Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Problémy se signálem

(Téma vytvořeno: 20-05-2022 04:13 PM)
1885 Zobrazení
sibelius
Navigator
Možnosti

Dobrý den/ahoj,

doma se neustále potykám s problémem se signálem u mé S22 Ultra, býť jde o místo, kde jiné telefony se stejnou SIM problém nemají a to včetně bývalého Galaxy S20 FE.

Dnes jsem si hrál s aplikaci Samsung band selection a vypadá to, že telefon má problém s přepínáním na pásmo, které má lepší signál. Pokud přiřadím pásmo, které má v mé oblasti nejlepší signál manuálně, tak problém není. Ovšem automatika to evidentně nezvládne. V řeči čísel jde o sílu cca -120dBm vs -96dBm 

Resp. to vypadá, že telefon v automatickém režimu výběru pásma ignoruje 800Mhz (band 20)

Edit: ještě dodám, že jde o SIM Emtecko v síti O2. Druhá SIM T-Mobile zdá se problém nema
Edit2: tak SIM T-Mobile má naprosto stejné chování, při nastavení pásma na B20 signál také vystřelí k nebesům tohle po 3 mesicich od začátku prodeje chce fakt konečně rychlou záplatu
0 Like
14 Odpovědi
sibelius
Navigator
Možnosti
Problém není se sítí O2, viz text a video
0 Like
sibelius
Navigator
Možnosti
Znovu, viz výše s největší pravděpodobností telefon ignoruje konkrétní frekvenci. Manuální nastavení s aplikací ok, automatika telefonu žádný signál. A jak víme z x příspěvků tady, problém se týká všech operátorů, jen někdo ho má, někdo ne, tedy to může mít opět vliv na vysílači a frekvenci
0 Like
sibelius
Navigator
Možnosti
Ještě přidám fotky síly signálu s automatickým nastavením LTE a s manuálním výběrem pásma B20Screenshot_20220520-164428_Network Cell Info.jpgScreenshot_20220520-172620_Network Cell Info.jpg
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Mohl byste to video prosím hodit na Youtube, Tady to nějak nefunguje...

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Libb
MegaStar
Možnosti

Díky za dobře okomentovaný příspěvek, předám a přidáme to k ostatním. @Jirka77 klidně ignorujte, ten píše už asi týden, že ten telefon "zítra" prodá... :winking-face:

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

sibelius
Navigator
Možnosti
Tady odkaz https://youtube.com/shorts/KeriuRC8z1g?feature=share

Nakonec z několika testů to vypadá tak, že telefon upřednostňuje pasma B1, B3 nad B20 pokud mají aspoň nějaký minimální signál. Pokud je k dispozici jen 800 MHz, tak se telefon připojí. Ale přijde mi, že "neumi" připojit k lepšímu signálu a preferuje B1, B3
JHonza
Navigator
Možnosti
Dobrý den. Vyzkoušel jsem na S22+ a můžu potvrdit, že telefon upřednostňuje B1, B3 před B20, přestože na B20 mám lepší signál.
Bohužel mám BTS asi 300 m vzdušnou čarou a signál mám výborný. Problémy s nemožností dovolat se mi jsem nezaznamenal. Mám Vodafone.
sibelius
Navigator
Možnosti
Tak na B20 jsem byl teď nedostupný, i když byl plný signál. Někde tady v tom pásmu bude problém s nedostupností, který popisují uživatelé
0 Like
Jarda79
Explorer
Možnosti

Ahoj všem. Se signálem je u Samsungu problém vždy. U mne v práci ,kde pracuji na hale stěží jedna čárka,venku klidně pět čárek na 5G,měl jsem s20+,s20fe,s21fe,s21 ultra,mám s22+ a stále to samé ve stejném místě. Měl jsem xiaomi snad vše MI 11,11t pro,Poco f4 gt....,Oneplus 8pro,9pro,8T,realme GT2 pro,asu rog 5 a na stejném místě skoro plný signál. Z toho plyne problém je jen u Samsung a fakt netuším,zda je to harwarem,konstrukcí,nebo softwarem. Harware se podle mne mění a pochybuji,že by to za ty roky bylo stejné,softwarem nemyslím. Podle mne je to konstrukcí mobilu a umístěním antén,kterou samsung stále dokola opakuje zkoušeno na Vodafone

0 Like