Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Tapasztalatok az S22-vel ~4 hónap után

(Témakör létrehozásának dátuma: 04-07-2022 07:35 PM)
1078 Megtekintések
GTamás
Samsung Members Star ★★
Beállítások
Sziasztok!

Márciusban úgy döntöttem, hogy beruházok egy Galaxy S22 készülékre. Az azóta eltelt időszak tapasztalatait szeretném nektek röviden összefoglalni. Sokat fogok hivatkozni a Flip3-ra és azzal összevetni (annak ellenére, hogy a 2 készülék nem igazi versenytársa egymásnak),mert ezt a 2 készüléket használom egyszerre, korábban volt egy S21+-om, így bizonyos esetekben ahhoz is igyekszem majd hasonlítani, hiszen az mégis csak az előző S széria.🙂

image

1. Külső
Elmondható, hogy az S22 nem hozott hatalmas nagy változást elődjéhez képest, ami a külsőt illeti, sokkal inkább nevezhető ráncfelvarrásnak. Ám ezt a kisebb optikai tuningot sem szabad lebecsülni, szerintem sokkal mutatósabb lett az S21-hez képest a határozottabb éleknek és a lapos hátlapnak köszönhetően. Fontos változás azonban, hogy a hátlap ismét üveg az S22 esetében, amivel prémiumabb hatást ér el.

image

Nekem a matt fehér színű van, nagyon szeretem, mert alig látszódnak rajta a maszatok. Sokat használom tok nélkül a telefont, de egyelőre semmi esztétikai hiba nincs rajta, köszönhetően a Gorilla Glass Victus+-nak, na meg annak, hogy vigyázok is rá.😀

image

2. Képernyő
A készülék képernyője 6,1"-es, 120Hz-es, fullHD-s, mai viszonylatban kis méretűnek tekinthető. A kijelző körüli keret szimmetrikus, hihetetlenül vékony, ami a szemnek nagyon kellemes.
image

Napfényben nagyon jól látható. A másik telefonom egy Flip3, aminek szintén nagyon jó a képernyője, de hajszállal jobbnak érzem az S22-ét, bár nem tudnám igazán megfogni a különbséget. Az ujjlenyomat-olvasó is a képernyő alá került, ami nekem jól működik, az S21+-nál jobban, de továbbra is a kedvencem a Flip3 oldalsó leolvasója.

image

Ami fontos még, hogy a telefon kijelzőjén gyárilag nincs fólia!

3. Akkumulátor és üzemidő
A készülék valamivel kisebb akksival rendelkezik, mint elődje, vagy mint egy átlagos okostelefon manapság, ez 3700 mAh-t jelent. Képes a 25W-os gyorstöltésre is, ezzel nagyjából 1 óra alatt tölt fel a telefon, 19%-ról 50 percet ír jelenleg, nagyjából 1 óra környékén alakula töltési idő. Átlag felhasználással 1 nap az elvárható, nálam 4 óra körüli képernyőidőt szokott bírni. Volt olyan alkalom, hogy csak Wifin streameltem egy sorozatot, akkor 7-8 óra közötti időt ért el a telefon. Elmondható, hogy erősen függ a usertől, felhasználástól is, hogy mit is bír az akku, mint minden más okostelefon esetében. Aki nagyon sokat használja a telefonját, annak érdemesebb az S22+ felé kacsintgatnia, az biztosan jobban bírja szuflával. Az biztos, hogy a Flip3-hoz képest akksiban, ha nem is sokkal, de érezhető a plusz 400 mAh.

image

4. Kamera
Az előlapon egy autofókuszos 10 MP-es szelfikamera van, ami nagyon apró helyet foglal el a képernyőn. A Flip3 szelfikamerája hozzá képest vagy 2X akkorának tűnik. 😀

A minősége szerintem nagyon jó, az autófókusz véleményem szerint sokat tud dobni az előlapi kamerás felvételeken is. (Ezt a Flip3-nál kicsit hiányolom, igaz, ott egyszerűen lehet szelfit készíteni a cover screen segítségével a főkamerával.)

image

A hátlapon található az igazán lényeges: 3 db kamera, a szokásos ultraszéles és széleslátószögű mellett foglal helyet a 3X optikai zoomot biztosító kamera. A Flip3-ból egyik legjobban a telefotót hiányoltam, mert én személy szerint nagyon sokat használom az optikai zoomot, sokkal kevesebbet az ultraszéleset (tudom, ezzel sokan épp fordítva vannak).

image

Lenyűgöző felvételek készíthetők a készülékkel, de engem főleg a főkamera és a 3X zoom fogott meg igazán. A színek nagyon szépek, a képek élesek. A Flip3-nál szebb képeket készít, de továbbra is áll, amit a Flip3-as cikkemben mondtam, hogy az is szuper fotókat lő, alapvetően egy átlag felhasználónak bőven-bőven elég az a minőség is. Ami meglepő volt számomra, hogy még a korábbi S21+ telefonomnál is érezhetően szebb felvételekkel boldogít az S22, főleg a színek és a zoom tekintetében. Akárhányszor fotózok az S22-vel, mindig rácsodálkozom, hogy milyen jó képeket lehet vele lőni. Eddig még egyszer sem csalódtam az elkészült képek minőségében. Íme néhány saját képem, amit az S22-vel készítettem:

image

image

image

image

image

image

Videózni keveset szoktam, de nem rég elmentünk bicajozni és azt elmondhatom, hogy a stabilizátor csodásan teszi a dolgát. Legutóbbi hétvégén kipróbáltam a portré videót is 3X zoommal, és lenyűgöző volt, amit alkotott ez a kis telefon.

Hamarosan én is megyek nyaralni, remélem rengeteg szuper fotót készítek majd az S22-vel és a Flip3-mal is. Lehet csinálok belőle egy összehasonlító bejegyzést is, ha van rá igény.🤔 (Igaz, ahogyan fentebb is említettem, a 2 készülék nem igazi konkurenciája egymásnak.)

5. Hangszóró
Az S22 is sztereó hangszóróval bír. Elég hangos, tisztán is szól, kellemes a hangminőség. A képernyő keretébe épített hangszóró nagyon pici, szinte alig látható. Szerintem a Flip3 hangszórója ezért jobb médiatartalmak fogyasztásakor, mert a vastagabb keretbe nagyobb helyet kaparinthatott a hangszóró. Olyan mintha több lenne a Flip3-ban a mély hangzás. Ugyanakkor hozzátenném, hogy nem vagyok audio szakértő! 😀

image

6. Összegzés
Zárszóként azt tudom írni nektek, hogy nagyon kis kezes és pofás készülék az S22, ami egy igazi csúcsmobil kezelhető méretben.
Nagyon tetszik a keskeny, szimmetrikus keret a képernyő körül, a kamerái lenyűgözőek, minden esetben szép felvételeket lehet vele készíteni, a kamerája a 3 látószög miatt nagyon rugalmasan használható. Aki nem használja rengeteget a telefont, annak ajánlom leginkább, vagy akit nem zavar, ha erős használat mellett rá kell töltenie estefelé az akkura. Ha ez zavar, akkor a Plusz és Ultra modellekben érdemes gondolkodni. Én nagyon szeretem használni, érződik, hogy egy kiforrott szériához tartozik. A készülék megbízható.

Az S22 számomra legjobb tulajdonságai:

️ szuper kamerás képességek
️ kényelmes méret, könnyű hordozhatóság
️ gyönyörű képernyő
️ minimalista, felismerhető dizájn
️remek szoftveres működés és támogatás
️ dex

image

Viszont egyvalamire rájöttem a hónapok alatt: a Flip3 formavilága (amiben a dizájn és szín, a hordozhatóság, összecsukhatóság is benne van) nagyon hiányozna már. Most az a furcsa helyzet állt elő, hogy érzem, hogy az S22 egy kiforrottabb eszköz, mert már több, mint egy évtizedes tapasztalat van a hagyományos kialakítású okosmobilok mögött, ezért jobban bele tudják pakolni a csúcsot mindenből, és az igényeimet is jobban kielégíti (telefotó, nagyobb akku, Dex, porállóság), mégis húz a szívem a Flip3 felé, talán azért is, mert a foldable forma sok lehetőséget rejt magában, amitől nehéz lenne megválni. Ugyanakkor, mint mondtam, az S22 kamerái nélkül sem lennék meg. Úgy néz ki, hogy maradok egy darabig 2 készülékes.😀

image

Szerintem az S22-vel a Samsungnak sikerült egy kiforrott, stílusos, kompakt, szinte kompromisszummentes mobilt megalkotnia.
27 Válaszok
Anonymous User
Nem alkalmazható
Beállítások
Öröm olvasni egy ilyen élménybeszámolót.
Sajnos nekem erre már sem energiám,sem időm nincsen.
A munka mellett sok időt elvesz a kertem gondozása,ahol a fotóim legtöbbjét készítem.
Szuper 🙂🙂🙂
Ádám950131
Pathfinder
Beállítások
Dobjátok ki a f*szba, egy olcsó kínai telefonnal jobban jártok és még nem is butítja agyon a telefont.
0 tetszik
GTamás
Samsung Members Star ★★
Beállítások
Örülök, ha tetszett! Remek fotókat hozol a kertedből, megéri a gondozása már ezért is!🙂
GTamás
Samsung Members Star ★★
Beállítások
Sajnálom, ha neked negatív tapasztalatod van a márkával, én teljes megelégedéssel használom a Galaxy eszközeimet, biztosan nem vennék kínai márkát helyette.
Ádám950131
Pathfinder
Beállítások
Mitől jobb mint más cég ? Mert samsung? Közben meg a mérgdrága telefonokat butítják hogy vegyél újabbat ? Mire használod ? Hétköznapi dologra, arra jó, csak drága.
0 tetszik
VDavid_
Black Belt 
Beállítások
Szia! Kérlek vigyázz a szövegezésre! Nem egy kínai telefonnak sem az adatvédelme sem a minősége nem ér fel akár egy A szériás Samsung-hoz is. Ha téged nem érdekel, hogy lekövethet a telefonod akkor ott van a Xiaomi bár az inkább a megbízhatóak közé tartozik. Realme egyszerűen csak KÍNAI. A többi pedig annyira kicsi, hogy már csak azért nem releváns. Nem értelek... Én egy 19-es S10 boldog felhasználója vagyok aki az A széria aljáról menekült az S világába. Ez a telefon 2 mostani Iphone SE 3-al van egálban 2-vel! A tiéd egy S21 az is egy elképesztő telefon! Édesanyámnak nagyon tetszik ő is boldog felhasználója. Már ha csak a kijelzőre nézel! Nem szaggat. A kínai telefonok szaggatnak össze vissza. Ha nagyon nem vagy vele megelégedve és még vissza tudod küldeni akkor utána próbálkozz másoknál. De ha esetleg rájönnél, hogy az nem tetszik akkor térj vissza hozzánk. Itt tudod mindig azért vagyunk, hogy kérdezzünk és segítsünk egymásnak. Szia! És szép estét neked.
GTamás
Samsung Members Star ★★
Beállítások
Attól jobb, hogy a One UI a legjobb Androidos kezelőfelület szerintem, hogy a leghosszabb szoftveres támogatást itt kapod Android vonalon, hogy kiegyensúlyozott, jól működő és magas szintű ökoszisztémát tudsz kialakítani, vannak olyan funkciók, amiket más gyártónál nem kapsz meg, ráadásul nagyobb hangsúlyt fektetnek a biztonságra is. Nekem hosszabb távon sem volt bajom a Galaxy mobiljaimmal. Azt elhiszem, hogy másnak nem a Galaxy felel meg a legjobban, de az én igényeimnek igen. Mellesleg más márka is drága, pl. a Xiaomi sem olyan olcsó, az Oppo, OnePlus duóról meg nem is beszélve.
Anonymous User
Nem alkalmazható
Beállítások
Köszönöm🙂
0 tetszik
VDavid_
Black Belt 
Beállítások
Szia! Teljesen eggyet értek veled. Lenne egy kérdésem az S22-vel kapcsolatban... Méretileg ugye a kompakt telefonokhoz tartozik. Mennyire kényelmes? Kényelmesebb a Flip3-nál? Mennyire gyors az ujjlenyomat olvasó? Lehet gondolkozok rajta. Elég jó árbeszámítást ajánlottak az S10-hez -85E.
0 tetszik