Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Kmitání obrazu

(Téma vytvořeno: 01-05-2024 06:29 PM)
200 Zobrazení
Miláno
Journeyman
Možnosti
Potřebuji poradit: chtěl bych digitalizovat tím nejjednodušším způsobem staré 8mm filmy prostým nasnimánim promitaného obrazu za využití S24Ultra. Jak eliminovat blikání natočeneho obrazu, způsobeného uzávěrkou okénka promítačky? Zkoušel jsem měnit nastavení počtu snímků na mobilu, ale bez efektu. Děkuji za možné řešení, pokud existuje......
0 Like
6 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @Miláno

Moc mě nenapadá jednoduché řešení Vašeho problému, které vychází právě z rozdílu snímkovaci frekvence. Filmy zpravidla byly zaznamenány se snímkovaci frekvenci 24 snímků/vteřinu, ale mobilní telefony zachycují 30 snímků/vteřinu. Možná zkusit nějakou aplikaci video převézt z 30 na 24fps, ale zda to bude fungovat Vám neřeknu. Možná by poradil kolega @SobicekCze 

fajnsnek2
Marekmay
Pathfinder
Možnosti
S24 Ultra má snímkovací frekvenci 24sn./s v režimu profesionální video.
0 Like
Miláno
Journeyman
Možnosti
To jsem zkoušel, zdálo se mi to trochu lepší, ale nebylio to ono. V rámci sběru informací na Netu jsem se dopracoval k informací, že analogové kamery na 8 mm film měly frekvenci 18 fps.........
0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Takže ještě jinak... @Miláno

Pokud měl 18 fps tak by obraz měl být jakoby trháný, respektive ne moc plynulý. Zda se Vám to tak? 

fajnsnek2
0 Like
Miláno
Journeyman
Možnosti
Pravda je, že to není úplně plynulé, ale dost to zkresluje to pulsování obrazu. Zkusím to ještě spočítat rozložené na časové ose v AP, od uzávěrky k další uzávěrce........
0 Like
OXO37
Hotshot
Možnosti
Dobrý den, o to jsem se pokoušel pro známého někdy před 15 lety. Problém byl se snímkováním, které bylo 16 nebo 18 snímků za vteřinu. Bezúspěšně. Nakonec to vyřešila jeho neteř, která studovala asi na Janáčkově akademii a v rámci výcviku filmy naskenovala.
0 Like