Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Kijelző védő fólia

(Témakör létrehozásának dátuma: 24-02-2019 09:13 PM)
7855 Megtekintések
Adalac
Student
Beállítások

Üdv!

Érdeklődnék, hogy tényleg nem lehet kijelző védő üveget vagy fóliát tenni az S10 és S10+-ra mert akkor nem működik az ujjlenyomat olvasó?

0 tetszik
20 Válaszok
lema1080
Explorer
Beállítások

Kedves Adalac!

A Whitestone Dome Glass kijelzővédő üvegfólia megfelelően fog működni az S10 kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasójával! A felhelyezést követően azonban újra regisztrálnod kell az ujjlenyomatodat.
A fóliáról az alábbi weboldalon keresztül tájékozódhatsz bővebben:
https://www.whitestonedome.com/product/galaxy-s10-dome-glass/

Üdvözlettel:

Martin

0 tetszik
SomaE
Samsung Expert
Beállítások

Hello,

Nos ez a kijelzővédő fóliától függ.
Egyrészt az S10 széria minden tagja gyári fóliával érkezik a kijelzőn. Emellett lesz hivatalos, eredeti Samsung fólia - ez is nyilván kompatibilis.

A más gyártók esetében nem garantált a működés, mivel ez leginkább a fólia anyagától, és az esetlegesen használt ragasztótól függ. Maga a technológia egyébként "messzire" érzékel (1mm, szemben a más gyártók által használt optikai szenzoron alapuló 0,2-0,5mm-es távolságával).

Üdv,
Soma

Revulsion
Student
Beállítások

Olvastam róla hogy elvileg egy speciális folyadék segítségével amely minden levegőt kiszorit  fel lehet rakni, reméljük valóban így lesz 

0 tetszik
MarkyMark1
Apprentice
Beállítások

Na ez sajnos úgy nem igaz ahogy van. Most tettem fel és még újra beregisztrálni is egy kínszenvedés az ujjlenyomatot, nem hogy használni utána...  Kb minden 10. alkalommal fogadja el és akkor is olyan erővel kell nyomni,  hogy beletörik az ujjam. Nagy csalódás főleg ennyi pénzért...

AdamSzabo
Voyager
Beállítások

Kedves Márk!

Megkérdezhetem, hogy milyen típusú kijelzővédő fóliával tapasztalja az érzéketlenséget?

Azon temperált üveg kijelzővédők melyek támogatják az S10 és S10+ ujjlenyomatolvasóját, professzionális felhelyezést igényelnek. Ha erősebb nyomásra jobban érzékeli az ujjlenyomatot, akkor sajnos az annak a jele, hogy nem sikerült hibátlanul a folyamat. Az ultrahang hullámok a legkisebb szemmel nem is látható réseken, szennyeződéseken is megtörnek (így azonosítja az ujjlenyomatot is), emiatt az üvegfóliát úgy kell felhelyezni, hogy lényegében egybeolvadjon a telefon eredeti kijelzőjével. Ezt teszi lehetővé az S10-zel kompatibilis fóliákon lévő folyadék/ragasztó bevonat, amit a fólia típusától függően aktiválni kellhet például UV fény segítségével. A hozzászólásában leírt plusz kifejtett erővel a rosszul felhelyezett/nem kompatibilis fólia és a kijelző közötti mikroréseket tünteti el, emiatt érzékel akkor jobban a telefon.

Én azt tanácsolnám, hogy győződjön meg róla, hogy a felhelyezett fólia valóban kompatibilis-e az S10-essel, továbbá ellenőrizze, hogy minden lépést a fóliához kapott útmutató szerint és helyesen végzett-e el a felhelyezéskor. Továbbá nem javasolnám, hogy nagy erőt fejtsen ki a telefon kijelzőjére, mert ezzel a belső alkatrészekre, akkumulátorra is nyomást helyez, ami hosszú távon nem tesz neki jót.

Ettől függetlenül, ha a fólia jól van felhelyezve, vagy anélkül használja a telefont, de nem eléggé biztos az ujjlenyomat azonosítása, akkor lehetősége van ugyanazt az ujjlenyomatot többször is elmenteni, ezzel növelve a feloldás érzékenységét.

0 tetszik
MarkyMark1
Apprentice
Beállítások

Köszönöm a kimerítő választ! 🙂 

Whitestone dome glass-t vásároltam, úgyhogy gondolom a kompatibilitással biztosan nincs gond. Igyekeztem elég körültekintően és pontosan felrakni, buborék nincs alatta sehol, az uv lámpát is úgy használtam ahogy a leírasban volt, ennek ellenére persze elképzelhető, hogy mégsem sikerült tökéletesen. Viszont arra tudna esetleg válszolni, hogy ha bemegyek egy Samsung experience store-ba ott tudnak e segíteni egy új kijelzővédő felrakásában?

Köszönöm előre is!

Üdvözlettel

0 tetszik
AdamSzabo
Voyager
Beállítások
Sajnos nem tudom, hogy az Experienc Store-ban foglalkoznak-e nem gyári kijelzővédőkkel. @EvelinCz erről lehet több infóval tud szolgálni.

Tálaltam egy videót az említett kijelzővédővel kapcsolatban, ami egy kicsit különbözik a többitől.
https://www.amazon.com/dp/B07PT38XL8?ref=dp_vse_rvc1
Itt a véglegesítő UV megvilágítás előtt nyomást gyakorolnak az ujjlenyomat olvasóra, hogy alatta csak a minimálisan szükséges "ragasztó" legyen. Nem tudom, hogy alapból miért van kétfelé útmutató, illetve, hogy Márk te melyik verziót csináltad végig. Könnyen lehet, hogy csak ennyi volt a gond.
0 tetszik
EvelinCz
Hotshot
Beállítások
Szia!
Van olyan Samsung Experience Store ahol majd tudsz vásárolni fóliát, illetve fel is helyezik neked. Viszont tudomásom szerint egyenlőre nem nagyon van még készleten.
0 tetszik
Kisandras
First Poster
Beállítások

Sziasztok,

Nekem nagyon durván karcolódik a kijelző védő fóliám..  

Esetleg kijelző védő folyadék jó alternatíva lehet?

Köszi,

András 

0 tetszik