Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

SmartTag 2 jako dálková spoušť fotoaparátu

(Téma vytvořeno: 01-02-2025 09:01 PM)
325 Zobrazení
PavelHD
Navigator
Možnosti
Ahoj komunito,

Nemá někdo zkušenost s nastavením funkce "dálkové spouště" za pomocí SmartTagu 2 u S23u, S25u?
Děkuju.

0 Like
12 Odpovědi
Eazy
Big Cheese
Možnosti
Dobrý den, SmartTag umožňuje dvojím stiskem prozvonit telefon, případně nastavit na krátký stisk/dlouhé podržení nějakou automatizaci chytré domácnosti.

Ovládání spoustě foťáku tam nikde nevidím...

Galaxy S25 Ultra | Galaxy S25 | Galaxy Book4 Pro | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Buds3 Pro | Galaxy Ring
0 Like
PavelHD
Navigator
Možnosti
Ano, zkoušel jsem v nastavení SmartTagu v app Smart Things hledat tuto možnost a jak píšete nenašel jsem. Četl jsem článek z mého odkazu, kde tuto možnost doslovně uvádí....
Viz. citace:"Pokud to s focením myslíte zcela vážně, vyplatí se investovat do tzv. bezdrátového dálkového ovládání. Malý Bluetooth ovladač umožní spustit fotoaparát na dálku, a to i z několika metrů. Konkrétně Galaxy SmartTag2, který byl původně určen ke sledování věcí, umí fungovat i jako dálková spoušť."
0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý večer @PavelHD 

Teď se mi nechce lovit Smarttag2,  ale napadá mě zkusit zapnout aplikaci Fotoaparát a pak zmáčknout tlačítko na Smarttagu? V Nastavení jsem to nenašel,  leda zda vytvořit na to Rutinu... ale v možnostech Rutiny nevidím telefon 

fajnsnek2
0 Like
PavelHD
Navigator
Možnosti
Dobrý večer, zkoušel jsem zapnout fotoaparát a mačkat tlačítko na SmartTagu 2....bezvýsledně v nastavení Rutiny mi to nabízí pouze ovládat LED osvětlení....také tam nevidím možnost ovládáni fotoaparátu.
0 Like
OXO37
Hotshot
Možnosti
To snad ani nestojí za námahu to zkoušet. Na to stačí bluetooth ovladač z obyčejné selfie tyče https://allegro.cz/nabidka/selfie-tyc-na-telefon-tripod-stativ-bluetooth-dalkove-ovladani-1380559536...
R10rkcCZ
Explorer
Možnosti
Smart Tag 2 nemám, z komentářů si myslím, že je to zbytečná funkce, která je na Galaxy Fit / Watch.
0 Like
PavelHD
Navigator
Možnosti
A dá se na watch "namapovat" spoušť fotoaparátu na některé z bočních tlačítek? Tuto možnost jsem nezkoušel.
0 Like
PavelHD
Navigator
Možnosti
Ano, o těchto možnostech vím, sám mám někde doma několik selfie tyčí i s vyjímatelným bluetooth d.o., také mám někde držák pro mobilní telefóny ve tvaru "photo grip" Ulanzi CG01, kde je také bluetooth spoušť.....ale po přečtení uvedeného článku, kde je doslova uvedeno možnost použití SmartTagu 2 jako d.o. se mi toto jevilo jako komfortní, s ohledem že SmartTag 2 sebou "tahám" na dovolené. U těch některých bluetooth d.o. je nutné spolu vzít další nabíjecí kabel USB micro, popřípadě nahradní knoflíkovou baterii atd.
0 Like
OXO37
Hotshot
Možnosti
Právě o tu baterii mi jde. Většinou mám pro SmartTag důležitější úkol a takto plýtvat energií moc nechápu. Navíc ve druhé verzi se baterie mění dost obtížně. Ale jako čistě technické cvičení, je to zajímavé zadání. Na reálné využití bych volil gesto nebo hlasový příkaz. To funguje dobře.
0 Like