Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Focení pohybujících předmětů

(Téma vytvořeno: 10-03-2024 06:28 PM)
781 Zobrazení
VLKOR
Helping Hand
Možnosti
Dobrý den,

máte někdo nějaký tip na to, jak jednoduše (bez nutnosti se přepínat do PRO režimu foťáku) pořizovat pohyblivé objekty typu zvířata, auta atd.

Nedaří se mi nějak rozumně tyto předměty pořizovat v pohybu, vždy dost rozmazané.

Předem děkuji za případné rady.

Přeji hezký zbytek neděle.
0 Like

2 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
TommyCZ
Troubleshooter
Možnosti
Zkusil bych fotit sekvenčním snímáním. Mám S23 Ultra a tam to je tak se podívejte do nastavení a dejte si sekvenční snímání. Pak potazenim spoustě dolů fotíte sekvenčně. Pak už jediné režim PRO

Zobrazit řešení v původním příspěvku

0 Like
Řešení
SobicekCze
Hotshot
Možnosti

Dobry den, bohuzel fotoaparat pocita v rezimu AUTO pouze s vyvazeni sceny barev, kontrastu, HDR. Zmeri vzdalenost a nastavi vhodne ostreni. Nastaveni rychlosti zaverky, ale pro tyto ucely budete muset udelat vzdy manualne tak jako na bezzrcadlovce. Telefon neumi bohuzel zmerit rychlost resp pohyb objektu a pocita tak nejak vzdy s tim, ze bude predmet staticky. Pro laika je lepsi nastavit video na co nejvetsi mozny pocet snimku co do 4K jde. A nasledne najit a zvolit vhodny snimek. (Samozrejme nebude to tak kvalitni jako dobre vyfocena fotografie) Nebo rucne nastavit rychlost zaverky, pohrat si s ISEM, clonou.. ale to je uz na nejaky kurz nebo nastudovani si fotografie jako takove.

Zobrazit řešení v původním příspěvku

0 Like
7 Odpovědi
Řešení
TommyCZ
Troubleshooter
Možnosti
Zkusil bych fotit sekvenčním snímáním. Mám S23 Ultra a tam to je tak se podívejte do nastavení a dejte si sekvenční snímání. Pak potazenim spoustě dolů fotíte sekvenčně. Pak už jediné režim PRO
0 Like
Řešení
SobicekCze
Hotshot
Možnosti

Dobry den, bohuzel fotoaparat pocita v rezimu AUTO pouze s vyvazeni sceny barev, kontrastu, HDR. Zmeri vzdalenost a nastavi vhodne ostreni. Nastaveni rychlosti zaverky, ale pro tyto ucely budete muset udelat vzdy manualne tak jako na bezzrcadlovce. Telefon neumi bohuzel zmerit rychlost resp pohyb objektu a pocita tak nejak vzdy s tim, ze bude predmet staticky. Pro laika je lepsi nastavit video na co nejvetsi mozny pocet snimku co do 4K jde. A nasledne najit a zvolit vhodny snimek. (Samozrejme nebude to tak kvalitni jako dobre vyfocena fotografie) Nebo rucne nastavit rychlost zaverky, pohrat si s ISEM, clonou.. ale to je uz na nejaky kurz nebo nastudovani si fotografie jako takove.

0 Like
TommyCZ
Troubleshooter
Možnosti
To máš pravdu ale na to sekvenční snímání má šanci zachytit pěkný fotky.
0 Like
TommyCZ
Troubleshooter
Možnosti
Zkuste nastavení. Snad to je tak i u S24 Ultra. 1710092306873.jpg1710092306872.jpg
0 Like
OXO37
Hotshot
Možnosti
Za dobrého světla mi pomáhá viz. screenshot u S23. Nevím jestli to je i u S24U1710100385605.jpg
0 Like
Anonymous User
Nelze použít
Možnosti

Proč to jiná značka telefonu dokáže bez problémů zachytit? Mně nezajímá nastavování čehokoliv, proto fotím telefonem - rychlé momentky, ne bezzrcadlovkou. To by přece ta propagovaná AI měla umět, zmrazit pohyb, když už to roky dokážou jiní...   Dokonce bych řekl, že řada A to zvládá líp než eska. Tohle dlouhodobě nechápu, jsou to plný fóra po celým světě a odezva žádná.

Libb
MegaStar
Možnosti

Na Samsung telefonu nejde. Zbytek viz @SobicekCze a když už zmínil to nastudování fotografování, tak tady: https://eu.community.samsung.com/t5/photo-talk/fot%C3%ADme-mobilem-s%C3%A9rie-%C4%8Dl%C3%A1nk%C5%AF-...

Třeba místní star časem začnou využívat obsah zde na "Community", i když není zrovna od nich... 

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro