tu nějaké negativa, že špatně reaguje se čtečkou otisků prstů.

Zašel jsem si tedy na prodejnu (původně pro ochrannou fólii), kterou si tu nechávám každoročně od kluků lepit, ale nabízeli mi především ochranné sklo (PanzerGlass). Ujišťovali mě, že čtečka bude fungovat a sklo lepili už na bezpočet zařízení nové řady.

potasm_0-1706459297838.jpeg

Dal jsem tedy na radu kamarádů a nechal si nalepit sklo, to první mělo bohužel výrobní vadu, ale druhé dopadlo na jedničku. Po instalaci skla jsem v nastavení telefonu, v části displej přepnul přepínač na zvýšení citlivosti displeje právě kvůli ochranným fóliím a sklům. Nadále jsem si pro jistotu smazal veškeré naskenované otisky prstů a nechal zaregistrovat znovu po aplikaci skla.

A výsledek? Jsem moc rád, že mě kluci přesvědčili, čtečka otisků prstů funguje jak má a co si budeme, se sklem vypadá telefon mnohem lépe a důstojněji.

Takže pro ty z vás co se rozhodujete nad sklem či fólií, můžu sklo jen doporučit. A samozřejmě doporučuji výše uvedený postup, tedy smazání původních otisků prstů a zvýšení citlivosti displeje.

Upozornění: testováno pouze se sklem PanzerGlass. Ostatní skla na tom můžou být hůře. Bylo mi také řečeno, že je problém s PanzerGlass Privacy- s filtrem soukromí.

Jak jste na tom vy? Používáte ochrannou fólii či sklo? Nebo důvěřujete nové generaci skla Gorilla Glass s označením Armor a nelepíte nic?

9 Odpovědi
Wlado265
Pathfinder
Možnosti
za mna objednana spigen neo flex folia, no kedze stale nedosla musel som nalepit foliu neo flex pre s22u, kt som mal doma. Celkom to ale zrusilo antireflective vlastnosti displeja, ak aj verzia tejto folie pre s24u je to iste co najskor bude, kupim tu original samsung foliu. Co sa tyka panzer glass je matne, resp zachova vlastnosti displeja?
0 Like
potasm
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Tady Vás zklamu, je lesklé.

0 Like
Uscquel
Explorer
Možnosti
Ja som dal spigen case s hrubsimi rohmi a spigen sklo, ktore spolu uz tradicne sedia. Klasicky - po zapnuti zvysenej citlivost na dotyky, som zaregistroval kazdy palec 2x a tieto cita uz pri krátkom, jemnom priloženi. Co mi samozrejme vadi oproti vlastnému sklu telefonu su brutálne odrazy a chybajuci vyrez na prednu kameru. Cakam teda na dostupnosť AR folie ktoru skúsim skombinovať so sklom ak budu rozmery sediet. Samsung by mohol ponúkat i podobne sklo..
0 Like
TomiXL
Samsung Members Star ★★
Možnosti
Dajte potom prosím vedieť, keď Vám príde spigen fólia. Tiež si ale myslím, že to asi bude to isté.
Ja mám aktuálne Samsung fóliu. S Spenom sa na ňu veľmi dobre píše a je aj AR, akurát na šírku zakrýva len zobazovaciu časť displeja a čierne okraje už nie, čo medzi krytom a fóliou vytvára na bokoch prázdny pás o šírke cca 1,3mm (pri spigen kryte, pri Samsung krytoch je to ešte viac). Nechápem prečo to takto Samsung spravil, veď Samsung kryty chránia bočnice telefónu minimálne , pri nich ešte vidno aj bočnicu (napr. kožený kryt). Keď som používal gestá z boku bolo to hrozné, pretože ta fólia má ostrú hranu a je hrubšia (ako spigen), takže swipovanie pri gestách cez hranu je dosť nepríjemné. Nakoľko vrátili swipovanie zdola, tak som si S fóliu zatiáľ nechal, ale asi pôjde dole a budem musieť obetovať AR. Keby mal niekto nejakú dobrú alternatívu s AR dajte prosím vedieť.

Pripájam fotky s Spigen krytom (priehľadný), samsung silikónový (fialový) a samsung kožený (čierny). 20240129_052701_1000004520_1706502421.jpg20240129_052610_1000004522_1706502370.jpg20240129_052526_1000004521_1706502326.jpg
SimonaBelo
Explorer
Možnosti
Ja som sa bola včera informovať v samsung predajni ohľadom fólie ale tú nemali tak mi ponúkli sklo. Tiež som sa obávala odtlačku prsta či mi bude vôbec fungovať ale som milo prekvapená a funguje krásne aj bez toho, aby som si pôvodný odtlačok musela zmazať. Kamoška si dávala sklo lepiť úplne niekde inde na S23 a tam jej odtlačok žiaľ nefunguje. Ja som síce viac zaplatila ale za to mi všetko krásne funguje 😊
Altar
Explorer
Možnosti
A čo pero? Funguje cez to v pohode?
0 Like
MayMeow
Journeyman
Možnosti
Ja mam sklo spigen.

Mne odtlačky so sklom funguju "nahodne". Ale to by mohlo byt sposobene tym ze mam suche ruky... (s foliou na s23 to bolo lepsie)

Pero funguje bez problemov

A co sa tyka odrazov. Ano je to horsie ale da sa na to zvyknut.
0 Like
kingjakoo
First Poster
Možnosti
@potasm a co S Pen? ako to funguje so sklom?
0 Like
potasm
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@Altar Nezdá se mi, že by S Pen fungoval jinak (hůře) než bez krycího skla. Za mě v pořádku.

0 Like