Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Trápení s NFC

(Téma vytvořeno: 24-11-2023 10:39 AM)
1009 Zobrazení
OXO37
Hotshot
Možnosti
Nemáte někdo tip, jak spolehlivě platit prémiovým mobilem? Tak jak mě štve čtečka otisků, zrovna tak mě prudí NFC. Někdy jde bez problémů, někdy nejde vůbec. Samsung mě znovu naučil nosit do obchodu šrajtofli.
0 Like
16 Odpovědi
FRENKY22
Big Cheese
Možnosti
Nevim, ale placeni mobilem mi prijde naprosto spolehlive. Nepamatuju, ze by me nekdy vypeklo (na rozdil od hodinek, kde je to loterie)
Zase na druhou stranu nemam nfc zaple porad. Zapina se mi automaticky jen kdyz chci platit...tak nedovedu posoudit zda se muze trvale aktivni nfc nejak kousnout...
0 Like
OXO37
Hotshot
Možnosti
Nemám NFC zapnutou stále. Než jdu do obchodu, tak jí zapnu. S čínským veteránem jsem se ztrapňovat nikdy nemusel. Jsem asi autista, ale už léta nakupuji stále ve stejných obchodech. Už jsem si zvykl, že se S23 musí podržet u terminálu déle, než jsem býval zvyklý. Ale i přesto se objeví "platba neprovedena, opakujte" nebo tak nějak. A stále dokola. Někdy se povede hned, někdy až třeba napotřetí a někdy vůbec.
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, platím pomocí NFC od prvního okamžiku, kdy to šlo a kromě úplně počátečních porodních bolestí v Globuse a na některých benzinkách už hodně dlouho bez problémů. Sem tam se zadaří hláška "Příliš rychlý pohyb telefonu" typicky v nějaké večerce, kde mně strčí prodavačka terminál pod nos a hýbe s ním a já hledám správné umístění cívky, ale je to tak jednou z padesáti nákupů.

NFC mám zapnuté stále, nevidím důvod k tomu ho vypínat.

Kde nakupujete, že by náhodou zrovna tam měli nějaké terminály, které si se Samsungem nerozumí?

EDIT: jaký model máte přesně? A co se čtečkou? Kromě úplně specifických případů typu moje manželka s otisky vyleptanými od chemie jsou čtečky v pohodě.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

OXO37
Hotshot
Možnosti
Mám měsíc S23, zatím je pro mne spíše zklamáním.
0 Like
FRENKY22
Big Cheese
Možnosti
Ted to neberte ze z vas delam blbce, ale overte si kde mate nfc civku. Uz jsem videl moc lidi platit prikládaním horní hrany, přičemž cívka byla v prostřed těla..pak to muze byt problém. Taky se mi osvedcilo mobil priplacnout na terminal a nenechat ho levitovat v luftě (pak kazdy pohyb muze vyvolat chybu).

Nicméně jediné místo, kde opravdu nejsem schopen pouzit ani hodnky ani mobil, jsou ty nove bankomaty CSOB. Ty začínají načítat NFC signál uz někde z 30ti centimetrů, kdy se clověk teprve přibližuje k čtečce a hned vyhodí "chybu rychlého pohybu". Zajimalo by mne, ktery trouba je navrhoval...
Ale i na toto jsem nasel fintu: Vypnout nfc, polozit telefon na ctecku...a zapnout nfc.
OXO37
Hotshot
Možnosti
I ***** pochopí, kde je umístěné NFC, když mu po zapnutí bliká do fejsu animace.😄
0 Like
Raddi
Big Cheese
Možnosti
Mějte pěkný den, můj tip je zapnout NFC při vybalení z krabičky, víc se nestarat a za dva roky jsem měl problém max. 2x a to vždy v exotické večerce u pochybného terminálu.
IT technik
Gyula17
Pathfinder
Možnosti
Zdravím, OXO37, také mám S23 a nulové problémy s placením. Chtěl jste tip, zde je: já ke čtečce přikládám naplocho horní část tlfonu, tu vedle modulu fotoaparátů, maje přístroj vytočen cca o 30° proti směru hodinových ručiček, abych si nevykloubil zápěstí. Funguje na 100%. NFC také vůbec nevypínám, jako píše Raddi.
Čtečka otisků občas zlobí, pokud máte suché prsty a na displeji nalepeno krav*ké sklo od O2 jako já. Možná pomůže v nastavení displeje zvýšit citlivost na dotyky. Na S23U, kde mám displej holý, čtečka funguje bez problémů i se suchými prsty.
0 Like
OXO37
Hotshot
Možnosti
Jak jsem psal jinde, čtečka na 7 let starém Číňanovi byla úplně jiná liga. Ten měl i NFC v horní části . Stačilo mrskout mobile kolem čtečky a bylo zaplaceno. Přitom šlo i držet prst na čtečce. U moderního přístroje o třídu výše, je pomalu reagující NFC, dle animace, ve středu telefonu a na čtečku se trefím až na několikátý pokus. Navíc při placení bych si vykloubil palec. Holt to budu muset natrénovat. Děkuji.