Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

QR platby

(Téma vytvořeno: 03-01-2025 02:48 PM)
570 Zobrazení
middex
Pathfinder
Možnosti
Mám problém s QR platbami v aplikacích Čsob i Mbank na S22. Telefon i aplikace aktualizované, aplikace reinstalované, vše co má být je povolené. Jedná se o to, že v obou apliakcích nefunguje QR platba. Nelze QR kód ani naskenovat, ani použít z galerie nebo načíst z pdf. Jinak obě aplikace fungují normálně. Na Tab7+ stejné verze aplikací normálně fungují akorát Tab7+ jede na Androidu 13.

Nemáte někdo stejný problém?
Děkuji

S22: Android 14, Oneui 6.1, 1.prosinec 2024

ČSOB smart: v12.4.5 Normálně spustí fotoaparát ale kód nenaskenuje, při použití souboru z galerie hlásí "Nepovedlo se získat QR kód"

Mbank: v3.89.2 Hlásí "Není možné získat přístup k fotoaparátu" (přístup mám povolen) při použití souboru hlásí "Fotka neobsahuje QR kód" 

S10e, Tab S5e, Buds+
0 Like

2 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
potasm
Samsung Members Star ★★★
Možnosti
Dobrý den @middex
ověřoval jsem u nás situaci a ze strany Samsungu je vše v pořádku. Musíte kontaktovat či urgovat banku o opětovné zprovoznění této funkce. Je pravděpodobné, to nepostihlo všechny modely. Ale četl jsem, že pomůže neoblíbené tovární nastavení telefonu, je to pracné, ale mělo by to situaci vyřešit.

Zobrazit řešení v původním příspěvku

Řešení
middex
Pathfinder
Možnosti
Jak jsem již psal. Zkoušel jsem všechno možné i nemožné. Opravdu nejsem žádný začátečník a kontroly oprávnění atd jsem samozřejmě udělal hned na začátku. Systémová QR čtečka normálně fungovala. Dotazem jsem chtěl spíš zjistit jestli nemá někdo stejný problém než se pustím do továrního nastavení.

Jinak to tovární nastavení nakonec problém vyřešilo. Obě bankovní aplikace zase fungují jak mají.

S10e, Tab S5e, Buds+

Zobrazit řešení v původním příspěvku

0 Like
7 Odpovědi
Borderka
Troubleshooter
Možnosti
Skusil si v aplikacii Obnovit vychodzie nastavenia?
Staci si precitat v obchode play precitat komentare k aplikacii, najskor je chyba aplikacie
0 Like
Řešení
potasm
Samsung Members Star ★★★
Možnosti
Dobrý den @middex
ověřoval jsem u nás situaci a ze strany Samsungu je vše v pořádku. Musíte kontaktovat či urgovat banku o opětovné zprovoznění této funkce. Je pravděpodobné, to nepostihlo všechny modely. Ale četl jsem, že pomůže neoblíbené tovární nastavení telefonu, je to pracné, ale mělo by to situaci vyřešit.

dejvidek_cz
Helping Hand
Možnosti

Zdravím, zkusil sem mBanku na S24 Ultra, to co vám nefunguje, tak tady jsem bez problémů.

Vymažte data a paměť z aplikace. Ještě se koukněte do Nastavení ->  O telefonu -> Informace o softwaru -> Aktualizace systému Google Play -> Zkontrolovat aktualizace, to je komponenta, co se na Samsungu léta sama neaktualizuje.

V případě kdy nic z toho nepomůže, tak mě napadá odstanit zařízení z účtu mBanky a znova ho tam přidat. Pokud ani to ne, tak s hláškou to poslat na banku, překvapivě někteří vývojáři dokáží docela rychle reagovat.

S25 Ultra 1TB Titanium Silverblue, Galaxy Buds 3 Pro
middex
Pathfinder
Možnosti
Mazání dat aplikací, reinstalaci aplikací, aktualizace všeho včetně systému google play, vymazání systémové cache atd jsem udělal ještě před tím než jsem napsal tento dotaz.

S10e, Tab S5e, Buds+
0 Like
middex
Pathfinder
Možnosti
Manželka má tu samou S22 jako já. Zkusil jsem u ní čsob aplikaci nainstalovat a qr platba funguje normálně. Vzhledem k tomu, že obě bankovní aplikace mají stejný problém nemyslím si, že bude problém v aplikacích.

S10e, Tab S5e, Buds+
0 Like
OXO37
Troubleshooter
Možnosti
Čtečka QR kódů (v liště) jinde funguje?
Ještě jednou zkontrolujte v Nastavení -> Zabezpečení a soukromí -> Správce oprávnění -> Fotoaparát , jestli je povolen pro bankovní aplikace. Další v Nastavení -> Zabezpečení a soukromí -> Další ovládací prvky soukromí -> Použít fotoaparát - povolit1735987870688.jpg1735987870714.jpg
0 Like
Řešení
middex
Pathfinder
Možnosti
Jak jsem již psal. Zkoušel jsem všechno možné i nemožné. Opravdu nejsem žádný začátečník a kontroly oprávnění atd jsem samozřejmě udělal hned na začátku. Systémová QR čtečka normálně fungovala. Dotazem jsem chtěl spíš zjistit jestli nemá někdo stejný problém než se pustím do továrního nastavení.

Jinak to tovární nastavení nakonec problém vyřešilo. Obě bankovní aplikace zase fungují jak mají.

S10e, Tab S5e, Buds+
0 Like