Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Kontextové menu výběru

(Téma vytvořeno: 01-08-2023 02:56 AM)
333 Zobrazení
voch
Pioneer
Možnosti
Ani nevím, jak to menu správně pojmenovat, ale při označení nějakého textu mi vyjede klasické menu kopírovat, vyjmout, atd..no a pak jsou tam tři tečky. Často je využívám, abych klikl na kolonku vyhledávat na webu. Čím dál tím více aplikací ale začíná přidávat své zkratky do tohoto menu a já nevím, jak se toho zbavit, například deepl, office365 a další. Asi neumím googlit, ale nic jsem nenašel. Nemáte někdo radu, krom toho aplikace smazat? Děkuju.

image

0 Like

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, zdá se, že tohle je poměrně nízkoúrovňový proces. Když programujete aplikaci pro Android, říkáte v souboru, kterému se říká manifest, co všechno ta apliakce umí. Jednou z těch věcí je

android.intent.action.PROCESS_TEXT

A jakmile ta apliakce řekne, že tohle umí, systém to vezme v potaz, a když nějaká aplikace potřebuje něco zpracovat, systém se podívá, kdo všechno to umí a ty aplikace nabídne. Běžně asi znáte dialog, kterou aplikaci použít pro otevření nějakého typu souboru - tohle je to samé, jen schované jinde a vždy se nabízí všechny aplikace.

Nenapadá mě ani, jak to udělat konfigurovatelné, protože manifest je daný docela natvrdo. Asi nezbude, než se s tím smířit a být rád, že vámi používaná funkce je aspoň nahoře.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Zobrazit řešení v původním příspěvku

1 Odpovědět
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, zdá se, že tohle je poměrně nízkoúrovňový proces. Když programujete aplikaci pro Android, říkáte v souboru, kterému se říká manifest, co všechno ta apliakce umí. Jednou z těch věcí je

android.intent.action.PROCESS_TEXT

A jakmile ta apliakce řekne, že tohle umí, systém to vezme v potaz, a když nějaká aplikace potřebuje něco zpracovat, systém se podívá, kdo všechno to umí a ty aplikace nabídne. Běžně asi znáte dialog, kterou aplikaci použít pro otevření nějakého typu souboru - tohle je to samé, jen schované jinde a vždy se nabízí všechny aplikace.

Nenapadá mě ani, jak to udělat konfigurovatelné, protože manifest je daný docela natvrdo. Asi nezbude, než se s tím smířit a být rád, že vámi používaná funkce je aspoň nahoře.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro