dátum: 24-02-2019 09:13 PM
Üdv!
Érdeklődnék, hogy tényleg nem lehet kijelző védő üveget vagy fóliát tenni az S10 és S10+-ra mert akkor nem működik az ujjlenyomat olvasó?
24-02-2019 09:38 PM – szerkesztés: 24-02-2019 09:40 PM
Kedves Adalac!
A Whitestone Dome Glass kijelzővédő üvegfólia megfelelően fog működni az S10 kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasójával! A felhelyezést követően azonban újra regisztrálnod kell az ujjlenyomatodat.
A fóliáról az alábbi weboldalon keresztül tájékozódhatsz bővebben:
https://www.whitestonedome.com/product/galaxy-s10-dome-glass/
Üdvözlettel:
Martin
dátum: 25-02-2019 04:18 PM
Hello,
Nos ez a kijelzővédő fóliától függ.
Egyrészt az S10 széria minden tagja gyári fóliával érkezik a kijelzőn. Emellett lesz hivatalos, eredeti Samsung fólia - ez is nyilván kompatibilis.
A más gyártók esetében nem garantált a működés, mivel ez leginkább a fólia anyagától, és az esetlegesen használt ragasztótól függ. Maga a technológia egyébként "messzire" érzékel (1mm, szemben a más gyártók által használt optikai szenzoron alapuló 0,2-0,5mm-es távolságával).
Üdv,
Soma
dátum: 15-03-2019 02:13 AM
Olvastam róla hogy elvileg egy speciális folyadék segítségével amely minden levegőt kiszorit fel lehet rakni, reméljük valóban így lesz
dátum: 28-03-2019 02:31 PM
Na ez sajnos úgy nem igaz ahogy van. Most tettem fel és még újra beregisztrálni is egy kínszenvedés az ujjlenyomatot, nem hogy használni utána... Kb minden 10. alkalommal fogadja el és akkor is olyan erővel kell nyomni, hogy beletörik az ujjam. Nagy csalódás főleg ennyi pénzért...
dátum: 28-03-2019 07:06 PM
Kedves Márk!
Megkérdezhetem, hogy milyen típusú kijelzővédő fóliával tapasztalja az érzéketlenséget?
Azon temperált üveg kijelzővédők melyek támogatják az S10 és S10+ ujjlenyomatolvasóját, professzionális felhelyezést igényelnek. Ha erősebb nyomásra jobban érzékeli az ujjlenyomatot, akkor sajnos az annak a jele, hogy nem sikerült hibátlanul a folyamat. Az ultrahang hullámok a legkisebb szemmel nem is látható réseken, szennyeződéseken is megtörnek (így azonosítja az ujjlenyomatot is), emiatt az üvegfóliát úgy kell felhelyezni, hogy lényegében egybeolvadjon a telefon eredeti kijelzőjével. Ezt teszi lehetővé az S10-zel kompatibilis fóliákon lévő folyadék/ragasztó bevonat, amit a fólia típusától függően aktiválni kellhet például UV fény segítségével. A hozzászólásában leírt plusz kifejtett erővel a rosszul felhelyezett/nem kompatibilis fólia és a kijelző közötti mikroréseket tünteti el, emiatt érzékel akkor jobban a telefon.
Én azt tanácsolnám, hogy győződjön meg róla, hogy a felhelyezett fólia valóban kompatibilis-e az S10-essel, továbbá ellenőrizze, hogy minden lépést a fóliához kapott útmutató szerint és helyesen végzett-e el a felhelyezéskor. Továbbá nem javasolnám, hogy nagy erőt fejtsen ki a telefon kijelzőjére, mert ezzel a belső alkatrészekre, akkumulátorra is nyomást helyez, ami hosszú távon nem tesz neki jót.
Ettől függetlenül, ha a fólia jól van felhelyezve, vagy anélkül használja a telefont, de nem eléggé biztos az ujjlenyomat azonosítása, akkor lehetősége van ugyanazt az ujjlenyomatot többször is elmenteni, ezzel növelve a feloldás érzékenységét.
dátum: 29-03-2019 06:33 PM
Köszönöm a kimerítő választ! 🙂
Whitestone dome glass-t vásároltam, úgyhogy gondolom a kompatibilitással biztosan nincs gond. Igyekeztem elég körültekintően és pontosan felrakni, buborék nincs alatta sehol, az uv lámpát is úgy használtam ahogy a leírasban volt, ennek ellenére persze elképzelhető, hogy mégsem sikerült tökéletesen. Viszont arra tudna esetleg válszolni, hogy ha bemegyek egy Samsung experience store-ba ott tudnak e segíteni egy új kijelzővédő felrakásában?
Köszönöm előre is!
Üdvözlettel
dátum: 01-04-2019 03:05 PM
dátum: 03-04-2019 11:44 AM
dátum: 11-04-2019 11:45 AM
Sziasztok,
Nekem nagyon durván karcolódik a kijelző védő fóliám..
Esetleg kijelző védő folyadék jó alternatíva lehet?
Köszi,
András