Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Kopírování dat z telefonu na externí disk

(Téma vytvořeno: 25-02-2024 01:02 PM)
873 Zobrazení
zRozenLev
Pathfinder
Možnosti
Zdravím komunitu. Narazil jsem na problém, při kopírování z telefonu na externí disk, který je naformátovaný na NTFS. Telefon mi vyhodil chybu, že prý nelze kopírovat ani vkládat na takto naformátovaný disk. Jestli si dobře pamatuju, tak na předchozím Androidu to problém nebyl. Proč tedy teď to je problém? Setkali jste se s tím někdo? Doufám, že do budoucna to zase půjde. 
image

P.S. nechci přeformátovávat disk. Jelikož většinou přesouvávám větší soubory a disk používám jak k notebooku, tak k televizi.

0 Like

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti
Dobrý den, pokud já si zase pamatuji tak Android nikdy nepodporoval formát NTFS ale akceptoval FAT nebo xFAT, s těmi jsem neměl nikdy problém

fajnsnek2

Zobrazit řešení v původním příspěvku

0 Like
7 Odpovědi
Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti
Dobrý den, pokud já si zase pamatuji tak Android nikdy nepodporoval formát NTFS ale akceptoval FAT nebo xFAT, s těmi jsem neměl nikdy problém

fajnsnek2
0 Like
zRozenLev
Pathfinder
Možnosti
To máte pravdu. Android nikdy nepodporoval tyto formáty, ale myslím si že dříve akceptoval všechny tři. A jak je teď vydět, už asi akceptuje pouze dva.
0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Přiznám se, že už automatiky flashky co mám k mobilu a tabletu rovnou dávám na xFAT, takže jsem nemohl zachytit, že to chvíli fungovalo, ale jsem si jist, že u Note 10 + to ještě určitě nešlo 

fajnsnek2
0 Like
OXO37
Hotshot
Možnosti
Číst umí i z NTFS, ale zápis určitě ne. Na velké soubory se hodí exFAT.
zRozenLev
Pathfinder
Možnosti
To máte pravdu. Ale u mě je problém, že exFat mi nechce televize brát. Fat vezme a ntfs taky ale exfat ne. A na fatu nepresunu velky soubor.
0 Like
OXO37
Hotshot
Možnosti
Souhlasím s Vámi. To je dano tím, že když Microsoft uvedl exFAT (Windows Vista tuším), tak byl licencovaný a téměř se nepoužíval. Použít ho neuměli ani běžní lidé s používanějšími Win XP, která vyžadovala instalaci doplňku. V té době většina Linuxových distribucí uměla NTFS. Proto všechny starší TV, set-top-boxy a pod. podporují NTFS. Poté co se Microsoft rozhoupal a uvolnil licenci exFAT, všichni na tento souborový systém přešli, protože je jednodušší na implementaci. Že tím způsobí problémy neřeší.
0 Like
OXO37
Hotshot
Možnosti
Můžete jedině vyzkoušet doplněk od Paragonu https://play.google.com/store/apps/details?id=com.paragon.tcplugins_ntfs_ro , ale je placený. Nezkoušel jsem ho na androidu. V minulosti jen na Windows ke čtení linuxových soub. systémů. Kvůli problémům se souborovými systémy jsem začal ( kde to jde) používat staré routery jako media servery a pseudo NAS. Pro ostatní případy mám dvě flešky. Jednu s NTFS a druhou s exFAT. Je to fakt úchylné.
0 Like