Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Aplikácie na domovskej obrazovke

(Téma vytvořeno: 22-02-2022 09:02 PM)
1370 Zobrazení
David276
First Poster
Možnosti

Ahojte, zdravím Vás som tu nový, takže vôbec neviem ako to tu chodí, predsa len skúsim tak dúfam že mi niekto odpovie😊. Mám Note 10 už druhý rok a odvtedy sa tým zaoberám. V podstate sa jedná o vizuálny problém aplikácií na domovskej obrazovke pri rozložení 4x4 ale to isté sa týka aj menu aplikácií. Je evidentne vidieť že na Android 9, s ktorým ten telefón prišiel boli ikony na domovskej obrazovke krásne veľké teda prispôsobené veľkému displeju, lenže keď som aktualizoval na Android 10 postupne aj na 11 a 12 tak som zostal v šoku ako sa ikony náhle minimálne o polovicu zmenšili. Ja viem pre niekoho detail, banalita ale pre mňa čom som detailista, môjmu oku nič neujde hotová katastrofa a neskutočne ma to irituje 😂, proste neviem či sú v tom Samsungu slepí ale na tak veľkom displeji a tak malé ikony sú proste smiešne malé, no chápete ma kazí to taký celkový vzhľadový, vizuálny dojem. Oveľa krajšie sa mi to páčilo keď boli väčšie teda na tom Androide 9 na ktorom mimochodom som mal aj ostať, pretože aj batéria lepšie vydržala. Aj som skúšal vrátiť systém naspäť žiaľ nedá sa Samsung prechod na nižšiu verziu zablokoval. Proste mi to príde že tie ikony nie sú tými updatmi prispôsobené na taký veľký displej aspoň to si ja myslím. Všimol som si či už Note 20 Ultra S22 Ultra alebo keď som aj niekomu spúšťal Samsung z rodiny a tak ďalej majú krásne veľké a uspôsobené tie ikony k displeju zatiaľ čo ja ich mám úplne malé. Zaoberám sa tým už 2 roky neviem si dať rady, môj názor je ten že je to tým že sú novšie aktualizácie a tie ponúkajú takýto dizajn aj s menšími ikonami alebo neviem. Samozrejme aj som kontaktoval Samsung a odpoveď bola v tom zmysle že keď sa mi to nepáči mám si dať nejaký Launcher ako keby pred tým zakrývali oči že tie ikony sú menšie alebo to ani vidieť nechceli keď som im to ukázal. Som zvedavý na Váš názor, keďže na túto tému som nikde nič nečítal ani nič nenašiel alebo sa len mne zdajú menšie a všetkým také aké boli neviem 😂 Vy ich nevidíte tiež menšie respektíve máte to aj vy tak? Čo si o tom myslíte? Vopreď ďakujem za všetky názory a postrehy 😊 (ešte Vám sem dám screenshoty väčšie ikony Android 9, Screenshot_20200916-205532_One UI Home.jpg

Screenshot_20201101-234444_One UI Home.jpg

Screenshot_20201101-234449_One UI Home.jpg

Screenshot_20201224-104725_One UI Home.jpg

Screenshot_20201230-013815_One UI Home.jpg

Screenshot_20210313-174437_One UI Home.jpg

Screenshot_20210718-122904_One UI Home.jpg

Screenshot_20210917-214546_One UI Home.jpg

Screenshot_20220213-203449_One UI Home.jpg

Screenshot_20220222-181038_One UI Home.jpg

menšie ikony sú ostatné aktualizácie)

0 Like
14 Odpovědi
Domini
First Poster
Možnosti
Samsung A3
0 Like
TomiXL
Samsung Members Star ★★
Možnosti
Dobry den,
skusali ste menit mriezku ikon na domovskej obrazovke a obrazovke aplikacii?
Tak na pohlad sa mi zda, ze tam mate mriezku 4x5 a na novsom androide 4x6.
Treba podrzat dotyk na domovskej obrazovke a zvolit nastavenia a potom sa tam daju nastavit mriezky samostatne pre domovsku obr., obr. aplikacii a priecinky. Cim hustejsia mriezka, tym su ikonky mensie.Screenshot_20220222-221739_One UI Home_10383_1645564659.jpgScreenshot_20220222-221731_One UI Home_10382_1645564651.jpgScreenshot_20220222-221754_One UI Home_10384_1645564675.jpg
0 Like
David276
First Poster
Možnosti
Ano skúšal som ale nie je to tým, myslel som to tak že vždy mám nastavené rozloženie 4x5 a tie ikony sa samé zmenšili pri tom istom rozlozeni 4x5 napr. Facebook čo mám na domovskej je väčší na android 9 a pri tom istom rozložení teda 4x5 pri ostatných updatoch je menší tak som to myslel čiže rozložením ikon to nie je čiže pri tom istom rozložení sa celé ikony zmenšili a to ma irituje a hnevá 😃😃😃
0 Like
TvojaMama
Voyager
Možnosti
Nieje to sice elegantne riesenie ale ked ste taký detajlist isto sa v tom najdete a zabijete kopec casu prisposobovanim :smiling-face: takze postup: vybrat sim kartu, stiahnut apliakciu na vpn, prihlasit sa do korei, vymazat cache galaxy store a spustit znova. Prihlasi sa vam galaxy store do korejskeho obchodu, vyhladate si aplikaciu goodlock. Cez nu mate moznost stiahnut nasledne cca 10 aplikacii každá je na upravu vizualu a systemu na obraz svoj. Je to original app od samsungu akurat pre trh v eu a vacsinu sveta je nepristupna 🤦‍♂️ tam si potom dokazete nastavit uz prakticky cokolvek. Po nastavení vsetkeho co chcete apky zatvorite, vypnete vpn a vlozite sim kartu. Apky musia ostat v telefone ale uz ich nesmiete otvarat inak by prestali pracovat. Ja som si tak tiez nastavil vsetko :smiling-face:
0 Like
TomiXL
Samsung Members Star ★★
Možnosti
Ano, moze byt aj to, ze medzigeneracne sa tie ikonky trosku zmensili.
Moznosti co sa s tym da robit:
- najst si v galaxy themes iny set ikoniek
- pouzit iny launcher
- skusit pouzit good lock (treba sice VPN aby sa to dalo stiahnut u nas, ale nie je to nic extra tazke a je to oficialny samsung software). Tiez som to mal isty cas nahrane a je tam naozaj obrovske mnozstvo nastaveni, ale nespominam si uz presne ci tam bola moznost nastavit aj velkost ikoniek.
0 Like
David276
First Poster
Možnosti
Je tam aj možnosť nastaviť aj veľkosť ikoniek? Čiže hej môže to byť tými updatmi takže to nie je chyba? Ďakujem 😊
0 Like
Pa3kAzzaro
Pioneer
Možnosti
Každý Samsung s WQHD+ rozlíšením to má takto. Pri najvyššom rozlíšení alebo Full HD+ sú ikony menšie. Pri HD+ sú zväčšené.
0 Like
David276
First Poster
Možnosti
Aha čiže dá sa nejako dat to HD+ či nie?
0 Like
Mvx
Pathfinder
Možnosti
Postup bez VPN a bez obmedzenia spúšťania nastavení:

GoodLock netreba, stačí NiceLock, čo je spúšťač od komunity mobilných vývojárov XDA Developers. Jednotlivé moduly sa potom stiahnu ako APK balíčky z verejných zdrojov.

Takto idú všetky nastavenia bez obmedzení vždy a všade.
0 Like