Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nowy Note9 kupiony w komisie

(Temat utworzony: 19-09-2018 09:14 PM)
726 Wyświetlenia
Drugula
First Poster
Opcje

Witam.

Czy kupując smartphone Note 9 w komisie obowiązuje mnie gwarancją na podstawie imei?

W komisie nie dostałem pierwotnego paragonu/faktury.

Otrzymałem tylko fakturę wystawioną przez komis.

Czy to wystarczy aby zrealizować gwarancję?

0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
Rozwiązanie
RadekK
Hotshot
Opcje

Hej @Drugula,

Do naprawy w ramach gwarancji niezbędny jest dowód pierwokupu. Telefony firmy Samsung nie podlegają naprawom gwarancyjnym na podstawie numeru IMEI.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
5 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Drugula za nim otrzymasz odpowiedż od naszych ekspertów, pragnę zwrócić Ci uwagę, że ten telefon ma swój dział. Tam należy tworzyć nowe tematy i zadawać pytania związane z tym modelem.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Drugula
First Poster
Opcje
Nie wiedziałem do końca, gdzie zamieść ten post. Zamieściłem tutaj, bo jednak odpowiedź nie będzie tyczyła się tylko tego modelu, a większej ilości sprzętu Samsung.
0 Like
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@DrugulaNa temat gwarancji znajdziesz tutaj

0 Like
Rozwiązanie
RadekK
Hotshot
Opcje

Hej @Drugula,

Do naprawy w ramach gwarancji niezbędny jest dowód pierwokupu. Telefony firmy Samsung nie podlegają naprawom gwarancyjnym na podstawie numeru IMEI.

0 Like
bpietras92
Pathfinder
Opcje

@Drugula, możliwe, że serwis w ramach wyjątku zgodzi się na jednorazową naprawę na podstawie numeru imei, miałem taki przypadek z moim s6. Jednak warto fakturę byłoby zdobyć, chociażby z tego względu, żeby dowiedzieć się, czy telefon nie pochodzi z Plusa, lub T-mobile, gdzie po 3 miesiącach może się okazać, że operator zablokuje telefon za niepłacenie rat.

Jeśli moja odpowiedź pomogła Ci kliknij LIKE.
0 Like