Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Pescăruș și Alcatraz

(Subiect creat la: luni)
60 Vizualizări
EmilianN
Community Manager
Opțiuni

Încep să revin la fusul orar românesc, cu toate că nu este ușor, diferența dintre San Francisco și București fiind de 10 ore.

Azi vă prezint un pescăruș pe care l-am surprins cu închisoarea Alcatraz ca fundal.

20250121_121204.jpg

Alcatraz este una dintre cele mai faimoase închisori din lume, încărcată de istorie și mister. Iată câteva aspecte interesante despre ea:

• Fortăreață înainte de a fi închisoare: Alcatraz nu a fost inițial construit ca închisoare. A fost o fortăreață militară, iar apoi a servit ca închisoare pentru prizonieri de război în timpul Războiului Civil American.
  • Insulă izolată: Situată în mijlocul Golfului San Francisco, Alcatraz era o adevărată insulă izolată. Apa rece și curenții puternici făceau evadarea aproape imposibilă.
  • Cei mai periculoși criminali: Aici erau trimiși cei mai de temut criminali din SUA, precum Al Capone și George "Machine Gun" Kelly. 
  • Evadări legendare: În ciuda măsurilor de securitate extreme, au existat câteva încercări de evadare. Cea mai faimoasă este cea din 1962, când trei deținuți au dispărut în timpul nopții. Până în ziua de azi, nu se știe cu certitudine dacă au reușit să înoate până pe continent sau dacă au murit încercând.
  • Închisoarea s-a închis: Deși era considerată de necucerit, Alcatraz a fost închisă în 1963 din cauza costurilor ridicate de întreținere și a problemelor cu alimentarea cu apă dulce.

NU UITA!

Împreună putem construi o comunitate Samsung pozitivă și respectuoasă. Împărtășește-ți cunoștințele cu ceilalți, ajută și hai să sărbătorim împreună pasiunea pentru Samsung!
5 Răspunsuri
Opțiuni
Frumos.
TeodorMasterpiece
Apprentice
Opțiuni
Pescărușul ar trebui băgat la închisoare!🤣🤣🤣
Sippy_Only
Mastermind
Opțiuni
Frumos 😊
Liviuman
Voyager
Opțiuni
Alcatraz da însă pescăruși m-am săturat de ei!👏👏
3Merlin
Mastermind
Opțiuni
Frumoasă fotografie AI făcut, Emilian, când încă te aflAI pe pământ american¹...
Oare albatroșilor le plac rîmele!?
Că pescărușii (mai ales cei din capitala țării...) au devenit omnivori... de foame, mănâncă săracii orice (inclusiv hamburger, kebab, pizza sau șaorma).
Cât despre bioritmul tău, o să-ți ia câteva (săptă)luni până când vei reveni la normal...
Unii se plâng de două ori pe an² că li s-a dereglat ceasul (biologic) intern. "Specialiștii" au calculat (prin metode empirice³) că sunt necesare două săptămâni pentru a ne acomoda la ora (oficială) de vară⁴.
Mă bucur că v-ați întors!
Latest edit:
Că de când au emigrat temporar (în interes de serviciu...) mârtanii din comunitate, șoriceii dansau pe masă cu Sippy_cuțele rămase.
😄

Note informative (de subsol):
1) "mă scuzați, tov. director, da' n-am găsit altă rimă" (Mircea Diaconu)
2) în ultima sâmbătă spre duminică din lunile martie (3->4) și octombrie (4->3)
3) i-o fi ajutat baba Omida, cu celebrul glob de cristal!?
4) în S.U.A. a fost introdusă din 1916; în România muuult mai târziu.