Sluiten

What are you looking for?

annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Oorspronkelijke onderwerp:

slechte kwaliteit camera S10

(Onderwerp aangemaakt op: 10-12-19 23:57)
Rooverz
Navigator
Opties
Galaxy S10 Series

Waarom is de camera van de S10 zoveel slechter als de S7????

 

Ik heb de laatste mei 2019 update geïnstalleerd met alle camera firmware upgrades. 

 

Fotos zijn nu doorgaans altijd overbelicht waardoor er bleke gezichten op staan en de foto's flets lijken. 

 

Tevens is er bizar veel ruis in foto's onder medium lichtomstandigheden en zien deze er korrelig en blokkerig uit (bv binnen, of buiten als het bewolkt is). De camera selecteert diafragma f2.4 met hoge iso en lange sluiterijd. Daarbij is de bewerkingen van de foto zeer slecht. Het is echt niet om aan te zien hoe slecht de kwaliteit is. 

 

Wij hebben de S10 gekocht omdat we dachten het beste op camera gebied te kopen. Maar de S7 presteert duidelijk heel veel beter opndoorgaans alle foto's (muv heel weinig licht foto's).

 

Samsung, wordt dit opgelost, anders gaat de S10 terug! 

Beantwoorden
231 Antwoorden
Rooverz
Navigator
Opties
Galaxy S10 Series

Hoi @BruceH 

 

Het zit hem niet alleen in de auto of de pro modus. Het probleem is dat de auto modus diafragma f2.4 erg lang aanhoudt als voorkeur waardoor er veel ruis komt bij medium lichtomstandigheden.

 

Als je de pro modus gebruikt kan je handmatig schakelen tussen f1.5 en f2.4. Bij f1. 5 krijg je veel betere foto's bij medium lichtomstandigheden. Als je uitgaat van globaal 3 lichtomstandigheden - donker/medium/licht is de huidige gekozen diafragma bij gebruik van de auto modus nu donker=f1. 5 medium=f2. 4 licht=f2. 4, de oplossing zou zijn eerder schakelen naar f1. 5, oftewel, donker=f1. 5, medium =f1. 5 en licht=f2. 4.

 

Is het zo een beetje duidelijk uitgelegd? En op deze manier ook makkelijk reproduceerbaar voor de productspecialist. 

 

Gr Peter 

Beantwoorden
Vanquish
Navigator
Opties
Galaxy S10 Series
Je gaat mij nu vertellen dat jullie geen ruis hebben. Begrijp ik dat goed?? Ik werk niet met diafragma's of andere pro instellingen. De "gewone" camera stand moet gewoon scherpe foto's geven. Foto's die ik met mijn andere , oudere modellen heb gemaakt zijn gewoon zonder die ruis. Tuurlijk zal bewegen en of lichtsterkte een rol spelen maar ook foto's met mindere lichtomstandigheden zijn op deze oude camera's beter, scherper. Dat is waar de meesten over klagen. Maar ik zal de suggesties die je noemde uitvoeren en dan gaan we zien. Dan nog zoals je opmerkt als Android 10 mogelijk een ander effect heeft , hebben wij een toestel gekocht dat niet voldoet aan de specificaties en mogelijkheden. Hier laat ik het even bij, en wacht ook de officiële klacht afhandeling af via de CEO
Beantwoorden
Rooverz
Navigator
Opties
Galaxy S10 Series

Wat een TELEURSTELLENDE reactie op mijn mail naar de CEO, bijgevoegd ook mijn reactie:

 

Beste Peter,

 

Naar aanleiding van uw CEO mail op onze pagina mail ik u.

 

U geeft aan dat u niet tevreden bent met de camera. Uiteraard nemen wij deze klacht zeer serieus en willen u om deze reden vragen om uw klacht bekend te maken in de Samsung members app.

 

Deze kunt u downloaden in de play store.

 

Vervolgens gaat u naar ondersteuning (dit kunt u onderaan de pagina vinden). U kunt dan kiezen voor feedback verzenden en klikt daarna op foutrapporten (rechtsonderin).

 

U krijgt dan een scherm te zien met allerlei pictogrammen. In dit overzicht mag u kiezen voor camera. Hierin kunt u de frequentie aanpassen, uw verhaal vermelden en bovenin dit scherm kunt u een bijlage toevoegen. Graag ontvangen wij hierin foto's van de klacht die u ervaart en kiest Vervolgens voor "Systeemloggegevens verzenden". Als laatste stap drukt u rechtsboven op verzenden.

 

Vertrouwend u voldoende te hebben geinformeerd.

 

Hallo,

 
Bedankt voor uw reactie. Als u echter het forum heeft doorgelezen (waar ik topicstarter ben) kunt u lezen dat ik dit al meermaals heb gedaan, evenals voorbeeldfoto's opgestuurd en toegevoegd aan het forum. Ook het probleem heb ik hier reeds meerdere malen uitgebreid toegelicht.
 
Ik ben dan ook zeer teleurgesteld dat ik dit antwoord krijg. Het voelt alsof ik al maanden aan het lijntje wordt gehouden en ik ben zeker niet de enigste! 
 
Ik heb inmiddels contact gehad met het consumentenprogramma Radar. Ik heb daarbij echter ook aangegeven dat ik nog even het contact met Samsung CEO wilde afwachten. Zullen we afspreken dat u het forum eens eerst uitgebreid doorleest (zowel mijn NL forum als op diverse buitenlandse samsung fora) en dat u dan nogmaals een reactie geeft?
 
Met vriendelijke groet, 
 
Peter Roovers 
Beantwoorden
Vanquish
Navigator
Opties
Galaxy S10 Series

Ik denk dat de CEO ook mijn  klacht gewoon niet heeft doorgelezen en dat dit een , ik zou bijna zeggen een automatisch gegegeneerd antwoord is. Onverstelbaar dat wij en dus de consument op deze manier met het bekende kluitje het riet word ingestuurd. Dit is een herhaling van de klacht behandeling zoals ik meegemaakt heb met de Samsung Clear view cover. Uiteindelijk heb ik van Samsung mijn geld voor het hoesje terug gekregen maar de onverschilligheid en arrogantie in die afhandeling word met deze opmerkingen herhaald. ik ga nu ook andere stappen nemen ,maar voornamelijk naar de media en techno review/test bedrijven en bladen. De jongen van Vodafone Rijswijk zei nog dat Samsung best genoeg geld heeft om een wereldwijde terugroepactie uittevoeren ,maar daar geloofde ik al niet in. Deze stellingname van Samsung beaamt mijn vermoeden dus. Het aankondigen dat de aankomende Android 10 mogelijk een oplossing bied doet niets af aan het feit dat we dan een toestel hebben welke niet voldeed en voldoet aan de specificaties en mogelijkheden. Hoezeer Samsung ook schermt dat ze vrij zijn in deze ten alle tijde aan te passen zullen ze toch een werkend toestel moeten leveren , en toegeven dat ze een niet goed functionerend produkt op de markt hebben gebracht. 

Beantwoorden
Rooverz
Navigator
Opties
Galaxy S10 Series

Ik heb -nogmaals-  12 foto's foto's aangeleverd via de Samsung members app met verwijzing naar dit forum voor uitgebreide probleem omschrijving. Dit zijn 12 foto's van verschillende medium lichtomstandigheden, 6 maal op de auto stand en 6 maal in de pro modus met handmatig diafragma op f1.5. Het zal mij benieuwen wat hun reactie zal zijn..... 

Beantwoorden
MH2019
Explorer
Opties
Galaxy S10 Series

Ook ik kreeg de standaard mail van de CEO en heb enkele slechte kwaliteit foto's verzonden. Buiten alle problemen en tekortkomingen die we hier melden; hoe is het mogelijk dat alle media bedrijven etc. dit toestel zo de hemel in geprezen hebben tijdens hun tests en vergelijkingen?

0 Likes
Beantwoorden
Vanquish
Navigator
Opties
Galaxy S10 Series
Het lijkt/voelt niet alsof, we worden aan het lijntje gehouden, klachten zijn wereld wijd bekend, er is een groep die klaagt en er is een groep die het niet opvalt en er is een groep die de andere processor heeft.
0 Likes
Beantwoorden
LauraSaris
Apprentice
Opties
Galaxy S10 Series

Hallo, ben nieuw hier na het zoeken naar info over de slechte kwaliteit foto's. 

Ik heb mijn S10 een anderhalve week en Android 10 inmiddels. Maar binnen zijn de foto's echt niet zo goed en scherp als op de S8, ook niet met de update naar Android 10.

Dit is de 1ste keer dat een nieuwe Samsung S heb en dat hij me tegenvalt! (Heb ze vanaf S1 bijna allemaal gehad buiten de S7 en S9).

 

0 Likes
Beantwoorden
Vanquish
Navigator
Opties
Galaxy S10 Series
Media bedrijven krijgen deze producten gratis aangeboden, en als je "slecht" over het product schrijft krijg je de volgende keer niks meer om te testen. En dan nog, hoe is de test uitgevoerd. Ik neem foto's, kijk even op het schermpje en dan thuis blijkt er ruis op te zitten. Weliswaar op een groter beeldscherm maar de vergelijking met "oudere" toestellen is onmiskenbaar groot. En tuurlijk als je heel erg uitvergroot , heeft elke foto ruis. Maar ik neem foto's met een hoge resolutie en die moeten op een gelijkwaardige beeldscherm scherp zijn.
0 Likes
Beantwoorden
BruceH
Community Manager
Opties
Galaxy S10 Series

Zouden jullie de foto's hier ook kunnen delen met een korte beschrijving welke modus die jullie gebruiken etc.


---------
Signature-S21-2
"It’s better to give than to receive. Especially advice."
0 Likes
Beantwoorden