Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Zmizení skupin v galerii

(Téma vytvořeno: 16-04-2023 01:10 PM)
603 Zobrazení
Tomiš
Voyager
Možnosti
Zdravím, 
dnes jsem otevřel alba v galerii a zjistil jsem, že veškeré skupiny zmizely a všech mích 91 alb se nahromadilo vedle sebe bez řádu. Měl jsem skupiny alb dovolené, koncerty, atd. 

Jak je možné, že ze dne na den si telefon rozmyslí smazání všech skupin?

0 Like

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Tady by vymazání dat asi pomohlo. Vlastní alba by měla být řešena adresářovou strukturou a informace o poloze je uložená přímo ve fotografiích v EXIFu. Doporučuju ale raději udělat zálohu, jeden nikdy neví, ale na 99.9% to je v pohodě.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Zobrazit řešení v původním příspěvku

0 Like
17 Odpovědi
Libb
MegaStar
Možnosti

Ne, opravdu to není běžné. Místní alba by měla být vlastně jako adresáře. Jak vypadá složka /Interní paměť/DCIM ? Jsou tam adresáře? Jak jste ta abla a skupiny vytvářel?

P.S. Nepřepnul jste náhodou na zobrazení Obrázky místo Alba?

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB

0 Like
Tomiš
Voyager
Možnosti
V DCIM jsou jen názvy alb, ale je jich tam méně jak polovina, než je v galerii.
Alba a skupiny jsem vytvářel v mobilu buď přes + nebo označením více alb.
To nastavení pro přepnutí na zobrazení obrázků jsem ani nenašel.
0 Like
Tomiš
Voyager
Možnosti
Teď jsem si uvědomil, že zbytek alb neni v DCIM ale v SdCardBackUp (kvůli přesouvání fotek z té S9, jednou jsme tyto přesuny spolu řešili, jestli se nepletu).
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Já tohle osobně dělám raději v Moje soubory nebo Quick Pic (resp. nástupné aplikaci), protože právě alba přímo v galerii jsou jedna z mála věcí, které jsou zmatené. Chci-li to mít ve složce /Pictures, nepřišel jsem na způsob, jak k tomu galerii přinutit. Navíc nejde udělat rozumně stromovou strukturu 😞

Ovšem proč se vám to rozbilo, netuším...

0 Like
Tomiš
Voyager
Možnosti
No co, když už to mám rozházené, tak si přesunu ty složky z toho SdCard do DCIM, ať je v tom trochu pořádek a potom si skupiny nadělám znovu.
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti
Co myslíte těmi skupinami? Začínám mít pocit, že znáte něco, co neznám a co by se mně mohlo hodit 😉

0 Like
Tomiš
Voyager
Možnosti
No myslím akorát to shromáždění alb do jedné skupiny nebo i více skupin do jedné. Mám (měl jsem) například Výlety-Koncerty-Metallica-a až tady fotky. Vedle koncertů ve skupině Výlety jsem měl další složky/skupiny atd.
Libb
MegaStar
Možnosti
Už jsem to našel, to jsem neznal. Označit několik alb a pak je v menu Spojit
To je dobrý ❤️

Tomiš
Voyager
Možnosti
Jsem rád, že můžu něco poradit i já. Jen mám další problém, při obnovování skupin jsem zjistil, že když napíši třeba skupinu Dovolená, tak mi to píše "tento název je používán", což je nějaký divný, když tam nic nemám. Myslíte, že vymazání cache aplikace galerie pomůže a neztratí se nějaké soubory?
0 Like