Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemy z ekranem s20Fe 5g

(Temat utworzony: 16-10-2020 08:25 PM)
21216 Wyświetlenia
ubitek
Explorer
Opcje
Cześć, czy ktoś ma również problemy z ekranem? W moim s20 FE 5G dziwnie działa dotyk. Działa jakby za bardzo.. ciężko to opisać. Jest zbyt czuły. Nawet podczas rozmowy przez telefon, dotyk ucha potrafi odblokować telefon. Najdziwniejsze jest to, że czasem np. Przy pracy w Excelu potrafi dotyk mocno przycinać, trzeba często mocniej kliknąć żeby coś złapało. Dotyk jest na tyle czuły, że telefon leżący w kieszeni potrafi sam powłączać różne aplikacje, bądź próbuje rozpoznać odcisk palca, mimo że dotyka spodni. Tak chyba nie powinno być w telefonie za 3000.
104 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @ubitek 

Na początku wykonaj wipe cache partition. Daj znać czy coś się zmieniło!

Poradnik: https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

ubitek
Explorer
Opcje
Jaki to ma sens jeśli telefon jest praktycznie nowy, na systemie prawie nic nie ma zainstalowanego.
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ubitek Czy przewracałeś kopie z innego telefonu? Czasem w telefonie występują błędy.

ubitek
Explorer
Opcje
Tylko kontakty ze starego s8+
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ubitek A czy wipe ache partition pomogło? Spróbuj jeszcze zresetować ustawienia aparatu, aby to zrobić przejdź kolejno do: Aparat>koło zębate w lewym kórnym rogu>Zeruj ustawienia>Ustawienia fabryczne. Daj znać czy pomogło!

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W sieci można znaleźć informacje od użytkowników, którzy posiadają podobne problemy w tym modelu telefonu. Na ten moment nie wiadomo czy jest to problem po stronie oprogramowania czy jest to usterka sprzętowa. Problem jednak nie występuje na wszystkich egzemplarzach co sugerowałoby to drugie. W takim wypadku konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
@Kacper2 @ubitek Obawiam się, że w tym przypadku mamy do czynienia z problemem, który został odkryty kilka dni temu. Polega on na nie prawidłowym działaniu dotyku na ekranie Super AMOLED. Najczęściej wystarczy ponownie uruchomienie telefonu, ale problem wraca po pewnym czasie. W obecnej sytuacji pozostaje uruchomić telefon ponownie i poczekać na aktualizacje, które powinny rozwiązać ten problem.
wooke
Pathfinder
Opcje
@ubitek U siebie nie zaobserwowałem nic niepokojącego z dotykiem.
Jedynie co mnie na razie irytuje to czujnik zbliżeniowy. Czasami jak odsunę telefon od ucha i ponownie przyłożę to ekran nie wygasza się. Albo jak jest bardzo przyciemniony w ciemnym pomieszczeniu i zapalę światło, to nie rozjaśnia się. Ale to też nie jest reguła.
Kuba007
Explorer
Opcje
Ja zauważyłem delikatny problem z wibracją i nie wiem z czego ona wynika. Telefon w pewnym momencie dostaje kilka wibracji, gdzie nawet nic nie przyciskam. Tak samo to nie są dotknięcia przypadkowe - jak na początku myślałem. nie chodzi tez o powiadomienia z innych aplikacji. Niby mały problem, ale może trochę irytować. Z dotykiem nie mam problemu. Jedynie podczas rozmow - tak jak kolega pisze ze ekran się nie wygasza, a w kieszeni czasami będzie chciał sie odblokować.