Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

S23 Ultra problém kopírování z PC větších souborů

(Téma vytvořeno: 13-06-2024 06:25 PM)
669 Zobrazení
Joeey
Pioneer
Možnosti
Zdravím všechny,

mám takový velmi specifický dotaz, což vím..😅
Jde mi ve zkratce o tohle, mám S23 Ultra 1TB a říkal jsem si, že když mám takové obří úložiště a telefon pochopitelně umí leccos a používám ho často místo PC, tak proč ho nepoužít i jako "flash/disk"? 

Jenže při kopírování souborů do telefonu jsem narazil na problém, kdy mi hned při pokusu o vložení souboru telefon vypíše chybovou hlášku:

"Položku nelze kopírovat/ Zařízení přestalo odpovídat nebo bylo odpojeno", 

což se pochopitelně ani jedno nestalo. Zkoušel jsem komprimované RAR soubory, kdy soubory okolo 1GB většinou prošly ale taky ne vždy a větší soubory vůbec. Neříkám, že je to něco bez čeho nedokážu žít ale přijde mi to jako škoda nevyužit tak velké úložiště na maximum. Nevím jestli je to nějaká limitace Androidu nebo problém Windows, solution jsem na netu bohužel nenašel. 

Běžně v telefonu pracuju se soubory staženými soubory přímo z internetu do telefonu a zde není problém pracovat se soubory co mají desítky GB.

Děkuju za rady, kdyby někdo náhodou znal tuhle problematiku.

Telefon má Android 14 v poslední verzi a PC Windows 11.
0 Like

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
Joeey
Pioneer
Možnosti
Děkuji oběma za rady a tipy, teď jsem si s tím dobu hrál a už mám asi výsledek/ řešení. Zmiňované "automatické blokování" znělo nadějně, nicméně problém nevyřešilo ani v kombinaci s vypnutým antivirem, ten už jsem měl vypnutý i předtím. Po připojení telefonu jsem měl zvolen samozřejmě Přenos souborů, kabely jsem zkoušel vícero včetně originálního.

Aktuálně jsem zkoušel vytvořit a stáhnout soubory dalších typů abych mohl zkoušet kde je problém a ukázalo se, že problém je asi celkem "jednoduchý", protože výše zmiňované se mi projevuje pouze u archivů zabalených v RAR ale když použiji archiv ZIP, tak ten se do telefonu kopíruje normálně, zkoušen cca 20GB soubor a poté 90GB. Zároveň film větší než 20GB ve formátu MKV se také kopíruje v pořádku.

Proč je problém s kopírováním RAR archivů asi nevyřeším ale jsem rád, že ostatní běžné soubory fungují, úplně jsem předtím tomu nerozuměl, proč by to jako nemělo jít 😀

Každopádně díky 🙂 👍🏻

Zobrazit řešení v původním příspěvku

0 Like
16 Odpovědi
Joeey
Pioneer
Možnosti
VizSnímek obrazovky 2024-06-13 172012_1000010658_1718295952.jpg
0 Like
FRENKY22
Big Cheese
Možnosti
Bezne takto telefon pouzivam (jako flesku) a kopiruju i nekolikasetgigabajtove archivy..a bez problemu.
Zkuste v zabezpeceni vypnout usb ochranu (bacha..nejprve vypnete jednotlive polozky a pak teprve ochranu jako celek)
Durazne taky doporucuju behem kopirovani deaktivovat v pc antivir. Uz jsem zazil je jeho kontrolu telefon vyhodnotil jako nedokonceny prenos.SmartSelect_20240613_185457_Auto Blocker_1000167008_1718297698.jpg
0 Like
TomiXL
Samsung Members Star ★★
Možnosti
Pekný deň,
po pripojení telefónu k PC stiahnite panel notifikácii na telefóne a ťuknutím na notifikáciu o pripojení USB si nastavte pripojenie na prenos súborov. Prípadne môžete skúsiť toto nastaviť aj cez vývojárske možnosti v nastaveniach telefónu. Overte si tiež, či Vám do toho nekecá antivírus, overil by som si tiež kábel (skúsil iný), prípadne inštaloval USB drivery od Samsungu.
Pri Win 8 a 10 som zatiaľ vždy bezproblémov kopíroval aj väčšie súbory.
0 Like
Řešení
Joeey
Pioneer
Možnosti
Děkuji oběma za rady a tipy, teď jsem si s tím dobu hrál a už mám asi výsledek/ řešení. Zmiňované "automatické blokování" znělo nadějně, nicméně problém nevyřešilo ani v kombinaci s vypnutým antivirem, ten už jsem měl vypnutý i předtím. Po připojení telefonu jsem měl zvolen samozřejmě Přenos souborů, kabely jsem zkoušel vícero včetně originálního.

Aktuálně jsem zkoušel vytvořit a stáhnout soubory dalších typů abych mohl zkoušet kde je problém a ukázalo se, že problém je asi celkem "jednoduchý", protože výše zmiňované se mi projevuje pouze u archivů zabalených v RAR ale když použiji archiv ZIP, tak ten se do telefonu kopíruje normálně, zkoušen cca 20GB soubor a poté 90GB. Zároveň film větší než 20GB ve formátu MKV se také kopíruje v pořádku.

Proč je problém s kopírováním RAR archivů asi nevyřeším ale jsem rád, že ostatní běžné soubory fungují, úplně jsem předtím tomu nerozuměl, proč by to jako nemělo jít 😀

Každopádně díky 🙂 👍🏻
0 Like
Dušánek
Pathfinder
Možnosti
Hoj. Pokud chceš vyřešit kopírování rar souborů do telefonu, tak doporučuji kontaktovat české stránky winraru a zeptat se jich, jestli o tom vědí.
0 Like
Joeey
Pioneer
Možnosti
Ahoj, no je to samozřejmě možnost ale nevím jestli je chci ve WinRARu dráždit dotazy na tohle téma, vzhledem k tomu, že roky používám pouze Free verzi jejich programu 😅 pro mě je primárně podstatné, že ostatní běžné soubory fungují a existuje nějaká cesta
0 Like
23PeterK
Samsung Members Star ★★
Možnosti

Dobrý deň.

Len ma tak napadlo -> nemáte v telefóne zapnutú tú vstavanú ochranu aplikácii od McAfee? Nemohlo by to brániť prenosu súborov, do ktorých "nevidí"? 

0 Like
Joeey
Pioneer
Možnosti
Dobrý den, určitě je to teoreticky možnost, ale mám ji vypnutou, jsem na tenhle free antivir co se všude cpe alergický 😀 ale nemyslím si, že by dokázal i tak zakročit už ve chvíli kopírování souboru na Windows do telefonu
0 Like
MichaelOfficial
Black Belt 
Možnosti
Je možné že můžete mít špatný kabel nebo konektor - když jsem přetahoval data s usb-c<>usb-c, tak mi to psalo chybu, a když jsem zkusil jiný kabel a jiný konektor (usb-a), tak to šlo v pohodě. Nesmíte hýbat s telefonem a nic na něm dělat.
0 Like