Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

S23 banana effect po červnovém update

(Téma vytvořeno: 08-07-2023 08:33 PM)
2206 Zobrazení
Miking
Journeyman
Možnosti
Ahoj, prosím, vyřešil červnový update "banana effect" na S23 a S23+? Mně se zdá, že nedošlo k žádný změně. Telefon už ale byl v servisu a něco tam dělali, tak nevím, jestli to není jenom extrémně vadný kus. Banana effect je rozmazání fotek focených hlavním fotoaparátem viditelné zejména na fotkách textu, když si chcete něco "naskenovat" a 
je selektivní rozmazána je jenom plocha ve tvaru banánu, ne rovnoměrně ke krajům, jak to bývá u objektivů s nízkou clonou. Díky za feedback. 

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Ach jo, proč vymýšlíte konspirační teorie? Není to vada, je to vlastnost a řešením je fotit buď na ultrawide nebo naopak zoom 3x. A zatím jsem naopak nikdy neviděl informaci přímo od Samsungu, že se chystá nějaká "oprava", vždy jen v senzacechtivých médiích.

A že to je vlastnost, naopak říká Samsung narovinu. Jestli je vaší hlavní náplní focení textů, doporučuju prostě jiný přístroj, v drtivé většině jiných fotografických záměrů S23 exceluje.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Zobrazit řešení v původním příspěvku

13 Odpovědi
Tomiš
Voyager
Možnosti
https://eu.community.samsung.com/t5/galaxy-s23-series/červnová-aktualizace/td-p/7680177

Zde se to řešilo, u mě se banana effect trochu zlepšil.
0 Like
Harvis
Navigator
Možnosti
Mám telefon asi 3 týdny a dokud mi o tom kámoš neřekl, nevěděl jsem o tom. Nyní to vidím všude. Je smutné jak se k tomu Samsung ne/staví. U mě update nevyřešil nic.
Michal_T_67
Pioneer
Možnosti
Aktualizace SW neodstraní vadu HW... Bohužel ani u většiny telefonů, které byly na reklamaci nedošlo po opravě ke zlepšení...
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Ach jo, proč vymýšlíte konspirační teorie? Není to vada, je to vlastnost a řešením je fotit buď na ultrawide nebo naopak zoom 3x. A zatím jsem naopak nikdy neviděl informaci přímo od Samsungu, že se chystá nějaká "oprava", vždy jen v senzacechtivých médiích.

A že to je vlastnost, naopak říká Samsung narovinu. Jestli je vaší hlavní náplní focení textů, doporučuju prostě jiný přístroj, v drtivé většině jiných fotografických záměrů S23 exceluje.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

-Antonin-
Explorer
Možnosti
Jasně další expert.
Až ti brýle někdo špatně vybrousí a ty budeš zle vidět šilhat tak to bude taky skvělá vlastnost - konspirační teorie ? Nebo výrobní vada?
Proč bych nemohl někdo používat Hlavní fotoaparát?
Protože vykazuje výrobní vadu a mám fotit všechno staré objektivem na 12 megapixelů?
Pokud jsou rozmazané fotky tak to je velice špatná vlastnost foto modulu, a tomu se říká výrobní vada! Tak to neokecávej ve prospěch Samsungu!
Člověk si koupí telefon a tady radíš absolutní blbost -aby nepoužíval Hlavní fotoaparát ! Banana efekt není pouze na textu, fotí se text kvůli tomu že je to tam nejlépe poznat!
Příště dávej Rady ať si nekupujeme vůbec Samsung!
Trochu se nad sebou zamysli než něco napíšeš!
Tam si experti přiznejte že se jedná o výrobní vadu!
Jinak nevím od čeho jste tady experti!
Oba kusy vykazují hnusný banana efekty !
Po aktualizaci se nic nezměnilo!
Tak tady přestaňte lidem lhát! 20230708_183654_397_1688834214.jpg
Miking
Journeyman
Možnosti

Libb, jak může rozmazání části fotky ve tvaru banánu být vlastnost fotoaparátu? Vysvětlení, že je to způsobeno nízkým clonovým číslem objektivu, neobstojí. Kvalitní objektivy s nízkým clonovým číslem rozostřují rovnoměrně od místa zaostření ke krajům. Ne tak, že část je zaostřena, pak je rozostřeno a pak zase ostrý obraz.
Foťák na mobilu používám jako univerzální zařízení, ne jenom na krajinky :)) občas někdo vyžaduje zaslat kopii dokumentu, nebo si chci odfotit něco já. Vy jste si nikdy žádný dokument odfotit nikdy nepotřeboval? Nebo nosíte sebou skener?
Fotit z větší dálky hlavním fotoaparátem znamená dát ho na zem, odfotit a zkontrolovat přiblížením, že je fotka ostrá, protože při focení budou písmena malá. Jasně, řešení to je, využijete část fotoaparátu, která ostří. Super řešení u mobilu za 30k.

Ultrawide má efekt rybího oka, takou fotku dokumentu nikomu nepošlete.

A 3x zoomem je stejný postup - dokument na zem.

Mám dva kusy S23+, můj a mé ženy. Ten můj koupený v předprodeji vykazuje znatelně větší problém... takže jaká je pravda Samsungu?

Harvis
Navigator
Možnosti
Trošku se mi nelíbí, že Samsung něco vyloženě pose** a ani se k tomu neumí postavit čelem a vy tady dáváte nesmyslné rady 🤣
Michal_T_67
Pioneer
Možnosti
Na německém fóru android-hilfe.de je například několik případů, že byla požadovaná oprava výměny modulu fotoaparátu zamítnutá s tím, že vada bude odstraněna ve velké červnové aktualizaci.
Bohužel v mnoha případech přepnutí na 3x zoom či ultrawide není řešením z důvodu použité aplikace. Pracovní profil mi umožňuje použít jen jednu aplikaci a ta využívá jen hlavní fotoaparát, tedy jaké je zde dle Vás možné řešení?
Osobně jsem letos zklamaný tím, kam Samsung míří. Minimum inovace, neuvěřitelná recyklace po vzoru Apple, kdy všechny telefony vypadají úplně stejně, nářky nad nižšími zisky a snížení kvality..
Miking
Journeyman
Možnosti
No tak jsou to rady, jako kdyby Fiskars řekl, že není chyba, že nůž neřeže po celý délce ostří, protože u rukojeti je čepel blízko prstů, by ste se mohl pořezat a je to záměr. A řešení je krájet jenom špičkou nože...