Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

GLOSA 📱Rok používání Galaxy S23 Ultra 📱

(Téma vytvořeno: 12-01-2024 11:03 AM)
1178 Zobrazení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti
Hezký den Samsung Members,

za pár dní tomu bude přesně rok, kdy jsem si domů přinesl ještě stále aktuální vlajkový model Galaxy S23 Ultra. Jako technologický nadšenec měním telefony prakticky každý rok, ale výměna modelu je vždy spojena s úvahou, zda má výměna smysl. Loni to dilema bylo poměrně zásadní, protože na první pohled nebyl mezi modely Galaxy S22 Ultra a Galaxy S23 Ultra zásadní rozdíl. Novinkou byl zejména nový 200Mpix senzor a pro evropský region zejména dostupnost chipsetu Qualcomm Snapdragon 8 Gen2. Pátral jsem v paměti kdy naposledy jsem měl v telefonu a byl to Galaxy Note 4 v roce 2015, což už je dlouhá doba. Pochopitelně jsem byl z přechodu trochu skeptický, ale již první hodiny s novým modelem ukázaly, že i když mezi modely S22 Ultra a S23 Ultra došlo spíše k evolučním změnám, celkový dojem z nového modelu byl úžasný. Fotoaparát rozhodně nezklamal, zejména v oblasti nočních fotografií a videí jsme se dočkali výrazného posunu a vylepšení Nočního režimu

20230206_211751.jpg 20230209_101610.jpg

Jak se ukázalo, tak chipset má zásadní dopad na všechno, co s telefonem děláte - plynulost prostředí, kvalita výstupu fotografií, a v neposlední řadě výdrž baterie. V porovnání s předchozím modelem byla výdrž značně lepší, a v mém případě i po roce používání nabíjím zpravidla každého 1,5 dne, a to telefon využívám intenzivně. Navíc silnou stránkou modelu byla již od počátku ukázková SW optimalizace, kdy telefon od začátku nepostihla žádná "dětská nemoc" a nebylo tedy potřeba čekat na první aktualizaci, která zpravidla tyto drobné neduhy opraví. 

Screenshot_20231030_083553_Software update.jpg Screenshot_20231030_084151_Software update.jpg Screenshot_20231030_091452_One UI Home.jpg

Uběhlo pár měsíců, a dostaly se mezi nás zprávy, že Samsung jako první výrobce mimo samotného Googlu intenzivně pracuje na aktualizaci na nejnovější Android 14 a inovaci uživatelského prostředí One UI na verzi 6.0. Samotné ladění probíhalo několik měsíců, až jsme se nakonec 30.10.2023 dočkali, a na naše telefony přistála aktualizace nejnovější verzi Android. Nastalo tradiční období, kdy se z dostáváme od dotazů typu "Kdy bude dostupná aktualizace pro můj model" k dotazům typu "Jak se mohu vrátit na starší verzi OS Android". Letos jsem se i já krapet s aktualizací potrápil, a s některými novinkami jsme trošku bojoval, ale po 2 měsících používání můžu říct, že se aktualizace povedla. 

fajnSnek_0-1705053434613.png

Nyní tady máme leden 2024 a za dveřmi je akce Galaxy Unpacked 2024, které se budou účastnit i někteří Samsung Members Stars CZ/SK

Očekává se, že budou představeni nástupci řady Galaxy S23 , kteří budou pravděpodobně označeni jako Galaxy S24. Nebudu zde rozebírat spekulace a úniky, protože ty se nám potvrdí již 17. ledna 2024. Osobně opět stojím před otázkou, zda přecházet na novější model, protože letos to dilema bude ještě náročnější než loni. Nástupce to bude mít náročné už z jednoho zásadního důvodu - Galaxy S23 Ultra je zatraceně dobrý telefon, a vylepšit něco co skvěle funguje sice není nemožné, ale je to přinejmenším obtížné. Odpověď na otázku, zda přejít na novinku budu za týdne snad mít vyřešenou, protože rozhodující jako každý rok bude osobní setkání, a to plánuji prakticky ihned po představení. 

A co Vy Samsung Members, jak to vidíte s přechodem na nový model? 

Díky za přečtení a přeji Vám pěkný víkend

fajnSnek 🐌 

fajnsnek2
MichaelOfficial
Black Belt 
Možnosti
Jsem rád že jste šťastný. Ale více megapixelu (při stejném malém snímači) a jiný procesor moc není zásadní změna.

Jinak si pamatuji na S7 (EU distribuce) jsem měl Exynos v nejvyšším taktu (vyšším než v České distribuci) a baterie byla skvělá. A noční fotky taky super.
0 Like
MichaelOfficial
Black Belt 
Možnosti
Svatá pravda. Stačí počkat jak se vydá nový model další rok a ceny spadnou u předchozího modelu. S24U nestojí za upgrade z S23U, tak ty ceny budou super po 17.lednu 🤪
Pavel19
Voyager
Možnosti
Už si nevybavím, kdy ta akce loni byla. Možná duben/květen? Ale to se dala S23 koupit snad od 14 tisíc. Tak to mě opravdu naštvalo, když jsem za to dal plnou cenu.
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti
Jednalo se spíše o takové zamyšlení o nových modelech a samotném rozhodování o tom zda přejít na novinku. Souhlasím, že to není o megapixelech, ale čip u S23 daleko lépe pracuje s dynamickým rozsahem než tomu bylo u S22U. Co se týká čipsetu tam si dovolím nesouhlasit, používal jsem S22 Ultra a S23 Ultra v souběhu, a ten celkový dojem ze zařízení byl značně ve prospěch S23.

fajnsnek2
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti
Jeslti máte na mysli tu akci od mall.cz, tak bych řekl, že někdo udělal chybu, protože ta cena byla až opravdu neobvykle nízko. Samozřejmě následovaly další marketingové akce, ale dlouho pak nešel koupit za takto nízkou cenu

fajnsnek2
0 Like
MichaelOfficial
Black Belt 
Možnosti
Ale to byl nějaký výkupní bonus ne? Běžný člověk proda telefon jen za pár šupů + tehdejší tuším 5000 bonus. Kupoval jsem S22U na datart za 32, sleva 1000 díky VIP účtu, pak prodej telefonu za pár tisíc + 5000 výkupní bonus. Výsledná cena byla asi 24 nebo 25tis. Ale když si vezmu že taková cena byla o pár měsíců později jako ta "běžná", tak to takové terno nebylo.
MichaelOfficial
Black Belt 
Možnosti
Tak samozřejmě tam nějaký pokrok byl mezi modely 22/23 a fotky ten snapdragon vylepší vic a určitě papírový a herní výkon je vyšší. Ale když si vezmeme foťáky jako takové, tak fyzicky mimo ten 200mpix čip nebyl rozdíl žádný, což je škoda. Když si vezmete že mezi S21U-S23U tam nebyl žádný fyzický rozdíl mezi 0,6/3x/10x objektivy a snímači. Věřím že S25/26 Ultra budou skutečné upgrady co se týče fotoaparátů.
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti
Myslím, že mall.cz prodával za 25k + šel ještě výkupní bonus... Souhlasím, že po tom co jsem viděl jaké byly akce na Fold5 před Vánoci, nebude od věci pár měsíců s případným nákupem nového modelu počkat

fajnsnek2
0 Like
Pavel19
Voyager
Možnosti
Myslím si, že to byla cena přes oficiální eshop. Ale nechci tu něco šířit. Každopádně dalo se to koupit opravdu výhodně s ohledem na kvalitu telefonu.
0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti
Naprostý souhlas, nový senzor s lepšími parametry by už minimálně u 0.6/3x byl na místě. Jsem osobně zvědav na konečnou sestavu fotoaparátů u nástupce a porovnání s S23U

fajnsnek2